6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46727
6,2 17 krytyków
I Love You Phillip Morris
powrót do forum filmu I Love You Phillip Morris

Nie wiem, co mam o tym myśleć. Miałam nadzieję na fajny, gejowski film. Pomyślałam, że skoro gra w nim Jim Carrey, to będzie genialny, jak większość produkcji z jego udziałem. Muszę przyznać, że trochę się zawiodłam.

Może się mylę, ale film miał chyba na celu oswoić ludzi z faktem istnienia homoseksualizmu, a ja odniosłam jedynie wrażenie, że podkreśla błędną teorię "AIDS jako choroba gejów" (może to tylko moje przewrażliwienie) i momentami rzeczywiście był trochę zbyt dobitny - jeśli wiecie, o co mi chodzi - jak na spełnienie swojej roli.

Fabuła całkiem niezła, chociaż miałam wrażenie, że od połowy już praktycznie nic się nie działo. Na zmianę więzienie i szpital, więzienie i szpital...

Trzeba jednak przyznać, że Jim spisał się genialnie, a spora dawka humoru przykryła nieco to, co mnie osobiście się nie spodobało. Żonę Steven też miał fajną. ;P No i "możesz zapłacić albo possać" będzie za mną łaziło przez najbliższy miesiąc. ;D

Wystawiam solidne 7/10 z nadzieją, że kolejne takie produkcje - jeśli się pojawią - będą jednak trochę ciekawsze.