Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118128
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Wymęczyłem do końca ten film. Nie wiem czym się tu podniecają ludzie? Tematyka ciężka? Jaka tematyka? Minutowa scena, gdzie mówią, że ten co ukrywał zabił Żydów. No i co z tego? Byłaby nagonka na jakąkolwiek nację, ukrywającą się w jakimkolwiek kraju, to normalnym jest, że część społeczeństwa by ukrywała, a część, dla ratowania własnej skóry, w obawie o własne rodziny, zabiłaby lub wydała. Tu nie chodzi o nację, ale o człowieka, jako jednostkę. O wolę życia, przeżycia. Film nudny do bólu. Gra aktorska już lepsza jest w Klanie. Nie chodzi mi o to, że bohaterki źle grają lub nie mają talentu, ale sam film nie wymaga wiele od ich gry. Pierwszy lepszy człowiek z ulicy mógłby tu zagrać. Moim zdaniem nagonka medialna i robienie z igły widły, jak z wielu tematów/osób w dzisiejszych czasach, byle wzbudzić sensację, byle zarobić, albo wywindować coś, bo nie ma akurat nic lepszego.

ocenił(a) film na 3
malolmalol

Początek ciekawy ale potem "nudny do bólu". Film wart ale chyba złotej maliny. Może jeszcze nadawać się na Festiwal Filmu żydowskiego. Film do kosza i przykryć grubym wiekiem!!

ocenił(a) film na 3
Tolstaj

nawet balonów nie było :(