PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557619}
7,0 75 tys. ocen
7,0 10 1 75350
7,1 51 krytyków
Hugo i jego wynalazek
powrót do forum filmu Hugo i jego wynalazek

piękne zdjęcia, aż przyjemnie się patrzy... tylko co z tego jeśli przez pierwsze 60 minut mamy
wrażenie że oglądamy film o niczym... potem wcale nie jest lepiej ... tak piękna nawet
bajkowa scenografia + taka nuda

ocenił(a) film na 8
kevin_moore

no tak bo Paranormal Activity 3 to arcydzieło!

ocenił(a) film na 6
damcio_sylwula

nie raczej qpa tylko co to ma do rzeczy

kevin_moore

Mam podobne odczucia. Szkoda takiego fajnego tematu, ale z drugiej strony czy można to było przedstawić jakoś ciekawie, skoro i tak mało się dzieje?

ocenił(a) film na 8
apt07

film jest na prawdę kapitalny jeżeli chodzi o historię. Trzeba być mocno ograniczonym umysłowo aby tego nie docenić.
A co do Paranormal Activity 3 to dałeś temu filmowi 7.. Więc jeżeli kupie Twoim zdaniem dajesz większą ocenę niż dobremu filmowi jak "hugo" to żal mi Ciebie.

ocenił(a) film na 6
damcio_sylwula

jeśli przypinasz tę samą miare do tak różnych filmów to raczej żal mi ciebie ;)
film nie jest kapitalny jeśli chodzi o historię jest nudnawy przez pierwszą godzinę naprawde nic sie nie dzieje
a szkoda bo dekoracje i scenografia są tak cudne że naprawde mogła wyjść z tego prawdziwa magia

ocenił(a) film na 6
damcio_sylwula

damcio
nie ma co zestawiac ze sobą tych filmów
hugo oceniamy w swojej kategorii
a paranormal activity w swojej
ja oceniłam ost dirty dancing na 7 xD / Hugo też na 7 ;P - ale filmy nie sa kompatybilne ;)
/ może mam rozdwojenie jaźni ale w sumie można lubić wybrane filmy klasy B, kino 'artystyczne' i horrory jednocześnie ;) / pzdr!

ocenił(a) film na 6
kevin_moore

w sumie zgadzam się
świetny temat, piękna, magiczna scenografia
ale pierwsze 60 minut filmu ciągnęło się straszliwie - druga połowa dla mnie bardzo udana, jak najbardziej w klimacie
ale uważam, że początek można było nieco ożywić - może delikatnie przedłużyć historię o ojcu Hugo, bardziej wyeksponować reszte przestrzeni magicznego Paryża... ect film spokojnie dał by radę w 1 h 30 min / mamy ponad 2h i te pół godziny to było za dużo ;)

lau

Dokładnie. Właśnie przed chwilą skończyłam oglądać "Hugo" i generalnie po tym jak naczytałam się, że film nominowany jest do 11 Oscarów trochę się rozczarowałam. Zgodze się ze był troche nudnawy, film się ciągnął przez 2 godziny..ale nie jest totalną beznadzieją. Oceniłam go 7/10, ponieważ jak już wcześniej napisaliście (lau i kevin_moore) scenografia jest świetna, ogólny pomysł niezły, ale jednak wykonanie trochę kuleje, aczkolwiek było kilka wzruszających momentów. Film dobry, ciekawy, ale na tle tych wzruszeń jakie naczytałam się w recenzjach tego filmu nie wypadł tak jak się spodziewałam. Pozdrawiam ;-)

ocenił(a) film na 4
kevin_moore

Dla mnie niestety całość była o niczym, a szkoda! Sam pomysł z robotem, jakimś odkrywaniem tajemniczej historii z przeszłości jest dobry, ale to wszystko było tak bardzo powolne, że nuda przytłoczyła wszelkie zalety. Dodatkowo Hugo "grał" w niespotykany sposób: pytany, zachęcany nie odzywał się, nie reagował w żaden sposób prócz patrzenia spod byka na towarzysza sceny. Podejrzewam, że nikt miał tego nie zauważyć, zachwycając się jego niebieskimi oczami, ale na mnie to nie zadziałało.