PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557619}
7,0 75 tys. ocen
7,0 10 1 75350
7,1 51 krytyków
Hugo i jego wynalazek
powrót do forum filmu Hugo i jego wynalazek

Jak w temacie?
Chciałbym pójść z 9 letnim bratem do kina, a on niestety nie nadąży z czytaniem napisów.

Jachu95

Z dubbingiem bedzie napewno. Ptanie, czy będzie wersja z napissami? Poszedłbym ale dubbingu nie strawię.

ocenił(a) film na 7
Xerxo

Ja też dubbing w filmach aktorskich powinien być zabroniony!

ocenił(a) film na 8
joker_mroczny_rycerz

Też jestem za tym, aby filmy były puszczane w oryginale, aczkolwiek chciałbym się wybrać na ten film z młodszym bratem. Pasowało by mi gdyby były dwie wersje: z napisami i dubbingiem.

joker_mroczny_rycerz

Podpisuje się pod tą odpowiedzią. Ja nie trawię polskiego dubbingu a zwłaszcza jak
słyszę głos Joanny Jabłczyńskiej oraz Julii Kamińskiej. Obie dziewczyny nie na dają się do tej roli.
Jabłczyńska niech zostanie na Wspólnej a Julka zostanie BrzydUlą !!!!

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Hmmm do premiery ledwie 3 tygodnie a wciąż nie ma trailera z dubbingiem, więc może jednak go nie będzie?

ocenił(a) film na 7
Xerxo

Dystrybutor odpisał na facebooku, że będzie z napisami ;)

ocenił(a) film na 4
Jachu95

OBY NIE!

Jachu95

Film będzie w kinach wyświetlany w wersji anglojęzycznej z polskimi napisami.

ocenił(a) film na 9
Tjall_Zapalczywy

No to super.
Bo już się bałem, że nie zobaczę w kinie najlepszego filmu zrobionego w 3D ever.
Polski dubbing zazwyczaj jest na tak niskim poziomie, że nie da się tego słuchać niestety.

ocenił(a) film na 7
Jachu95

Po raz pierwszy chciałam, żeby film był z dubbingiem. Obiecałam 7-letniej siostrzenicy ten seans... :/ To przecież film dla dzieci!

ocenił(a) film na 4
Madame_Rose

to nie jest film dla dzieci

GhostFace

Nieee.. dla starców, tak jak Królewna Śnieżka.

Xerxo

I tu nie masz racji - w tym roku wchodzą dwie nowe wersje "Królewny Śnieżki",podobno dość mhroczne.

jporuba

Królewna śnieżka jest jedna, bardzo mroczna, ale nikt nie powie, że to powieść dla doroslych. Ogarnij sie troche. Z Pinokia też możńa zrobić horror, ale nie bedzie to juz ten Pinokio i nic nie zmieni tego, że książka ta powstala jako dzielo dla dzieci.

Xerxo

Królewna Śnieżka byłą ulubioną bajeczką jednego małego Adolfika.

Siber

I lubił polska wódkę... ale niebardzo rozumiem co w związku z tym ?

Xerxo

Wobec tego, porozmawiajmy o wódce. Albo o tym jaki buckmacherzy dają kurs na "w ciemności" pojutrze.

Siber

Rozmawia sie nie o wódce, a przy wódce. Kurs sluszny, przeciwnik bezlitosny.

Xerxo

Postawiłem stówę. Dlaczego nie "o"? Ja uważam, że można często nawet "przy" i "o".

Xerxo

A kto tu mówi o opowieści?Ja tu O FILMACH mówię :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Xerxo

Oho,to już od śmieci wyzywamy :)

ocenił(a) film na 9
Jachu95

byłam dzisiaj w Multikinie i był trailer z dubbingiem, więc na pewno film będzie z dubbingiem, też ciekawe czy będzie z napisami

anika1983

Od administrator strony Dubbing.pl usłyszałem, że do tego filmu mają być napisy, tak więc nie jestem przekonany do twoich informacji.

ocenił(a) film na 9
anika1983

ok, zwracam honor, chyba jednak trailer był z napisami, tak to jest jak się przed filmem ogląda 30 minut reklam i trailerów, może się coś pomieszać

anika1983

To po co wprowadzasz ludzi w błąd? Jak można pomylić dubbing z napisami?

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

nie miałeś nigdy sytuacji, że oglądasz angielski film i dopiero po kilkunastu minutach się orientujesz, że nie włączyłeś napisów? Tak to jest, jak się rozumie dobrze angielski. Oraz, jak już wspomniałam, obejrzenie pół godziny trailerów powoduje, że można się pomylić

anika1983

No ja na prazykład jeszcze odrożniam polski od angielskiego, a Tobie dobrze byłoby oprócz napisów, czasem, nie zaczęsto, tak zeby się nie przegrzał, włączyć mózg.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Człowieku, o co ci chodzi???

anika1983

Uuuu, a więc przegrzał. :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Jachu95

Przed wczorajszym seansem zadzwoniłam do Multikina w Złotych Tarasach z pytaniem, czy film jest z dubbingiem czy z napisami. Pan z lekkim poirytowaniem w głosie powiedziała, że z dubbingiem "bo to przecież film dla dzieci". Na miejscu okazało się, że film był... z napisami!

ousia

To pewnie jesteś bardzo zadowolona z tego powodu, prawda?

ocenił(a) film na 7
Xerxo

o tak!

ocenił(a) film na 6
Jachu95

Wie ktoś może kiedy będzie ten film na dvd lub blu-ray ?

ocenił(a) film na 4
shinakol

parę miesięcy musisz odczekać od premiery kinowej. Film jako jeden z niewielu, może się pochwalić podobno, genialnym 3D, także polecam IMAX.

ocenił(a) film na 6
GhostFace

Dzięki za info

ocenił(a) film na 7
Jachu95

Przykładowo w Heliosie w Katowicach będzie Hugo wyświetlany tylko z napisami.

asioleczka

W Multikino w Sopocie też są tylko napisy

jporuba

Ten film nie wyszedł na polski rynek w wersji z dubbingiem....

jporuba

we Wrocławiu też tylko napisy

ocenił(a) film na 9
Jachu95

Jak to się brzydko mówi - na dzień dzisiejszy - film jest z napisami. Powiem jeszcze tyle, że film nie jest dla dzieci, Pomijając nawet pewne drastyczne sceny, film dla dziewięcioletniego dziecka jest za długi i niezrozumiały. Sceny związane z historią kina będą dla dziecka nieciekawe i nużące.