Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118126
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Proponuje nakręcić film jak żydki z NKWD mordowali Naszych po lasach. Chcesz dostać "jude oskara" zrób film o zydach jak im to ciężko na świecie. Anty Polski film mianem hitu z Polski ,kto tym kieruje jaki Icek???

ocenił(a) film na 8
widz_nr1

Przepraszam, ty to bardziej antysemita czy "prawdziwy Polak"?; a może "yntelektualysta"? Jakiej drużynie kibolisz?

ocenił(a) film na 1
jak45

Widze że strasznie cie gumka od majtek ściska i odpisujesz wszystkim mośku yntelektualisto internetowy
Dalsza polemika z zawistnym tchórzem niemającym własnej godności jest jak rozmowa ch***ja z butem.

50314-zydzi-wsrod-komunistow-ii-rp-i-w-aparacie-nkwd-i-ub (wpisz w gogla)

ocenił(a) film na 1
jak45

Jesteś idiotą czy zwykłym zdrajcą Polski ? Pisanie oprawdy jak to nas żydzi mordowali jest dla ciebie antysemityzmem ?

ocenił(a) film na 8
ninja_4

Ja się tylko nieśmiało pytałem... Teraz już wiem. Na szczęście bardziej to - na razie... - śmieszne niż straszne.

widz_nr1

Żółć i kamienie nerkowe wielkości bochnów chleba. Nieoperacyjne, wyrazy współczucia.

ocenił(a) film na 7
zweistein

+ wścieklizna godna Kaczyńskiego

giovanni50

Kaczyński raczej nie poszedłby w te klimaty.

ocenił(a) film na 7
zweistein

Ale pluje na wszystko

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Przecież żydzi naprawdę mordowali Polaków .Tak że dlaczego się oburzacie?

ocenił(a) film na 7
widz_nr1

W NKWD i jej poprzedniczce CZEKA było spor Żydów
Dzierżyński niektórych Polaków ułaskawiał

ocenił(a) film na 8
giovanni50

Wszyscy wszystkich mordowali, zdarzało się. Ważne, żeby temu nie zaprzeczać i pamiętać.

ocenił(a) film na 7
jak45

Masz racje
Krata łychy dla Ciebie

ocenił(a) film na 8
giovanni50

Wolę gin.

ocenił(a) film na 7
jak45

To będzie gin :)

widz_nr1

rynsztok

ocenił(a) film na 1
jaszon

miejsce gdzie znalazłeś zone ,gratuluje

widz_nr1

twoją żonę?... W rynsztoku?.... A fuj...

ocenił(a) film na 7
widz_nr1

Frondę wyczuwam

ocenił(a) film na 1
giovanni50

idę jutro nakręcę film smartfonem w godzinę na osiedlu a ludzie niech się doszukują przesłań i ideologii....

widz_nr1

Czemu proponujesz, a sam nie nakręcisz? Pisanie głupot na forach to twój jedyny wkład w "głoszenie niezależnej prawdy"?

Poza tym trochę racji jest w tym, że większość polskich filmów, które zdobyły światowy rozgłos to filmy o tematyce semickiej.

ocenił(a) film na 1
ChmuraEtanolu

weźta i zróbta wyczuwam bronko bolka

ocenił(a) film na 8
widz_nr1

wyczuwam trolla...

widz_nr1

Ani bronko ani bolko, ani inna gadająca głowa. Nie jestem opcją polityczną. Nie ze stygmatyzujesz mnie.

A co do zarzutów o trolla to polecam sprawdzić filmy, które bez wielkiego budżetu potrafiły wywrzeć wielki wpływ na kino.

ocenił(a) film na 8
ChmuraEtanolu

Stygmaty to "boskasprawa".
Sprawdziłem. Są.

jak45

Stygmatyzacja - proces naznaczania społecznego (przypięcie komuś etykietki) odbywa się zawsze przy określaniu negatywnej grupy odniesienia.

Są, więc czemu pomysł autora wpisu nie wypalić? Co czyni mnie trollem w moim komentarzu?

ocenił(a) film na 8
ChmuraEtanolu

O trollu pisałem do "widz_nr1".

jak45

Sorry :)

ocenił(a) film na 8
widz_nr1

Wiesz, forum „Idy” to jedyne forum na Filmweb, na którym mogę pokarmić trolli bez poczucia winy, że w ten sposób ich wątki wylądują na samej górze strony i zajmą miejsce wpisów merytorycznych.

ocenił(a) film na 8
pegaz_filmweb

Ja też nie miałbym okazji do taniego ubawu i wyładowania wrodzonej złośliwości. Co, na naiwnych, dziecinnych miłośnikach hollywoodzkiej pulpy będę się wyżywał?

ocenił(a) film na 1
widz_nr1

Taki film nigdy nie powstanie, a jak by powstał, to żydostwo by się zapluło w swoim świętym oburzeniu. O nich albo same peany albo mordy w kubeł, bo przecież powszechnie wiadomo, że Żydzi to święte krowy.

ocenił(a) film na 8
robokopo

Ty jeszcze dychasz?