6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46727
6,2 17 krytyków
I Love You Phillip Morris
powrót do forum filmu I Love You Phillip Morris

Rozumiem, że to miało być coś na kształt komedii romantycznej. No to się nie udało. Przez
półtorej godzinny śmiałem się raz. Częściej miałem natomiast odruch wymiotny, ale nie
rozwinę tego wątku, bo się zaraz parę osób rzuci (pozdrawiam wszystkie lesbijki, gejów,
socjalistów, obrońców równości, wojowników o wolność no i przede wszystkim fanki Yaoi!)

Jeśli dążymy do równouprawnienia, to powinniśmy oceniać film o homoseksualistach tak
samo, jak ten o heteroseksualistach. "I love you Phillip Morris" jest filmem beznadziejnym,
więc może się nie podobać zarówno jednym, jak i drugim. Poziomem zbliżony jest do "Tylko,
mnie kochaj", z tym że oczywiście lepiej zagrany. Bardzo dobrze spisali się Carrey i Mann.
Więcej natomiast spodziewałem się McGregorze.

Ogólnie to nudny i strasznie się dłuży.

Ale jak ktoś nie ma maszynki do golenia, to się może przejść, bo w Cinema City rozdają za
darmo ;O

Kubelkowoglowy

Zgadzam się 'w całej rozciągłości', albo mw prawie całej, bo odruchy to mikałam jedynie ziewania. Spodziewałam się inteligentniejszej komedii i rzeczywiście lepszego McGregora. Pomysł jest ciekawy, ale chyba jednak reżyser ze scenarzystą nie mogli się zdecydować dramat to, czy komedia i wyszło nijak.