Nakrec film o Zydach, pokaz Polakow jako antysemitow i alkoholikow, a Polske jako brudny, szary, ponury, zacofany, katolicki zascianek. Dobrze wymieszaj. Et Voila !
dyfly, piszesz tak bo pewnie ktoś z Twojej bliskiej rodziny był szabrownikiem podczas II wojny światowej albo walczył w Wermachcie z listą Volksdeutscha. Tak było i historii nie zafałszujesz!!!
a wiesz co trojka mezczyzn z mojej rodziny zginela na wojnie broniac Naszego pieknego kraju. zle odebrales moja odp. czytaj Stary ze zrozumieniem :) chodzilo o to ze komentarz brzmi jak trolloanie a w rzeczywistoci jest czysta prawda.
odpowiadasz płatnemu agentowi, który dziś założył tu konto i spamuje w tematach, gdzie autorzy krytycznie wypowiadają się o Idzie.
To płatny prowokator, którego celem jest wymuszanie wypowiedzi przeciw wiadomej nacji.
Cieszmy się sukcesem, nie wylewajmy na siebie ,,pomyj".To wielki sukces polskiego kina!!!!!!!!!!
Jaki sukces? Polskie kino prawie nie istnieje i "Ida" tego nie zmieni. Chyba, że już tylko takie filmy będą kręcić, przy jednoczesnym założeniu, że tylko takie filmy będą nagradzane. Coś mi się wydaje, że będzie to jedyny sukces tego reżysera Pawlikowskiego.