Hulk

2003
5,7 61 tys. ocen
5,7 10 1 60646
4,7 25 krytyków
Hulk
powrót do forum filmu Hulk

Uważam ze hulk to jest najlepsza ekranizacją w swoim gatunku. Zdumiewające jak Ang Lee zdołał z prostej fabuły stworzyć coś głębszego, niespotykanego dla tego typu filmów. Widać, że miał wizję i tworzył to dzieło z pasją [ponoć animacje hulka tworzyli trzy lata]. Dialogi trzymające poziom, ciekawe ujęcia, świetna muzyka elfmana i znakomity montaż [dziwne ze nie dostał nominacji do oskara za montaż]. Być może przesadzam z interpretacją, ale oglądając hulka w akcji mam wrażenie jakbym oglądał reinkarnacje Wolności - szczególnie gdy skacze i szybuje w powietrzu. Efekty i walki również zasługują na uznanie - przy czym to drugie jest serwowane z rozwagą, tak aby nie znudzić widza. Dopiero na końcu można się nasycić energią hulka ("Take it all!") i jeszcze długo być pod jej wpływem...

Naprawdę dopracowany obraz - nie jakaś rozpierducha dla kasy, gdzie dialogi tylko wydłużają czas filmu do wymaganego minimum.

ocenił(a) film na 8
Nakatumis

Swietnie to ujełeś bracie tak jak montaż tego własnie bardzo dobrego filmu a nawet i wiecej, jak dla mnie sama postać HULKA jest ciekawa,bo jest wielki i pokazuje jaki człowiek moze byc naprawde jesli pozna swoje prawdziwe granice,a Ang Lee dobzre to zobrazował jako postac ale i tez jako samego Bruca Bannera naukowca z ciezka przeszłoscią pogodzenia sie z samym ojcem i zwąłsnym zalem i za to lubie ten film zepokazuje tez chwile słabostki Bruca jak i samego Hulka.
pozdro

ocenił(a) film na 3
Nakatumis

bleh
nie da sie ukryć iż posiadam bardzo odmienne zdanie na temat tego filmu. tak jak ty uwazasz iz jest najlepsza ekranizacja komiksu tak ja uwazam iz najgorsza tuz obok ghost ridera. film sie niesamowicie dluzy (po 30 minutach film czulem sie jak bym spedzil przed ekranem caly dzien) a o tym iz jest to 2 film na którym zaspalem w srodku dnia to juz wogole przesadza o mojej niesamowicie niskiej ocenie czyli 3.

ocenił(a) film na 5
83nd1n6_Un17

Jakoś bardziej podoba mi sie Daredevil i Spider-man w kategorii adaptacja komisku. Takie moje skromne, krótkie zdanie :) Wiem, wiem gusta się różnią. 6/10

POZDRAWIAM !!!

zdrojek

nieda sie jednak ukryc że najlepsze ekranizacje komiksu to filmy: Spider-man, X-Men 2 ,Hulk, Punisher, Blade i Batman Begins.natomiast do nieudanych zalicza sie Daredevila, Fantastyczną czwórke, Fantastyczną czwórke 2, Elektre itp.

ocenił(a) film na 6
zdrojek

Hulka od Daredevila dzieli taka przepasc, że nawet sprawy sobie nie zdajesz...

ocenił(a) film na 10
Nakatumis

Jak dla mnie bardzo dobry film. Wszystko idealnie dopracowane. Nie wiem o co w ogóle większość ludzi się rzuca. Że za mało efektów, że nudny czy co? Jak najbardziej warty obejrzenia i polecenia.

ocenił(a) film na 8
S_via

Mi też się podobał. I też nie do końca kapuję, czemu ludzie się czepiają. No może faktycznie momentami ta ekranizacja jest... "nastrojowa". Mi to nie przeszkadza. Dzięki temu powstał specyficzny klimat. Lubię jak film ma klimat, dzięki któremu zapamiętam go.
Reszta "Hulka" (tzn fabuła, aktorzy, efekty itp) mnie przekonuje.
Jestem "za".

ocenił(a) film na 6
Nakatumis

noo stary PIĘKNIE TO WSZYSTKO UJĄŁES! niedoceniony i kompletnie niezrozumiany HULK, niestety.