Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118128
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Od razu poprawiają humor. Wszędzie, nawet w pierdnięciu widzą obce wpływy jakiejś bliżej nieokreślonej, mitycznej grupy "ich". Takie nastroje bazując na czyichś emocjach podsycają dodatkowo tacy ludzie jak Cejrowski i Kolonko, dodałbym też Korwina. Identyczny mechanizm, kiedy JP2 w Afryce zakazuje dzieciom używać antykoncepcji albo islamski szejk ogłasza, że Ziemia się nie obraca. Coś takiego można zrobić tylko pod wpływem religii.

0600809730

Taki gatunek - własne wtopy i słabości najlepiej przerzucać na innych :)

ocenił(a) film na 1
0600809730

Proszę się tak nie napinać, bo spadnie Panu IQ i może Pan narobić w swoje czerwone, mongolskie majty.
Więcej opanowania z serca Panu radzę.

Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 6
HRA

Słonko, a czy ja cokolwiek mówiłem o spinaniu się? Przecież mówię, że mi to poprawia humor. Nikt nie może z siebie zrobić większych kabareciarzy i błaznów niż wy sami. I w twoim komentarzu wyczuwam opary Macierewicza ;)

ocenił(a) film na 1
0600809730

To tylko opary spadającego Panu nieustannie IQ. Według mnie jest teraz na poziomie 20.
Martwię się o Pana.

Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 6
HRA

Tak tak, wiem. Synu: nie zakładaj prezerwatywy. To skalane naczynie, cywilizacja śmierci. W końcu AIDS nie jest taki zły.

ocenił(a) film na 8
HRA

Ale heca: per "Pan" piszesz! Widać kindersztubę...

ocenił(a) film na 8
0600809730

Poza religiami ("tymi" trzema) dodałbym jeszcze: genetycznie przenoszone kołtuństwo, paranoję (z manią prześladowczą i urojeniami,) zakażenie nienawiscią (też dziedziczne, ale także i nabyte: takie "mikroby" jak np. Michałkiewicz, Piłka, Rydzyk, Pawłowicz, Kolonko czy wreszcie sam Prezes są groźne a środowiskiem sprzyjającim ich rozwojowi jest frustracja i niudacznictwo), kibolstwo.