PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143410}

Hypnos

Hipnos
2004
5,5 2,3 tys. ocen
5,5 10 1 2258
Hypnos
powrót do forum filmu Hypnos

Horror czy nawet thriller to żaden, scenariusz nudzi prawie od początku, w połowie filmu zaczyna się walka ze snem. Niby autorzy silili się na jakieś filozoficzne przesłania a wyszedł zagmatywany niespójny bełkot o którym nie można powiedzieć nic dobrego. Przerost formy nad treścią.
Do kupna Hypnos zachęciła mnie wysoka ocena na filmwebie, co kolejny raz udowadnia żeby nie sugerować się gustami filmwebowiczów - klimatyczne Mroczne Szczątki mają ocenę na poziomie 5.5 a tak słaba produkcja grubo powyżej 7 co jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Z hiszpańskich horrorów zdecydowanie lepiej obejrzeć The Nun, który może jest tylko dobrym przeciętniakiem, ale przy Hipnos staje się wręcz arcydziełem ;). Wystawiam 3 z minusem za dobrze zapowiadający się początek, ale nie wiem czy to i tak nie za dużo.

Witcher

A propos sugerowania się. "Hypnos" obejrzałam właśnie po przeczytaniu opisu z neta i wcale się nie zawiodłam, dla mnie obejrzenie tego filmu to nie był stracony czas :)Natomiast np. "Mroczne szczątki" obejrzałam, bo zasugerowałam się mrocznym plakatem reklamującym film, ale jak dla mnie w tych szczątkach prócz wspomnianego plakatu nie było 100% mroczności. Czasami po prostu trzeba uważać czym się sugerujemy.