Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118139
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Śmieszne bezsilne hejterki :-) Pozostaje Wam wypisywanie głupot na forach. Zamiast cieszyć się z sukcesu polskiego filmu, zaczyna się robić nagonka na twórców i aktorów.
Co was tak boli?? Boicie się prawdy, bo ktoś z Waszych rodzin robił to co pokazano w filmie??
To jest tylko film, to są tylko i aż aktorzy. Rolą aktorów jest grać. Mają grać tylko pozytywnych bohaterów??? A ilu wybitnych aktorów amerykańskich grało w filmach nazistów?? Zakażcie od razu emisji Klossa bo przywdział niemiecki mundur i Czterech pancernych, bo kumplowali się z Rosjanami...

Andrze_90

Wspaniałe ujęte

Andrze_90

10 / 10

Andrze_90

Też mnie dziwi ten antysemicki samobiczujący ból dupy na forach.

Andrze_90

mój dziadek był w ss a babcia w armii czerwonej i zadno nie zabilo tylu zydow co kulesza z pawlickim !!!!

ocenił(a) film na 1
Andrze_90

Płatny troll. prowokator na srebrniki, z kontem od dzisiaj.

Musisz się lepiej postarać, Judaszu :).

ocenił(a) film na 2
Andrze_90

Aaaa widze że maly izrael na fali spoko spoko

użytkownik usunięty
Andrze_90

bredzisz, w zadnym amerykanskim filmie amerykanie nie sa pokazani jako nagorszy narod na swiecie i to nienawidzacy zydow! tak jak przedstawiaja ostatnio Polske, polscy filmofcy a tak naprawde oni 100 razy bardziej odpowiadaja za holocaust niz my! ale co ty tam wiesz gimbusie z historii pewnie pale miales! W niemczech sie kreci filmy takie jak Nasze matki, nasi ojcowie, czy Gustloff - ostatni rejs, gdzie niemcy sa pokazani z lepszej strony od polakow i staraja sie oni totalnie wybielac, ale polak woli sam siebie opluwac i przekazywac swiatu o sobie to co najgorsze.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

popraw pejsa bo krzywo na zdjęciu wyszedł

Andrze_90

Po prostu nie sra się do własnego gniazda. Niemcy, Rosjanie, Brytyjczycy (enigma!!) czy Amerykanie potrafią dzięki filmom manipulować opinią publiczną tak by historia służyła bieżącej polityce, natomiast Polacy robią wszystko, żeby za kilka lat płacić wszystkim dookoła odszkodowania za II WŚ...

Andrze_90

dobrze napisane, ja bym jeszcze na Twoim miejscu podpuścił tych hejterków, aby zgłosili się do Olbrychskiego
co by w mundurze esesmana pociął i popalił wszystkie kopie tego obrazoburczego i antypolskiego filmu Ida

ocenił(a) film na 7
Andrze_90

najlepsze jest to, że najbardziej o antypolskim filmie krzyczą i piętnują prawicowcy i właśnie antysemici :)

użytkownik usunięty
Andrze_90

Kto Cię wynajął? Ile Ci zaproponowali? No pochwal się... Ciekawi mnie ile Żydki płacą za wypisywanie takich bzdur... Jaka prawda? Byli Polacy którzy mordowali Żydów i tacy co ich ratowali. Tych drugich było więcej. Zbrodnie Polaków na Żydach nie były powszechnym zjawiakiem co próbuje się nam wmówić. Przypomnę, że za ukrywanie Żyda podczas wojny była od razu kula w łeb. Dlatego byli też tacy, którzy woleli trzymać się od Żyda z dala. To jest prawda... Ty zaś będziesz dalej pluł na swój własny kraj za parę srebników. ZDRAJCA.

Andrze_90

Tylko że to był margines a kręci się o tym tak dużo jak była by to norma.

Polskie obozy śmierci to też była prawda ? niemieccy żółnierze pomagający żydom ? jedyne powstanie przeciw faszystom w Warszawie to powstanie w getcie ? .....bo tym mówi coraz większa liczba filmów!!!

A ty kim jesteś ? pro-żydowskim gnojkiem plującym na Polaków? kolejnym krypto-banderowcem czy inną szmatą ?

Decepticon_43

Ja podejrzewam, że ty Desception_43 jesteś sponsorowany przez nazistów, którzy po wojnie zbiegli do Argentyny, bo twoje wypowiedzi podszyte są ideologią Hitlera.
Ewentualnie podchodzisz mi jeszcze pod płatnego agenta Rosji, który próbuje zatrzeć fakty, iż to pod dyktat ZSRR polscy sędziowie skazywali Polaków w czasach stalinizmu.
A może twój dziadzio albo pradziadzio był UB-ekiem????

Perszing_pruszkowski

Nie, pochodzę z rodziny kresowian, ojciec uciekał przed banderowcami pod Rzeszowem, widział jak mordują.

Czytaj ze zrozumieniem, chyba że jesteś jakimś ukraińskim pachołkiem to trudno.

ocenił(a) film na 1
Andrze_90

Moja prababcia została postrzelona przez strażnika z Majdanka jak podawała jedzenie do obozu i takich osób w Polsce było mnóstwo ale o tym nie kręcą filmów jak i o tym jak wiele Żydów pracowało dla UB i sądziło bohaterów wysyłając ich na śmierć.
Pomijając wszystko ten film jest bardzo słaby nudny i bez przewijania nie da się obejrzeć.