Polacy idealnie przedstawieni i w ogóle wszystko było w nim świetne. Niech Polacy się wreszcie nauczą tego, że wcale nie byli lepsi od nazoli, a Holocaust to po części ich wina, ponieważ na wszystko Niemcom pozwalali, obozy były na terenie ich kraju (więc dobrze się czasem słyszy o polskich obozach!). Przez 5 lat nie robili nic, a o obozach dowiedziano się pod koniec wojny. Więc można powiedzieć, że mają też swój nie mały udział w mordowaniu Żydów. Film jest piękny i gorąco polecam!
Chyba ci się pejsy w klawiaturę zaplątały a zbyt ciasna jarmułka sprawiła uraz czaszki.
co brzydko? Sam mam podobne problemy z pejsami i wiem jaki to ból jak się gdzieś zaplączą, więc mi tu nie mów.
Nie jarmułka panie kolego, porostu jego starzy chcieli mu wpuklić płaskość czachy, i pod imadło mu ją wsadzili. Ale od złej strony ją wsadzili i zrobili z niej całkowity naleśnik.
POLACY POZWALALI NA OBOZY ?!
Ty w ogóle czytałeś jakąkolwiek książkę o historii? Byliśmy OKUPOWANI przez wojska niemieckie i radzieckie (później tylko niemiecki). Sądzisz, Ty bezmózgu, że mieliśmy jakikolwiek wybór? Że przyszedł Hitler do burmistrza Treblinki i powiedział "No siema ziom, stawiamy wam tutaj obóz i będziemy w nim mordować żydów, spoko?" A polak z uśmiechem na mordzie przytakiwał? Idź się powieś, albo weź rozpęd i z baranka w ścianę, może Ci się informacje przestawią.
Spokojnie, przeciez to troll. A nawet jesli nie to szkoda zdrowia i czasu na odpowiadanie na te niedorzeczne bzdury. Jeśli pisze to na serio, to już mu raczej nic nie pomoże :-)
Swoją drogą, skoro "Polacy pozwalali na obozy i nic z tym nie robili" to ciekawe co możnaby napisać o Francji Vichy i czemu o tym się nie kręci filmów....
"to już mu raczej nic nie pomoże"
Strzelba i łopata. To jedynie może pomóc takim debilom jak on i to ostatecznie.
Panie kolego on nie czytał żadnej książki, bo kiedyś zastanawiał się tu cytat " co ludzie widzą w oglądaniu zbiorów liter" co oznacza że on nawet strony książki w swym życiu nie przeczytał.
Synu to że twoj dziadek machal dziwnie reka to nie znaczy ze nalezy gadac ze Hitler byl spoko.
I właśnie dzięki takim ku**om jak ty w naszym kraju mamy taki burdel. Ale wiadomo jak się jest deklem z inteligencją na poziomie krawężnika to nie dziwota.
Bo do chamstwa i debilizmu należny podchodzić tylko chamstwem i debilizmem. ;-)
A pan kolega, to zna dupę_newtona że tak go broni? Czy tylko mi coś się ubzdurało?
Nie bronię jego, tylko atakuję ciebie za właśnie chamstwo i debilizm. Nie zorientowałeś się, że to troll? Zobacz, co mu jako pierwszy odpowiedziałem...
Ucz się historii żydowski popaprańcu. Przeczytaj "Notatki z Getta" Emanuela Ringenbluma, sprawdź czym zajmowała się organizacja "Żegota". Tylko w Polsce pomoc Żydom była karana śmiercią całej rodziny a w Yad Vashem najwięcej drzew posadzono w hołdzie właśnie Polakom. Odznaczeniem Sprawiedliwy wśród Narodów Świata uhonorowano do tej pory 6454 Polaków; czyli ok. 26% liczby wszystkich odznaczonych tym medalem.
Szacuje się że za pomoc żydom poniosło śmierć ok. 50 tys. Polaków.
Trochę szacunku dla tych ludzi baranie.
Dobrze. Ten wątek to prowokacja, klasyczny trolling mający ośmieszyć/skompromitować ludzi, którzy cenią „Idę”. Został więc założony przez kogoś, kto ma zbliżone poglądy do Twoich. Nie trolluje się w dyskusji swoich własnych poglądów, prawda? Więc, jeśli bierzesz poważnie ten temat, i nie zorientowałeś się, że to prowokacja... oj, trochę słabo... tym słabiej, że w postach powyżej założyciel tematu dostał już za to zrypkę.
Czy teraz sytuacja jest jasna?
Ależ nie ma za co....
"żydowski popaprańcu"?! Domagasz się szacunku dla pomordowanych Polaków a obrażasz Żydów, których zginęło 6 mln? Moralność Kalego? Nie, dużo gorzej... Masz szacunek do siebie?
Chodzi o "żydowski". Ciekawe, jak wytłumaczysz użycie tego odniesienia do Żydów? Tylko nie używaj faryzejskich metod, jak wyżej... Szczerze.
czytanie ze zrozumieniem... , jaki zwrot Ci bardziej pasuje? "izraelski", "syjonistyczny" ...
Duma Newtona - cześc, fajny temat, teraz ... (słowo nieładne) powtórnie płać Żydom za Holocaust, ja się z tobą zgadzam, polaczki mordowali żydów na potęgę, ulice spływały krwią i w ogóle... ale ja jestem biedny narodowiec, zestresowany nacjonalista i chciałbym płacic Władcom Swiata ale nie mam na jedzenie, mogę dac komornikowi z Izraela znaczki z Janem Pawłem (tu płaczę...) i posrebrzane monety, no nie mam więcej, ale ty masz kasę i płać gotówką np. 10 tyś dolców, na pewno jesteś honorowy polak, wierzę w ciebie...
Żydzi to klauny, są po prostu żałośni, gdyż chcą żeby im becalowano po raz drugi za holo, niech idio-usa becaluje
a ty jesteś żydo-trollem, o tym wszyscy wiedzą, naigrawają sie z ciebie, cynicznie drwią, wylewają pomyje, widocznie taki los żydo-trolla