Hostel 2

Hostel: Part II
2007
5,3 36 tys. ocen
5,3 10 1 36277
5,6 7 krytyków
Hostel 2
powrót do forum filmu Hostel 2

Czy ktoś mi wytłumaczy po co ONI to robią? CZemu ma służyć to torturowanie i zabijanie?

kasia007_ostr

W części drugiej ten aspekt filmu jest zatarty.

Organizatorzy tych krwawych spotkań umożliwiają bogatym, zblazowanym dziwakom zabicie na swój własny sposób człowieka, dzięki któremu czynowi uwolnią swoje frustracje i kompleksy. Niektórzy z nich, zasmakowawszy we władzy nad ofiarą, widokiem strachu i bólu wracają ponownie.

Wysłuchałem kilku opini na temat pierwszej części, po jej oglądnieciu - nie były zbyt pochlebne. Drugi raz już jej nie obejrzę... Nie potrafię zatrzeć wrażenia, że faktycznie te spotkania mogą być faktem autentycznym.

Po obejrzeniu pierwszej części, przez długi czas zadawałem sobie pytanie, czy to możliwe, aby ludzki gatunek aż tak się zdegenerował? Odpowiedź nasuwa się sama, gdy sie obejrzy wiadomości, pozna trochę historię...

nx_2084

Naprawdę głębokie przemyślenia. Zapewne oparte na faktach autentycznych. Prawda?

Zapasowe_Sumienie

Nie uczestniczyłem w tego typu "rozrywce"... :-)

Poważnie mówiąc, oglądając Hostel gdzies tak o 3 - 4 nad ranem, miałem uczucie, że naprawdę ktoś może taki "sport" organizować. Chęć poznania końca filmu walczyła do końca z chęcią wyłączenia go. Mało który film mnie przeraża, ten miał taką zdolność.

kasia007_ostr

film przeraża..
nie krew i organy ludzkie rozżucane po całym ekranie
ale to, jak nisko może posunąc się gatunek ludzki..

ocenił(a) film na 4
kasia007_ostr

Mnie w tym filmie przerażała tylko głupota która aż z niego biła.
.....
.....
.....

kasia007_ostr

Widziałam obie części - trudno stwierdzić, która lepsza. Nie jest to faktycznie jakaś perełka w gatunku horrorów - napięcie niewielkie (ale jest) i morze krwi. Mimo wszystko jednak film zmusił mnie do przemyśleń - czy ludzie naprawdę mogliby być tak okrutni...?

ocenił(a) film na 10
ginger88

nawet sobie nie zdajemy sprawy jak ludzie mogą być okrutni wystarczy zobaczyc pierwszy lepszy program typu 997 choc tam to jeszcze jest luzik sceny, bo to co zostalo pokazane w tym filmie to chora psychika ludzi ktorzy posowaja sie do skrajnosci by zaspokoic swoje chore potrzeby seksualne i władcze. a my jestesmy temu przeciwni ale chetnie ogladamy takie filmy jedni z ciekawosci choć ich to przeraza drudzy z zafascynowaniem czyli co moze to o nas swaidczyć ? ze potem biegaja nocą zboczki i inne stworki hehe brrrr.

izbam

Jasne, że ludzie są okrutni, ciągle się słyszy że to ktoś porwał dla okupu, to ktoś zabił bla bla, każdy już się do tego przyzwyczaił, jeśli chodzi o Hostel2- beznadziejny, jedynka mi się bardziej podobała,było większe napięcie, więcej akcji i tortury przyciągały uwagę, tutaj wszystko przewodywalne, do końca nie wiadomo o co chodzi, 7 zł poszło na marne no ale chciałam poogladać. Nie wiem czy robią następna częsc ale to już bedzie katastrofa.. o wiele bardziej wole filmy z serii Piła, mają w sobie tą 'zagadkę' i budzi się dreszczyk emocji, tutaj nic, facet wycinający mięso z nóg jakiegoś drugiego przy muzyce klasycznej i jedzenie tego po prostu śmieszne :P Tak samo obcinanie penisa czy inne pierdoly, nie wart wypożyczenia.