PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557619}
7,0 75 tys. ocen
7,0 10 1 75350
7,1 51 krytyków
Hugo i jego wynalazek
powrót do forum filmu Hugo i jego wynalazek

to wracajcie do transformersów i transportera

tam Wam emocji nie zabraknie

tymbarkowy

Strasznie snobistycznie to brzmi ;) a ten film akurat nie jest takim wielkim dziełem sztuki, żeby sobie robić dobrze tym, że Ci się podoba ;)

ocenił(a) film na 9
ashly

Musisz się strasznie nudzić jeśli odpowiadasz na prowokacje trollów z filmwebu Kaśka.

ocenił(a) film na 5
tymbarkowy

Nie trawię transformerów I JEDNOCZEŚNIE uważam, że ten film był słaby. Poza tym historia mało ciekawa, nie ruszyła mnie ani postać Hugo, ani Meilesa (skądinąd Podróż na księżyc uwielbiam) ani tym bardziej fabuła, która nie miała ani jednego interesującego momentu... Ten film jest jak Artysta, hołdem złożonym filmom z początku XX. wieku, i niestety jest tylko pięknie namalowaną wydmuszką.

ocenił(a) film na 5
wayzee

Zgadzam się. To po prostu ładna bajka i film familijny nacechowany przesłaniem dla dzieci. Żadne arcydzieło. 4/10

tymbarkowy

hehe czego chcesz od transportera ;p

ocenił(a) film na 5
Private_Witt

w sumie transporter był świetny

ocenił(a) film na 8
wayzee

przecież każde dziecko wie, że samochód składa się wyłącznie z blachy i hektolitrów łatwopalnej benzyny, która eksploduje przy zbiciu zderzaka, lub przy zderzeniu z drzewem

ocenił(a) film na 5
tymbarkowy

powiedziałem: świetny, nie realistyczny. idąc tym tokiem rozumowania cała fantastyka i s-f nie mają sensu

ocenił(a) film na 6
wayzee

owszem, ale tylko pierwsza część, która miała swoisty klimat.;)
2 i 3 część podzieliły los pozostałych sequeli kręconych dla kasy- przerost formy nad treścią, czyli więcej efektów (przy okazji głupich niemiłosiernie), niż to potrzebne...

tymbarkowy

Wiadomo.

ocenił(a) film na 3
tymbarkowy

lamusie , nie obrazaj innych

ocenił(a) film na 8
accadacca

Hipokryta...

ocenił(a) film na 3
pumpernikiel_2

uspokój się

użytkownik usunięty
accadacca

ale racje ma z tą hipokryzją

ocenił(a) film na 7
tymbarkowy

Dawno nie oglądałam tak nudnego filmu. Porażka po prostu. Nie wiem, jakim cudem ma tyle nagród.

ocenił(a) film na 7
barszczyczek

Postaram się znaleźć odpowiedź na twoją niewiedzę :) a mianowicie jak zauważyłaś fabuła nie jest niesamowicie porywająca, a gra aktorska nie powala - stąd brak nagrody w kategorii: najlepszy film. Skąd więc pozostałe statuetki? Przede wszystkim zasłużony Oscar za scenografię, która prezentowała się znakomicie. Co więcej, genialnie dobrany dźwięk. Nie ma co się dziwić, ze doceniono zarówno dźwięk jak i jego montaż w filmie. Zdjęcia też robią wrażenie.

ocenił(a) film na 8
natalkatusia

ten film nie jest porywający, emocje może nie sięgają zenitu, ale jest po prostu bardzo ładny i seans sprawia ogromną frajdę

użytkownik usunięty
natalkatusia

mnie tez z krzesła nie zrzucił. przy Artyście przynajmniej mi się morda sama uśmiechała, a to takie nie wiadomo co.

najbardziej mnie wkurzyło światło. wszystko było tak piękne i wesołe, że prawie zaczęłam zazdrościć Hugo, że mieszka dworcu, nie ma co jeść i nosi stare ubrania.

ocenił(a) film na 6
tymbarkowy

Brakuje jeszcze tekstu o "hamerykanach" i "pożeraczach pop-cornu". Musisz jeszcze poćwiczyć filmebowe standardy trollingu.

ocenił(a) film na 8
duraq

jeszcze się ucze

ocenił(a) film na 7
duraq

strzał w 10 duraq :)

ocenił(a) film na 6
mateusz55

kurde no uwielbiam tego typu filmy i bardzo chcialabym zeby mi sie podobal no ale tak nie jest i nic na to nie poradze wedlug mnie rowniez byl nudny az patrzylam ile do konca heh ...

ocenił(a) film na 8
Vanja_8

jednym się podoba Hugo innym Zmierzch

ocenił(a) film na 6
tymbarkowy

No własnie :). założyłeś ten temat zdaje sie po to zeby sie na nim wypowiadac zatem wypowiedzialam sie, a Ty sie czepiasz, zupelnie niepotrzebna ironia :) Tb się podoba Hugo mi Zmierzch i ok :)

tymbarkowy

Ostatnie "Transformersy" to była nuda.

ocenił(a) film na 5
tymbarkowy

Transformersi byli dla mnie nudni, tak samo jak ten film. Nie rozumiem takiej reakcji jaką popisał się tymbarkowy.
Niektórzy naprawdę urzekają mnie swoim rzeczowym podejściem do filmu i umiejętnością werbalizowania myśli. Niech żyje konstruktywna krytyka!
Pozdrawiam.