PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=546529}

Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 117945
7,4 74 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Cześć!

Oczywiście wiem mniej więcej gdzie kręcona była "Ida" - Łódź, Zgierz, Pabianice. Mieszkam w tych okolicach, więc powiedzmy, że mniej więcej kojarzę, gdzie niektóre z tych zawartych w filmie miejsc się znajdują.
Moje pytanie dotyczy jednak "sceny przy kapliczce" - chyba każdy wie o którą chodzi, więc nie będę pisać.
Czy ktokolwiek orientuje się, w jakiej wsi była ona kręcona? Gdzie dokładnie to jest? I w ogóle wszystkie te "sceny na prowincji"...

Jeśli macie jakieś szczegółowe info a propos nie tylko wyżej wymienionej sceny, ale w ogóle innych równie "smakowitych" - podzielcie się, proszę.
Choć pewnie i tak za chwilę ten post zniknie w czeluściach forum. :D

dirtyheaven

Hej,
może to Cię zainteresuje: http://lublinianki.pl/2015/oscarowe-sceny-idy-krecono-na-lubelszczyznie/

ocenił(a) film na 8
krakow_filmaniak

o, dzięki!
kapliczki wciąż poszukuję, ale łasa jestem na wszystko!

ocenił(a) film na 8
dirtyheaven

trochę w głupim momencie założyłam ten wątek... przez ostatnie 1,5 miesiąca zastanawiam się, czy "może już się uspokoiło" i będę mogła poszukać forum na filmwebie... ale cóż, jeszcze to nie ten czas najwyraźniej.
będę zatem cierpliwie czekać i czasem "podbijać" własny post.
wybaczcie :)

dirtyheaven

Nadal poszukujesz tej lokacji?

ocenił(a) film na 8
artitheblue

ja poszukuję! kto wie gdzie jest?

Kamilaaaa_03

Jest to w miejscowości Dzierżanów niedaleko Łodzi. Wpisz na mapach i przy tej miejscowości jest tylko jedno skrzyżowanie, to właśnie tam. Poszukiwania trwały długo bo nie ma tam kapliczki/figurki, była na potrzeby IDY "dołożona" do krajobrazu.