Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118117
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Polacy idealnie przedstawieni i w ogóle wszystko było w nim świetne. Niech Polacy się wreszcie nauczą tego, że wcale nie byli lepsi od nazoli, a Holocaust to po części ich wina, ponieważ na wszystko Niemcom pozwalali, obozy były na terenie ich kraju (więc dobrze się czasem słyszy o polskich obozach!). Przez 5 lat nie robili nic, a o obozach dowiedziano się pod koniec wojny. Więc można powiedzieć, że mają też swój nie mały udział w mordowaniu Żydów. Film jest piękny i gorąco polecam!

ocenił(a) film na 1
jak45

no dobrze, zawrzyjmy rozejm, (który to juz z kolei...), nie mów, że jestem trollem, a ja NIE będę ciebie nazywał żydem w sensie pejoratywnym tylko pozytywnym, no co stoi? może wspólnie zaatakujemy jakis film?

ocenił(a) film na 8
seamen

Nie przymilaj się. Jak dla ciebie, mogę być nawet Neneńcem, bez żadnego "sensu". Ustąpię - tylko w 87,348% jesteś trollem; reszta nawet podobna do człowieka. Zpewne motylki lub pieski lubisz i równanie kwadratowe rozwiążesz.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 1
jak45

niestety używasz argumentum ex caethedra, oraz arg. ad personam, prawdopodbnie skazałbyś mnie na exilio ad metallum...

ocenił(a) film na 8
seamen

Taką łacinę też znasz? Sam się skazałeś na "trollus vulgaris".