Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118126
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Tak się cieszyłam, że "Ida" zdobyła Oscara - ot, czysty patriotyzm. Aż na scenę wyszedł Pawlikowski i wszystko zniszczył. Jest mi wstyd i czuję się zażenowana jego przemową. Brak klasy, głupie żarty o Polakach i kretyńskie podziękowania. Nie zdziwiłabym się, gdyby to był ostatni Oscar dla naszej nacji.

Goszka_

Trochę cebuli zostało na scenie. Mimo wszystko trzeba się cieszyć z Oscara dla Polski :)

pape93

Dla Polski, jasne.

ocenił(a) film na 8
pape93

Staram się patrzeć na całość optymistycznie, ale mimo to pozostaje niedosyt. Po co te teksty o pijanych Polakach? Nic by się nie stało, jakby powiedział krótkie, zwięzłe podziękowania.

Goszka_

On zartowal ze swoich znajomych kretynko

ocenił(a) film na 8
marcinsss89

Wow, w takim razie wszystko spoko. Nie wiem skąd moje zażenowanie :))

Normalnie nie tryskam patriotyzmem, ale dostaliśmy Oscara (sic!), a gość zamiast ładnie podziękować wygłosił przemowę o problemie alkoholowym Polaków. Bij mu brawo, jeśli się poczuwasz, ale pohamuj się i nie obrażaj ludzi tylko dlatego, że mają inne zdanie.

Goszka_

Pustakowi trzeba pokazać jego miejsce :)

ocenił(a) film na 8
marcinsss89

Mówisz, że mam Ci pokazać Twoje miejsce?

Goszka_

Nie wysilaj się. Nie warto.

marcinsss89

Moim zdaniem niepotrzebnie obrażasz @Goszka_ . Wyraziła swoją opinię i nie powinieneś się oburzać w taki sposób :)
Zgadzam się z opinią koleżanki ( jeśli mogę tak napisać ;) ) , ponieważ ta przemowa nie wypadła najlepiej , aczkolwiek rozumiem , że stres robi swoje . Nie potrzebne były te komentarze a pro po "pijanych Polaków" , ale myślę , że ludzie znajdujący się w sali zareagowali pozytywnie , także nie ma co się kłócić , pozdrawiam.

neuutralna

a ja wyrazam na temat jej głupoty, moge? moge

Goszka_

Nieprofesjonalna przemowa to na pewno.

Goszka_

Problem znajomości języka angielskiego. Facet na takim poziomie intelektualnym, reżyser, klapa, pudło...Kto dostał Oskara? Jeżeli mówi się o Żydach to przecież Polacy nie dostali.

ocenił(a) film na 10
Goszka_

Będzie to ostatni Oscar dla naszej nacji, bo podziękowanie głupie? Coraz ciekawsze teorie tu widzę...

ocenił(a) film na 8
Goszka_

Daj spokój :) Słyszałaś jakie głupoty, jakie cięte dowcipy na siebie nawzajem mówili inni... Co takiego powiedział? Że w Polsce świętują i są pijani, a może ze szczęścia bo pierwszy Oscar dla Polski za film? Kogo to tam zdziwi czy zaszokuje? Zauważyli coś innego- oglądałaś do końca? Ujawnione "przepowiednie" prowadzącego? Polski reżyser będzie mówił za długo...- masz odpowiedź :)

Walsh75

Boziu, ktoś inny odbierając Oscara powiedział, że cieszy się, że wygrał, bo usłyszał, że jak wygra to dostanie darmowego drinka. Boże, co by to było jakby to Pawlikowski powiedział, niejedne forumowicz pewnie by się dosłownie zesrał ze złości!

ocenił(a) film na 8
cxap

Tak, rzeczywiście! Pamiętam, że któryś z laureatów to powiedział. Z naszego po takim tekście by już zrobili totalnego pijaka i "obciachowca". Chyba jednak z taką wrodzoną "martyrologią" i tendencją do samooskarżania się i biczowania o wszystko- nie zasługujemy na nagrody... Opamiętajcie się ludzie!

ocenił(a) film na 10
Walsh75

To byli ludzie nagrodzeni (niesłusznie :)) za efekty w "Interstellar". Pisałem o tym gdzie indziej.