6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46727
6,2 17 krytyków
I Love You Phillip Morris
powrót do forum filmu I Love You Phillip Morris

Wspaniale opowiedziana i zagrana historia. Trochę komiksowa, zabawna i z przymrużeniem oka.
Film pierwszorzędny.
Temat zaś, jest widać tabu w naszym ograniczonym światopoglądowo społeczeństwie.
Bardzo grzeszymy brakiem tolerancji dla wszystkiego co inne od naszego, cokolwiek by to nie było.
Zastanówcie się nad tym.

Peace:)

ocenił(a) film na 5
bell_102

Film dość kiepski. W życiu bym go nie oglądnął gdyby nie Jim Carrey. I to on trzymał i tak dość słaby poziom filmu.

Początek był obiecujący, ale przestrzegam. że ten film to nie jest typowa komedia!!! Co prawda jest kilka śmiesznych momentów, ale to ułamek jeśli chodzi o całość filmu. Zawiodłem się, bo myślałem, że naprawdę będzie to pokazane w dość śmieszny sposób, a to po prostu była przedstawiona historia dwóch gejów, którzy się w sobie zakochali. Z gatunku to bym bardziej podpiął do dramatu niż komedii.

Końcówka jak dla mnie już tak nudna i typowa, że ciężko było oglądnąć do końca. I tu nie chodzi o tolerancję, bo widok dwóch całujących się facetów jest naprawdę odchyleniem.

ocenił(a) film na 5
bell_102

a mnie się film nie podobał i to nie jest kwestia tolerancji. Ok, niezbyt miło patrzeć na dwóch kolesi całujących się, ale starałam się zupełnie nie zwracać na to uwagi. Podziwiam Jima i Ewana za to, że zagrali tak trudne role i to bardzo przekonująco i tylko przez wzgląd na nich daje temu filmowi 5.

ocenił(a) film na 10
bell_102

Też uważam, że rewelacyjny film. Świetnie zagrany. Główny bohater Russell to niezły wciskacz kitu, każdego potrafił zwieść w pole.
Skończcie już z tym obrzydzeniem na widok całujących się facetów. Czy już naprawdę nie ma gorszych rzeczy na tym świecie?

ocenił(a) film na 9
bell_102

Zgadzam się z założycielem tematu. Jest to rewelacyjna komedia. Dziwi mnie, że krytycy filmu skupiają się jedynie na wątku gejowskim. Ten film to przede wszystkim świetnie opowiedziana historia, momentami przezabawna. Naprawdę, rzadko mi się zdarza tak wysoko ocenić komedię.