Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118126
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Najpierw A.Holand robi film oi żydach i liczy na oskara, potem IDA i znowu film o żydach i nadzieja na oskara. Czy w Polskiej historii nie ma niczego co zasługuje na zekranizowanie i jest nie o żydach?

ocenił(a) film na 8
brodiii

Widziałem film o krasnoludkach. Może być?

jak45

umiesz Pan czytać? napisałem wyraźnie " w polskiej historii". Krasnoludki w historii naszego kraju się nie przewijają

ocenił(a) film na 8
brodiii

Jak to nie? To sierotka Marysia nie była Polką!?
A kto sprowadził do Polski Żydów, jak nie krasnoludek? Nazywał się Łokietek.

jak45

w taki sposób nie będziemy dyskutować.

ocenił(a) film na 8
brodiii

Może w ogóle przestaniemy? Ja nie dyskutuję, tylko sobie kpiny robię...
Poważnie na "myśl przewodnią" twojego tematu nie da się odpowiedzieć.

jak45

Masz prawo mieć swoje zdanie, a ja mam prawo mieć je w dupie :)

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
brodiii

Uważaj na zaparcia...
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
brodiii

zupełnie jak co niedzielę w kościele

ocenił(a) film na 8

To tak w kościołach "każą"? Myślałem, że kazania są o miłości bliźniego, miłosierdziu, itp....

brodiii

Dobre pytanie. Przy bieżących miłościwie nam panujących "elitach III RP" raczej wątpię.
@jak45 Panie brodaczu idź se pan uprawiać swój radosny szalom gdzie indziej i nie pluj pan na Polskę skoro już posługujesz się polskim językiem i uważasz się za Polaka.

ocenił(a) film na 8
victorr

Gdzie i jak "naplułem na Polskę"? Oświeć mnie, bo ja myślałem, że bronię jej dobrego imienia, przeciwstawiając się antysemitom i innym oszołomom, posługującym się klamstwami i pomówieniami.

jak45

Napiszę krótko, wypad czosnkowy oszolomie z tego tematu, w dupie mamy zarówno twoje poglądy jak i samych żydów.

ocenił(a) film na 8
brodiii

Uważaj, bo ci się odbyt zatka...

ocenił(a) film na 8
brodiii

NIe zamierzam bynajmniej "wypaść". Im większa zgraja antysemitów i innych oszołomów, tym mam większy ubaw. Wręcz żywię się waszymi bluzgami, jak ekologiczna uprawa łajnem...

jak45

Sram na żydów

panczerek

Raczej Żydzi srają na Ciebie mały polaczku

The_Great_Seer

jestem małym polaczkiem i nadal sram na żydów , to potomkowie kosmitów dlatego mają tyle nobli

ocenił(a) film na 8
panczerek

To coś nowego, z tymi kosmitami. Może idź do psychiatry (byle nie Żyda)?

ocenił(a) film na 8
panczerek

Jak jesteś mały, to może jesteś pińczerkiem? Poszlaki są...

jak45

czemu sie nade mną znęcasz bydlaku , mój dziadek sprzedał 20 żydów niemcom dlatego zyje , wydaje ci sie to zabawne co ?!

ocenił(a) film na 8
panczerek

Jak dobrze przypuszczasz, mój był hyclem.Pilnuj się, piesku.

jak45

Raz naplułem żydowi we włochatą brode nazwalem go hagridem i przeciagnalem za pejsy ryjem po betonie no i takie playsy na reyonie mysle pewnie mnie bedzie bil a on tylko odwrocil wzrok i uciekl zaplakany krzyczac allah akbar

ocenił(a) film na 8
panczerek

Pewnie był też wyznawcą idei o nadstawianiu drugiego policzka. Nie zauważyłeś, nadstawiał?
Tak więc mamy trzy w jednym: Jehowita, wołający "Allah akbar", uczeń Jezusa; czwarty do kompletu to ty, wyznawca Szatana...

jak45

wlasnie nadstawial ale zanim go pizłem to spier*olił, a to i tak pewnie nic bo w chacie pewnie modlił sie do buddy trzymajac w reku rozaniec maryji dziewicy niepokalanie poczetej, ja wierze tylko w szatana on najlepiej rozumie potrzeby czlowieka

panczerek

jeszcze trochę a iran zatłucze izrael i skończy się czosnkowe pieprzenie o antysemityźmie.

ocenił(a) film na 8
brodiii

Ja wolę cebulowe paprykowanie keczupu. Chrzanisz...

ocenił(a) film na 8
panczerek

No, tośmy się dogadali: on był multireligijny a ty superchamen.

jak45

buty pucuj swojemu Panu czosnkowy kmiocie.

ocenił(a) film na 8
brodiii

Ty, niestety, jesteś tylko chamus vulgaris (cham pospolity, taki gatunek w rodzaju prymitywy).

jak45

Tak właśnie, strzeżcie się żydów.

a ty brodi masz racje

ocenił(a) film na 8
panczerek

Wyjesz, pinczerek, tęsknie do swastyki...

jak45

Przecież jako lover żydów to pierwszy byś był odstrzelony :D

ocenił(a) film na 8
panczerek

Ty nikogo nie love. Tobie nawet staje do środka...

jak45

A tobie przy obrzezaniu chyba za dużo ucieli że taki nerwowy jesteś :D

ocenił(a) film na 8
panczerek

Nerwowy? Mam z ciebie tylko ubaw...

jak45

Heh, no widzisz a ja mam z ciebie powinieneś to rozumieć jako taki śmieszek. Jak zobaczyłem jakiś tam twój wpis że gardzenie żydami to dla ciebie ekologiczne łajno czy coś tam to,wiedziałem że wydobędę z ciebie jakieś zabawne spinki, a no i sprzedam ci niusa że nie jestem antysemitą nie mam nic do żydów bo żadnego nawet nie znam, pozdro ziomuś witaj w internecie hehe

ocenił(a) film na 8
panczerek

Nie udawaj trolla, bo za późno.

jak45

Chłopie... serio? Bądź ze sobą szczery bo ze mną nie musisz...

ocenił(a) film na 8
panczerek

Serio, jak ty.

jak45

Jesteś słodki nawet bym cie przytulił jakbym był gejem

ocenił(a) film na 8
panczerek

Chciałbyś...

ocenił(a) film na 6
brodiii

O czym (nie o kim) jest ten film? Chciałbym poznać Twoją interpretacje.

brodiii

Film żyda dla żydów o żydach i przez żydów wybierany.

xxxsilaczxxx

Słuszny komentarz!

ocenił(a) film na 7
xxxsilaczxxx

No tylko, że Żydzi tam wcale nie byli pokazanie jakoś pozytywnie. A główna bohaterka wybrała świadomie wiarę katolicką.

ocenił(a) film na 8
sontagwoj

Nie dyskutuj z nimi, bo nic rozsądnego do nich nie dociera - mają zamiast mógu tylko kłebek brunatnych nici do produkcji koszul.