Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118120
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Nie wiem, dlaczego nagle "świat kina zwariował" na punkcie tego filmu, może mi to ktoś wyjaśni, bo nie łapię, naprawdę. Dla mnie to zwykły film, nic szczególnego, a w dodatku oczywiście musi być wspominka o jakichś "złych Polakach"... żenada

ocenił(a) film na 3
alert_fur_Cobra

Jestem tego samego zdania. Film jest po prostu przereklamowany!

ocenił(a) film na 1
alert_fur_Cobra

Jestem tego samego zdania!

ocenił(a) film na 8
Kawecjusz

Jestem przeciwnego zdania. Głosować nie musimy, bo świat już zdecydował.

ocenił(a) film na 1
jak45

nie świat, tylko żydomedia, a to jest wielka różnica. wtedy twoja teza brzmi Głosować nie musimy, bo żydomedia już zadecydowały". mała zmiana a cieszy, he, he

seamen

Prawda! To najsilniejsze lobby w Hollywood sobie wybrało, a nie żaden "świat"

ocenił(a) film na 1
jak45

Jaki świat? ustawiona klika. I to nawet już o aspekty żydowskie nie chodzi, tylko o to, że sam film jest po prostu średni

ocenił(a) film na 8
Kawecjusz

"Żydomedia", "klika". Powariowaliście? Ponad 60 nagród i nominacji mafia żydowska załatwiła? Dla skromnego filmu, który ani Żydów nie pochwala ani Polaków nie dotyka? Jakaś paranoja z tym wrzaskiem o "antypolskość".

ocenił(a) film na 8
alert_fur_Cobra

Morderstwo dokonane przez Polaka na rodzinie żydowskiej, to jeden z elementów historii. Innymi są uratowanie żydowskiej dziewczynki która została zakonnicą albo kariera byłej stalinowskiej prokurator która miała całkiem fajne życie w PRL. Więc równie dobrze mogłeś napisać: „wspominka o jakichś «złych żydach»”, albo „wspominka o jakichś «katolickich żydach»”.

Napisałeś jednak o tych „złych Polakach”. Dlaczego? Przecież nie jest jasno powiedziane z jakich powodów Feliks zamordował ludzi których wcześniej ratował. Natomiast Wanda przedstawiona jest zdecydowanie bardziej negatywnie. Cyniczna, zepsuta, a w dodatku korzystająca sobie w spokoju ze statusu prominentnego członka aparatu.

Nie rozumiem kompletnie co się dzieje wokoło „Idy”. Pewnie wychodzą jakieś nasze kompleksy... przepraszam, nie nasze.... jakieś kompleksy sporej części polskiego społeczeństwa, nakazujące dopatrywania się „antypolskości”, „propagandy”, „krzywdzącego obrazu Polski” tam, gdzie można (i powinno się!) dostrzec inne rzeczy. To nie świat zwariował na punkcie „Idy”, tylko iluś tam zakompleksionych Polaków.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
seamen

(se)Amen...
O bezbożnictwie i przeciwnikach polowań zapomniałeś.

seamen

"Żydo-mózg", 'żydoelmenty", "żydo-debil", "żydopisać", "żydobrednie" i "żydo-możesz".
Tyle zapomnień wychwyciłem, nie wątpię, że te żydobraki są wynikiem silnego żydonaporu, żebyś złagodził swój żydostyl.

seamen

Weź lepiej swoje pigułki. Te aryjskie, rzecz jasna.

alert_fur_Cobra

Nudne badziewie i tyle...