6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46727
6,2 17 krytyków
I Love You Phillip Morris
powrót do forum filmu I Love You Phillip Morris

Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałam. Co prawda, sceny pocałunków czy seksualnych ciągot, wywoływały u mnie obrzydzenie i dreszcz (blee) ale uważam ten za film za jeden z lepszych ostatnich czasów.
Ciepła historia, pełna niespodziewanych zwrotów akcji i subtelnego humoru. McGregor i Carrey udowodnili że nie ma dla nich ról niemożliwych..
Sama fabuła, oparta na prawdziwych wydarzeniach, jest lekka, zwiewna i przyjemna.
Zastanawiam sie czemu ten film ma tak niską średnią ocenę?
Homofobiczne społeczeństwo czy brak zrozumienia?

kamila_sz25

To chyba proste homofobiczne społeczeństwo.W większości ten film oceniają mężczyźni (chłopcy) heteroseksualni, którzy mają problem z odmiennymi seksualnościami innych mężczyzn.

ocenił(a) film na 5
anyna112

tak,oczywiście,niska ocena takiego filmu - od razu homofobia. Jak zwykle-błąd. Osobiście wspieram ruch Queer,a film mi sie ie podobał. Dlaczego? Bo jest zakwalifikowany jako komedia,z którą nic wspólnego jak dla mnie ie ma,jchyba że te drętwe teksty gdzieniegdzie uważacie za śmieszne.Jako dramat natomiast - film jest dobry,bo porusza tematyke MIŁOŚCI między dwoma mężczyznami,nie tylko "rozwiązłe życie gejów". Dobre kreacje McGregora i Carreya + tematyka = moja ocena 5/10.

Shrodis

Co do tego że do komedii go zaliczyć nie można to się zgadzam, bo nic śmiesznego w nim nie widzę.

anyna112

Tak właśnie myślałam oglądając ten film. Gdyby bohaterkami były kobiety, facetom by się to podobało i ocena by pewnie była wyższa. I jest coś z tym homofobicznym społeczeństwem jeśli nawet autorkę tego wątku obrzydzały pocałunki i seksualne ciągoty (trafnie dobrane stwierdzenie :D) mimo, ze film się podobał..
W ogóle tak zauważam, że związki mężczyzna+mężczyzna jakoś bardziej brzydzą ludzi.