Film jest po prostu słaby i tyle. Nuda i jeszcze raz nuda. Nie wiem. Spoko muzyka.Pare dobrych ujęć i to wszystko. Ani jednego zajebistego ujęcia. Gra Trzebuchowskiej drewniana lub raczej brak gry. Tak wiem : taka była postać. A ja mam to w dupie. W filmie sa dwie postacie i jedna jest k... pół niemową. Super film. Brawo Pawlikowski. Pier... łajza. Chcesz oscara to zrób film o holocauscie jak poradził Kate Winslet Ricky Gervais. No to Kate w takim filmie zagrała i go dostała. Brzydzę się tym co się dzieje na świecie. Długo się wstrzymywałem z oglądaniem tego filmu bo przeczuwałem co się święci, ale takiego gówna się nie spodziewałem.
bo to jest film bardziej dla krytykow, znawcow niz dla typowego widza. Film zrobiony pod nagrody, festiwalowy. Ale to co pisze pawelos o tym filmie to sa mega glupoty.
Dajesz 6 filmowi, który zdaniem krytyków jest wybitny. Jasno dajesz do zrozumienia, że nie znasz się na filmach.Tobie się nie podobał ale skoro krytycy tak ocenili to na pewno mają rację. Powiedz może tak : Ja jestem głupi, ale mimo wszystko będę krytykował i oceniał wypowiedzi innych.
dla mnie to poprostu spisek jak taki przecietny film ma nominacje do oskara,,czy wszyscy sie upili czy co???
tak jak mówisz, ale ludzie rządzący tym światem zadbali o to aby każdy kto używa słowa spisek był zrównany z wariatem. Większość ludzi nie potrafi krytycznie myśleć i wystarczą im slowa klucze i wszystko jasne. Oni potrzebują autorytetów, które im wyłożą kawę na ławę. Dla jednych to będzie ksiądz, dla drugich profesor, dla innych polityk. To, że większość z tych ludzi jest skorumpowanych a reszta to użyteczni idioci większości ludziom umyka.
Niekoniecznie. Sluchalem wywiadu z Tomkiem Raczkiem i on tez dosyc ostroznie ocenial ten film. Dalo sie wyczuc, ze nie zrobil na nim wielkiego wrazenia. Co jak co, ale akurat jemu ciezko zarzucic, ze sie nie zna na filmach.
Ja mu dalem 6, bo niezbyt przepadam za tego typu filmami, nie ma w nim nic czego by juz w kinie nie bylo, a poza tym mam tez do niego konkretne, merytoryczne uwagi dotyczace fabuly, co opisalem w innym watku.
A nagrody czy nominacje zdobywaly juz duzo mniej udane filmy od Idy, wiec nie robilbym z tego wyznacznika- madry glupi.
mało już takich rozsądnych ludzi na filmwebie a Polandii a w ue i usa to już nie uświadczysz bo albo żydki albo islamisci
Nie z każdym słowem się zgadzam, jak i formą przekazu ale generalnie popieram - abstrahując od polityki film nudny i kiepski. Dokładnie kilka dobrych ujęć, Kulesza ciągnęła film jak mogła ale cudów sama z niego nie zrobiła, bo się w ten sposób nie da... dla mnie max nota jaką mogę zrozumieć to 3-4.
Zgadzam się. Gdyby wyciąć wątek polsko-żydowski, to pozostają już po tym filmie tylko 3 fajne dołeczki Idy. Historia w nic się nie zagłębia. Mam wrażenie, że wymyślono naprędce historyjkę tylko po to, żeby móc nakręcić pełnometrażowy film z przekazem 'Aha! Jednak przyznają się do mordowania żydów! Bulcie kasę!'.