PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557619}
7,0 75 tys. ocen
7,0 10 1 75350
7,1 51 krytyków
Hugo i jego wynalazek
powrót do forum filmu Hugo i jego wynalazek

Isabelle mówi ze zadurzyła się w davidzie copperfield ! (podczas wizyty w bibliotece ) a przecież on wtedy jeszcze nie żył ! czy ja cos pomyliłem czy mam racje ?

ocenił(a) film na 10
sampa

Isabelle nie chodziło o tego słynnego magika, tylko o tytułowego bohatera książki Charlesa Dickensa pt. "David Copperfield". A skoro książka powstała w XIX wieku, więc w filmie nie ma błędu.

HugoCabret127

aaa widzisz ! dzięki za info ;) mądrego zawsze warto posłuchać ;)

sampa

Głupiego tym bardziej, bo możesz się uczyć na jego błędach.

darko11221

hmmmm
mozna sluchac lecz nie dyskutowac bo sprowadzi cie do swego poziomu i pokona doswiadczeniem

sampa

Co za świat, dzieciaki kojarzą magika, ale bohatera legendarnej książki już nie. I zamiast poszukać odpowiedzi samemu pyta innych bo łatwiej, szybciej a potem i tak zapomni. 200 lat temu byś orał pole co najwyżej, a dziś każdy debil ma komputer i pomimo to nadal pozostaje debilem. Cymilizacja miernot

ILoveMyKitchen

Ostro ale szczerze :) Skoro kojarzy iluzjoniste to moglby przynajmniej wiedziec ze uzywa on pseudonimu artystycznego wzorowanego na (i tutaj moglby sie wykazac ignorancja) jakiejs postaci z literatury :)

ocenił(a) film na 5
sampa

Jestem przerażony twoją ignorancją @:-) @:-)
I poziomem wiedzy na temat ikon literatury światowej. Nie jestem wcale taki znowu stary, ale w wieku kilkunastu lat (a pewnie i nieco wcześniej) doskonale wiedziałem kim był rzeczony David. I chyba zdecydowana większość moich rówieśników też. Może nie w tak ostrych słowach, ale w pełni się zgadzam z mym przedmówcą. Cóż... produkt masowej popkultury, która już nawet zapomniała jak w ogóle wygląda książka tylko gapi się godzinami jak nie w ekran TV to monitor tabletu lub komputera, a i tak nic z tego nie załapuje poza teleturniejami i grami video. ...a potem pójdzie (a raczej nigdy się nie pofatyguje) jak osiągnie pełnoletność na wybory i zafunduje nam "dobrą zmianę" bis. @:-) @:-)