Hulk

2003
5,7 61 tys. ocen
5,7 10 1 60646
4,7 25 krytyków
Hulk
powrót do forum filmu Hulk

Film miał świetną fabułe i aktorstwo.
Ale zgadzam się że nie pasuje do komiksu.

ocenił(a) film na 5
klaun1

A ile wy macie lat, z tymi waszymi inteligentnymi komentarzami? Fabula tego filmu nie byla oczywiscie arcydzielem, ale byla zupelnie przyzwoita jak na ekranizacje komiksu. Bohater nie byl przedstawiony w plytki sposob, pokazano troche psychologicznej glebi i ciekawie wykreowany konflikt ojca z synem. U mnie film ma 7/10 czyli naprawde niezle jak na ekranizacje komiksu. No ale moze jak sie ma 6 lat to nie docenia sie takich rzeczy ;)

ocenił(a) film na 3
____16

Jka na ekranizacje komiksu...? Jakbys powiedział to 10 lat temu to moze bym się zgodził. Ostanio powtsały znakomite adpatacje komiksów ow iele lepsze niż Hulk. Spider-man 1 i2, X-men 1i2, Sin City, Batman Początek. A jest jeszcze znakomity Batman Burtona... Gdzie tam Hulkowi do tych filmów...

ocenił(a) film na 5
fidelio

Sin City to zupelnie inny rodzaj komiksu, wiec nie ma co porownywac. Batman: Poczatek to ewenement (jedna z nielicznych naprawde dobrych ekranizacji komiksow). Natomiast wszystkie te Spidermany, X-many itp to wlasnie lipne filmy, ktore buduja kiepska opinie ekranizacji komiksow - Hulk sie na ich tle zdecydowanie wyroznia.

ocenił(a) film na 3
____16

Z Twojej wypowiedzi ewidentnie widać, ze nie masz zielonego pojęcia o komiksach i ich adaptacjach...

ocenił(a) film na 9
fidelio

a wg mnie to Ty sie fidelio nie znasz na komiksach :) jakie to ladne zdanie, tylko ze nikogo to nie obchodzi, wiec sam tez daruj sobie takie komentarze.
Hulk jest jedna z lepszych, jesli nie najlepszych ekranizacji komiksu.

użytkownik usunięty
fidelio

A z twoich wypowiedzi wynika, że nie masz życia i przychodzisz na Filmweb tylko po to by besztać ludzi, którym ten film się podobał. Wracaj lepiej do komiksów na których tak bardzo się znasz (haha!) i nie marnuj nam czasu.

użytkownik usunięty
fidelio

Do Fidelio, Spider-man 1 wcale nie byl taki znakomity,nie pisze tego na zlosc, jestem wielbicielem ekranizacji komiksow , ale moim zdaniem nie zachwyca( lubie Spidera, ale dla mnie pierwsza czesc byla troche nijaka, palce mi popali za to co napisalem, ale tak uwazam) ,tak samo jak Fantastyczna czworka , bez rewelacji.

ocenił(a) film na 1
klaun1

najlepsza ekranizacją byly wsyzstkie x-men i oczywiście batman pocz\ątek. a hulk najgorszą. nie podobał mi sie .teraz najlepsze filmy to ekranizacje i najwięcej zarabiają. hulk to gniot tyle wam pwiem. x-men rulez

ocenił(a) film na 9
James_6

ja tylko walcze z takimi wypowiedziami ;p jaka to piekna autofaga :D

ocenił(a) film na 7
Hank

Mi sie wydaje ze Hulk byl naprawde dobry. Kazdy ma wlasny Gust a z nimi sie nie walczy. Inteligetne Kino Przygodowe. Ma to cos......

ocenił(a) film na 8
Longusiowe_Szalenstwo

Najlepsza ekranizacja komiksu, serialu animowanego. Spiderman nie jest tak dobry jak się oglądnie Hulk'a.

Wysuszek

Popieram obrońców Hulka! Bardzo lubie komiksy oraz wszelkich bohaterów ze stajni zarówno Marvela jak i DC ( i kilku innych, mniej znanych). Komiksów Hulka niestety nie czytałem, ale na filmie byłem w kinie ( pierwszy film z moją obecną i jedyną miłością:). Uważam, że był naprawde fajny (6,5/10). Efekty też niczego sobie (w kinie robiło to wrażenie). Samego Hulka tez bardzo lubie. Jeśli chodzi o adaptacje w porównaniu do innych adaptacji komiksów uważam również, że Hulk wypada troszke blado, ale nie dlatego, że jest słaby tylko pozostałe są dobre, a nawet rewelacyjne ! Za najlepsze adaptacje komiksów uważam oczywiście Batmany (zarówno Burtona jak i Nolana)oraz rewelacyjne Sin City. Dalej będzie Hellboy oraz Fantastick Four. Spider-Man jeśli już to tylko pierwszy. Właśnie przed nim umieścił bym Hulka. Za najgorsze jak narazie uważam Superamn: Returns. W tym roku będzie kilka perełek i mam nadzieje, że warto będzie czekć.