PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=363042}

Hotel Transylwania

Hotel Transylvania
2012
7,2 131 tys. ocen
7,2 10 1 131242
6,5 33 krytyków
Hotel Transylwania
powrót do forum filmu Hotel Transylwania

Psuje wampiry, psuje potwory, beznadziejny, okropny, fuj, straszny, zły...
BLEBLE SEQUEL?
NIEEEE

MumciurMaster

Całkowicie się nie zgadzam. Dla mnie jedna z najlepszych animacji i czekam na sequel :]

ocenił(a) film na 4
Chris_Iam

No cóż, każdy ma inny gust.

ocenił(a) film na 8
MumciurMaster

gatunek: AnimacjaFamilijnyKomedia to chyba nic dziwnego, że "psuje potowry" skoro to przede wszystkim film dla dzieci w dodatku komedia więc ma rozśmieszać ;)

użytkownik usunięty
ponsso

tyle że nie śmieszy... a no tak zapomniałam, że dzieci obecnie są chore i śmieją się z Maki Paki...

ocenił(a) film na 8
MumciurMaster

Przecież nawet tutaj się pulają ze Zmierzchu w scenie z samolotem ;P.
Raczej żarciki ze stereotypów na temat potworków z którymi stykamy się od paru wieków pomogły tej animacji nie umrzeć od powagi (nie wiem jak można by zrobić komedię dla dzieci w innym klimacie).

Swoją drogą, jak można porównywać pseudo-poważny film/książkę paranormal romance o wampirach do całkowicie przeciwnego - przedstawiający wszystko -celowo- humorystycznie?

użytkownik usunięty
Koryo

rodzina Addamsów jest humorystyczna, a to nie jest w ogóle śmieszne. Cóż, ale wiem, że są różne gusta, jedni śmieją się z kanapki z gówna zamiast z dżemu, a inni z porządnej gry słów...

ocenił(a) film na 8

Kwestia tego, że ja wolę śmiać się z kanapki z gówna zamiast dżemu a ty z porządnej gry słów to inna sprawa. Ja mówię tylko o tym, że nie można zarzucać rujnowania wizerunku potworów czemuś, co z założenia miało ukazać je w właśnie takim świetle w jakim zostało to zrobione w "Hotelu".

ocenił(a) film na 1
Koryo

Humor humorem, ale mimo że ogólny zarys fabuły jest OK (tak jak efekty specjalne), to wiele dowcipów jest niesmacznych i wywołuje odruch wymiotny, przez co "Hotel Transylwania" nie należy do przyjemnych filmów. Lepiej nie oglądać tego filmu przy kolacji, bo można się naprawdę źle poczuć. Dowcipy o defekacji i puszczaniu bąków, sikanie na meble, jakieś glutowate stwory - to jest odrażające i nieśmieszne. gdyby twórcy darowali sobie tego rodzaju humor, film byłby o wiele lepszy i przyjemniejszy w odbiorze.

Wiersze Stanisława Grochowiaka to niby też poezja, a jednak obrzydliwa, tak jak wiele momentów w "Hotelu Transylwania".

użytkownik usunięty
Trojden

dzięki, o to mi chodziło też