Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118114
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Polacy idealnie przedstawieni i w ogóle wszystko było w nim świetne. Niech Polacy się wreszcie nauczą tego, że wcale nie byli lepsi od nazoli, a Holocaust to po części ich wina, ponieważ na wszystko Niemcom pozwalali, obozy były na terenie ich kraju (więc dobrze się czasem słyszy o polskich obozach!). Przez 5 lat nie robili nic, a o obozach dowiedziano się pod koniec wojny. Więc można powiedzieć, że mają też swój nie mały udział w mordowaniu Żydów. Film jest piękny i gorąco polecam!

ocenił(a) film na 8
Duma_Newtona

Pojechałeś po bandzie... chyba że kolega troll, n'est-ce pas?

ocenił(a) film na 1
Duma_Newtona

Chyba ci się pejsy w klawiaturę zaplątały a zbyt ciasna jarmułka sprawiła uraz czaszki.

ocenił(a) film na 8
HRA

Brzydkooo...

ocenił(a) film na 1
jak45

co brzydko? Sam mam podobne problemy z pejsami i wiem jaki to ból jak się gdzieś zaplączą, więc mi tu nie mów.

ocenił(a) film na 8
HRA

Łaaadnie...

ocenił(a) film na 1
jak45

fajnego masz bloga, tak przy okazji.
Dobra robota.

ocenił(a) film na 8
HRA

Dzięki.

ocenił(a) film na 8
HRA

Chyba wyszło na zero...

HRA

Nie jarmułka panie kolego, porostu jego starzy chcieli mu wpuklić płaskość czachy, i pod imadło mu ją wsadzili. Ale od złej strony ją wsadzili i zrobili z niej całkowity naleśnik.

ocenił(a) film na 8
tom126pe

Jaaakie to dowcipne... I pomysłowe...
Jeszcze trochę i admini cię wykasują.

jak45

Ho,ho. Rycerz chroni swą damę serca przed złym smokiem. XD. Jakie to żałosne.

ocenił(a) film na 8
tom126pe

Złym smokiem? Raczej padalcem.

ocenił(a) film na 3
Duma_Newtona

POLACY POZWALALI NA OBOZY ?!
Ty w ogóle czytałeś jakąkolwiek książkę o historii? Byliśmy OKUPOWANI przez wojska niemieckie i radzieckie (później tylko niemiecki). Sądzisz, Ty bezmózgu, że mieliśmy jakikolwiek wybór? Że przyszedł Hitler do burmistrza Treblinki i powiedział "No siema ziom, stawiamy wam tutaj obóz i będziemy w nim mordować żydów, spoko?" A polak z uśmiechem na mordzie przytakiwał? Idź się powieś, albo weź rozpęd i z baranka w ścianę, może Ci się informacje przestawią.

ocenił(a) film na 5
Ryujiru

Spokojnie, przeciez to troll. A nawet jesli nie to szkoda zdrowia i czasu na odpowiadanie na te niedorzeczne bzdury. Jeśli pisze to na serio, to już mu raczej nic nie pomoże :-)

ocenił(a) film na 5
mihau78

Swoją drogą, skoro "Polacy pozwalali na obozy i nic z tym nie robili" to ciekawe co możnaby napisać o Francji Vichy i czemu o tym się nie kręci filmów....

ocenił(a) film na 8
mihau78

Sam wpadasz w powagę...

mihau78

"to już mu raczej nic nie pomoże"
Strzelba i łopata. To jedynie może pomóc takim debilom jak on i to ostatecznie.

Ryujiru

Panie kolego on nie czytał żadnej książki, bo kiedyś zastanawiał się tu cytat " co ludzie widzą w oglądaniu zbiorów liter" co oznacza że on nawet strony książki w swym życiu nie przeczytał.

ocenił(a) film na 4
Duma_Newtona

za takie parszywe trollowanie powinienes z liscia dostac od kazdego.

ocenił(a) film na 8
kassis

Z liścia z kolcem albo... tortem.

jak45

Ja bym proponował nie liścia, ale piąchę i to z kastetem.

ocenił(a) film na 8
tom126pe

To takie prostackie... Be.

jak45

Bo chciałem aby mój pomysł był ci bliski.

ocenił(a) film na 8
tom126pe

Nie próbuj się podlizywać...

ocenił(a) film na 1
Duma_Newtona

Synu to że twoj dziadek machal dziwnie reka to nie znaczy ze nalezy gadac ze Hitler byl spoko.

ocenił(a) film na 8
rozowazyletka_234

Dlaczego przy ocenach machasz dziwne myszą tylko w lewo?

