Strasznie bajkowa ta kontynuacja, nie moge powiedziec ze trzyma poziom poprzedniej czesci. Nie bylo najgorzej, ale sporo glupoty i naiwnosci wdalo sie w ten film. Nakrecony w amerykanskim stylu z dobrym aktorstwem i muzyka, ktora dorownej perwszej czesci. To juz nie ten klimat opuszczonego hotelu z tajemnica w tle, tutaj wszystko wiadomo.
Nie wiem czemu kolega dolce8 ma takie zdanie. Ja mam o 180 stopni inne.
Akcja z hotelu przenosi się do szpitala, i tam przez większość filmu jest ucieczka przed ...
Ode mnie oceny:
7/10 za część 1
8/10 za część 2
Choć moim zdaniem tytuł 2 części powinien być "Szpital zła" ;)
"This is the end, for You my friend" kiedy usłyszałem ten tekst w końcowej piosence pomyślałem "o ku..a jaka dobra muzyka na zakończenie tego filmu" i to był moim zdaniem najlepszy moment w hotelu zła 2, nie uratowała tego dzieła nawet śliczna pani doktor ani lekarz wyglądający jak chewbacca ani młody Elijah wood :D błędy tego filmu tak się rzucają w oczy, że nie chce mi się na ten temat rozpisywać ale tak się dzieje kiedy część pierwsza odnosi sukces, na siłę trzeba nakręcić część 2 niestety w tym przypadku marnie to wyszło. Cold Prey Resurrection nie jest złym filmem, jest po prostu przekoloryzowany bo kto widział żeby baba miała większe jaja niż cały posterunek policji, no ale może Norwegowie tak już mają :D
Reasumując Hotel Zła 2 jest na poziomie typowego Amerykańskiego slasher'a dużo biegania, dużo strachu, dużo krzyku no i oczywiście dużo błędów :)