Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118133
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

Za co te oceny?

użytkownik usunięty

Przecież nikt normalny tego nie obejrzy...

ocenił(a) film na 10

O! Dziękuję, szczerze. Bycie nazwanym nienormalnym to w dzisiejszym świecie ogromny komplement :)

ocenił(a) film na 8
Sqrchybyk

i to zajebisty kompement

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

-> Sqrchybyk: Widzę, że jesteś jednym z największych miłośników Idy. Udzielasz się praktycznie w każdym temacie, a Twoja 10tka, do której masz pełne prawo, razi po oczach na tle innych osób.
Prawda o filmie wyjdzie po czasie, kiedy na oceniających nie będzie miała już wpływu wielka medialna promocja i rozdmuchana obietnica wielkich nagród, których Ida nie otrzyma. Wtedy ludzie odkryją,że zostali odrobinę oszukani i zamiast np. na 4/5 (ujdzie/średni) ocenili film na 7/8 (dobry/b.dobry), bo przecież taki doceniony film, musi byc sztuką i mimo, że mi się nie podobał, nie mogę ocenic go nisko.
Za rok, dwa średnia filmu spadnie z 6,9 do np.5,5 i zostanie zwykłym przeciętniakiem, jakim dla mnie jest.

ocenił(a) film na 3
przemez2

Przykłady polskich filmów z wg. mnie niesłusznie notą niższą od Idy:
Testosteron 5,9
Sala samobójców 6,6
Ogniem i mieczem 6,8
Wymyk 6,8

i przykład filmu, z którego kiedyś też robiono w mediach nadzieję
i artystyczną sensację polskiej kinematografii, obsypany nagrodami:
Essential Killing 5,5 !!! :)

ocenił(a) film na 10
przemez2

Nie "praktycznie w każdym", a w tych, w których coś mnie zainteresuje. "Idę" widziałem już dwa razy, w odstępie ok. 13 miesięcy, i jestem raczej pewny swej oceny.

Może będzie tak jak piszesz, ale... Jakoś wątpię. Może się założymy? :)

Rozumiem, że skoro zapewne jesteś normalny, nie obejrzałeś ale oceniłeś... Najwyższa pora nauczyć sie mysleć samodzielnie a nie polegać na ocenach starszych kolegów.

ocenił(a) film na 2

film beznadziejny .Za co te nominacje?