Duma_Newtona

I właśnie dzięki takim ku**om jak ty w naszym kraju mamy taki burdel. Ale wiadomo jak się jest deklem z inteligencją na poziomie krawężnika to nie dziwota.

ocenił(a) film na 8
tom126pe

Jakis ty milusi, chłopczyku. Twoją entelegencję plasuję na poziomie rynsztoku.

jak45

Bo do chamstwa i debilizmu należny podchodzić tylko chamstwem i debilizmem. ;-)
A pan kolega, to zna dupę_newtona że tak go broni? Czy tylko mi coś się ubzdurało?

ocenił(a) film na 8
tom126pe

Nie bronię jego, tylko atakuję ciebie za właśnie chamstwo i debilizm. Nie zorientowałeś się, że to troll? Zobacz, co mu jako pierwszy odpowiedziałem...

jak45

A rozumie m czyli wy jesteście kochankami. Który z was jest suką, a który samcem?

ocenił(a) film na 8
tom126pe

Którą częścią ciała rozumujesz? Mózgiem na pewno nie.

ocenił(a) film na 3
Duma_Newtona

Ucz się historii żydowski popaprańcu. Przeczytaj "Notatki z Getta" Emanuela Ringenbluma, sprawdź czym zajmowała się organizacja "Żegota". Tylko w Polsce pomoc Żydom była karana śmiercią całej rodziny a w Yad Vashem najwięcej drzew posadzono w hołdzie właśnie Polakom. Odznaczeniem Sprawiedliwy wśród Narodów Świata uhonorowano do tej pory 6454 Polaków; czyli ok. 26% liczby wszystkich odznaczonych tym medalem.
Szacuje się że za pomoc żydom poniosło śmierć ok. 50 tys. Polaków.
Trochę szacunku dla tych ludzi baranie.

ocenił(a) film na 8
Jawa1964

Dobrze. Ten wątek to prowokacja, klasyczny trolling mający ośmieszyć/skompromitować ludzi, którzy cenią „Idę”. Został więc założony przez kogoś, kto ma zbliżone poglądy do Twoich. Nie trolluje się w dyskusji swoich własnych poglądów, prawda? Więc, jeśli bierzesz poważnie ten temat, i nie zorientowałeś się, że to prowokacja... oj, trochę słabo... tym słabiej, że w postach powyżej założyciel tematu dostał już za to zrypkę.

Czy teraz sytuacja jest jasna?

Ależ nie ma za co....

ocenił(a) film na 8
Jawa1964

"żydowski popaprańcu"?! Domagasz się szacunku dla pomordowanych Polaków a obrażasz Żydów, których zginęło 6 mln? Moralność Kalego? Nie, dużo gorzej... Masz szacunek do siebie?

ocenił(a) film na 3
jak45

Odnoszę się do jednego człowieka a nie do całego narodu. To takie trudne ?

ocenił(a) film na 8
Jawa1964

Chodzi o "żydowski". Ciekawe, jak wytłumaczysz użycie tego odniesienia do Żydów? Tylko nie używaj faryzejskich metod, jak wyżej... Szczerze.

ocenił(a) film na 3
jak45

czytanie ze zrozumieniem... , jaki zwrot Ci bardziej pasuje? "izraelski", "syjonistyczny" ...

ocenił(a) film na 8
Jawa1964

Jesteś faryzusz, troll, plista i kuncon. Fajla ci spełła...

jak45

Dupa_Newtona cię wzywa. Fiutek mu stoi i potrzebuje twej dupy by się wyładować.

jak45

"6 mln"

Największe kłamstwo stworzone przez Izrael, i powtarzane przez jego prostytutki.

ocenił(a) film na 8
tom126pe

10 do potęgi 6.
Za alfonsa robisz?

Duma_Newtona

Masz rację WIELKI TROLLU. Dokop polaczkowi.

ocenił(a) film na 8
JosephG

Nuuuda...

ocenił(a) film na 1
Duma_Newtona

Duma Newtona - cześc, fajny temat, teraz ... (słowo nieładne) powtórnie płać Żydom za Holocaust, ja się z tobą zgadzam, polaczki mordowali żydów na potęgę, ulice spływały krwią i w ogóle... ale ja jestem biedny narodowiec, zestresowany nacjonalista i chciałbym płacic Władcom Swiata ale nie mam na jedzenie, mogę dac komornikowi z Izraela znaczki z Janem Pawłem (tu płaczę...) i posrebrzane monety, no nie mam więcej, ale ty masz kasę i płać gotówką np. 10 tyś dolców, na pewno jesteś honorowy polak, wierzę w ciebie...

ocenił(a) film na 8
seamen

Zawsze możesz w cyrku jako klaun występować i honoraria przeznaczać na spłaty.

ocenił(a) film na 1
jak45

Żydzi to klauny, są po prostu żałośni, gdyż chcą żeby im becalowano po raz drugi za holo, niech idio-usa becaluje

ocenił(a) film na 8
seamen

Znów robisz z siebie trolla-głupa?

ocenił(a) film na 1
jak45

a ty jesteś żydo-trollem, o tym wszyscy wiedzą, naigrawają sie z ciebie, cynicznie drwią, wylewają pomyje, widocznie taki los żydo-trolla

ocenił(a) film na 8
seamen

Tak, tak, powtarzasz to do znudzenia. Zaklinasz prawdę, że twoje szczekanie jest nieskuteczne.