Hostel 2

Hostel: Part II
2007
5,3 36 tys. ocen
5,3 10 1 36276
5,6 7 krytyków
Hostel 2
powrót do forum filmu Hostel 2

Nie wiem czy w ogóle będą kręcić trzecią część, ale mi brakuje długich scen gore. Dla mnie tortury znaczą wyżywanie się na kimś przez chociaż kilkanaście minut w filmie. A tak chyba właśnie reklamowali film (brutalny, tortury itp.), niestety sceny są trochę krótkie przez co nie do końca mogę je nazwać torturami, a przecież głównym założeniem filmu było pokazanie TORTUR, a nie ZABIJANIA. Samo zabicie kogoś w filmie to nuda.

Dwójka nie ma już takiego klimatu jak jedynka i jest mniej ciekawa, ale za to brutalniejsza. Mi tam się obie części podobały :) W trójce natomiast mogłaby być jedna taka scena podobna do tych programów w tv (tele gra itp): np. siedzi któryś z bohaterów i ogląda tv w którym leci taki "teleturniej", jest prezenterka, a obok na dużym kole przybity jest koleś, ten któremu uda się dodzwonić może "wirtualnie" go torturować, np. karze przez telefon polać go wrzątkiem, albo rzucić nożem, a oni to w studiu robią na tym kolesiu, albo koleś przywiązuje laskę i chce z nią uprawiać seks oralny, ta się próbuje wyrywać, krzyczeć, ten widząc, że ona nie chce otworzyć ust... rozumie ją. Mówi "Rozumiem. Nic nie szkodzi, skoro nie chcesz tak - zrobimy to inaczej". Wywierca jest dziurę w oku i.....:D

ocenił(a) film na 1
hostelek

Po pierwszej części twojej wypowiedzi przyznam że masz chyba jakiś problem.

Po drugiej części wypowiedzi stwierdzam że jesteś nienormalny.

_Lennox_

Ty oczywiście jesteś w pełni normalny, a Hostel w wyszukiwarce wpisałeś niechcący prawda? Pewnie scenarzystów tych wszystkich brutalnych filmów także nazwałbyś nienormalnymi. Zauważ tylko, że oni mimo wymyśleniu tych chorych pomysłów ciągle prowadzą normalne życie, przynajmniej ja nie słyszałem o kimś kto kręci takie filmy, a później powtarza to w realu na ludziach. Nic złego w oglądaniu takich filmów nie widzę, dlaczego niby miałbym przestać oglądać? Bo ktoś mówi, że to nie jest normalne? Równie dobrze można to powiedzieć o fanach idiotycznych komedyjek typu American Pie. A co do tych 2 pomysłów, choć do brutalnych się ich nie zaliczy, chodziło mi o to, że reżyserzy powinni łamać kolejne tabu i kręcić nie tyle co brutalne, ale również ciekawe sceny, takie z wyobraźnią, a nie po 100 razy to samo.

hostelek

Mnie za to w horrorach brakuje tortur na dzieciach. Też jestem normalnym człowiekiem... Ale chciałbym oglądać jak np. obdziera się ze skóry noworodka. Dlaczego Amerykanie jeszcze nie nakręcili czegoś takiego? Wieśniaki z nich...

ocenił(a) film na 8
piotrpawlak81

I właśnie dlatego że zdarzają się tacy ludzie jak Ty tego typu filmów nie powinno się kręcić...

ocenił(a) film na 2
hostelek

Jak mam, tylko nadzieje, że w ogóle nie powstanie :D.

grzegorz_021

Powinni Ci profil usunąć piotrpawlak81. Chyba nigdy nie widziałeś bezbronności takiej istoty jak noworodek, taką istotę mozna tylko kochać! Tak nie ma z czego jej obdzierać, do psychiatryka po tej wypowiedzi się nadajesz.
A może jesteś jednym z tych rodziców co biją swoje małe dzieci?

piernikzmarmolada

W Chinach z tego co słyszałem jedzą ludzkie płody, hardcore ;o ja bym z chęcią coś takiego zobaczył w filmie, przecież to tylko efekty specjalne, więc co się tak oburzacie. A piotrpawlak81 ma rację, chociaż pewnie do kin wprowadziliby ocenzurowaną wersję ;/ po co w ogóle ta cenzura w filmach gore? tego nie rozumiem

piernikzmarmolada

Kurza twarz. Ludzie!!!!!! To była prowokacja!!!! Szlag mnie trafia, jak czytam kogoś, kto ogląda horrory tylko po to, żeby nasycić się krwią torturowanych ludzi...
Myślałem, kurna, że to jasne. Ale nie...

piotrpawlak81

a poco ogladac horrory zeby zobaczyc dziewczynke wychodzaca z telewizora? Takie rzeczy bardziej mnie strasza bo moga byc realne.

ocenił(a) film na 6
rybaq1

potwierdzam.
a jeśli by chcieli kręcić 3 część, to wolałabym, żeby była w klimacie jedynki. bez tego pseudo czarnego humoru.
i bez dzieci:P, nie lubię ich pod żadną postacią, ani w komediach, ani w horrorach:P

ocenił(a) film na 3
hostelek

jak chcesz ogladac długie sceny gore to sięgnij po "Guinea pig-devil's experiment" i "Guinea pig 2 flowers of flesh and blood".

regal20

A ja chce baaardzo długich scen tortur;) szczerze mówiąc myślałam że eli roth jest dziwniejszy i nakreci jakiś bardziej chory film a tu takie rozczarowanie. Najpierw przez godzine nic sie nie dzieje a później jakies takie nudne i szybkie śmierci;/ ale nie chce rzeby zabijano dzieci o ich nienawidze na filmach. A noworodki zbyt szybko by umierały i nie cierpiałyby;/ dupa! niech ktos mi wreszcie pokaże film który będzie okropniejszy niż patroszenie martwego pstrąga. Eli błagam Cie jestes moim ulubionym Żydem, nakręc Hostel 3 i wreszcie pokaż mi coś co rzeczywiście mnie obrzydzi! jak ktos pokże mi film w którym torturuje sie innych długo i wyrafinowanie to sie uciesze;)

ocenił(a) film na 6
Krolik413

Regal, mam awersję do azjatyckiego kina. Nie wiem czemu, ale tak po prostu jest, więc bardzo żałuję, ale nie obejrzę tego.