Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118130
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

panu reżyserowi za to, że otworzył mi oczy. Przepraszam pana redaktora Adama za bluzgi wobec
jego brata. Wszak jego wyroki były jak najbardziej zasadne, przecież to przez niego skazywani Polacy
odpowiedzialni byli za zagładę jego współbraci w wierze. Dziękuję i przepraszam

ocenił(a) film na 10
robertoli34

Nie ma za co. A teraz wracaj na drzewo, poewoluuj jakieś 50 tysięcy lat, po czym zejdź i obejrzyj ten film jeszcze raz. Może wtedy dojrzysz o czym jest. A może nie...

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

Sam wracaj na drzewo chamie.

ocenił(a) film na 10
michnik6666

...

Poraziła mnie błyskotliwość twej riposty.

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

Krowy doić ,a nie do komputera.

ocenił(a) film na 10
michnik6666

Po poziomie twych tekstów (nie tylko z tego forum) widzę, że raczej wolisz doić byki... Zastanawiam się tylko kto takiemu dziecku dał do oglądania "Wenus w futrze", "Pogorzelisko" albo "Pokłosie"? Bez odbioru.

Sqrchybyk

"Pokłosie" wielkie mi "arcydzieło" dobrze wiadomo że pokłosie to film antypolski jak i książka Grossa a z prawdą mają tyle wspólnego co gówno ze złotem. Nie plumkaj się tak i zacznij szukać i czytać kto szuka ten nie błądzi a dla ciebie wyznacznikiem prawdy jest poranna gazeta wyborcza i tvn 24 .

ocenił(a) film na 10
PabloEskobar80

Wiesz, czasami ja takim jak ty zazdroszczę... Wszystko jest dla was tak proste, jasne, jednoznaczne i czarno-białe, klasyczny przykład: kto nie z nami, ten idiota zmanipulowany przez GW i TVN. Chciałbym czasami tak binarnie postrzegać świat, to musi być fantastyczne tyle energii oszczędzać na myśleniu... Tymczasem ja codziennie w swym życiu muszę użerać się z różnymi odcieniami szarości, uważać by nie osądzać po pozorach itd. To bywa męczące, jak kiedyś spróbujesz to przekonasz się.

PS "Kto pyta, nie błądzi", nie "kto szuka"... Czy patriota nie powinien lepiej ojczystych powiedzeń znać?

Sqrchybyk

Kolego o róznych odcieniach szarości (czy może tęczy), po pierwsże nasi dalecy przodkowie zeszli z drzew ponad 11 milionów lat temu a nie 50tyś ale co tam pare milionów dla takiego "postrzegacza świata"...

ocenił(a) film na 10
everblue1981

Po pierwsze nie jest to jeszcze do końca wyjaśnione (zapewne nigdy nie będzie) i jest co najmniej kilka różnych "szkół" co do czasu owego zejścia z drzewa. Po drugie ja to wiem, nie jestem jeszcze tak stary by zupełnie lekcje biologii zapomnieć... Uznałem jednak, że założycielowi tematu wystarczy circa 50 tys. lat, bo jednak "od zera" nie startuje - skoro potrafi obsłużyć klawiaturę i nawet pisze w miarę zrozumiale, to musi mieć inteligencję co najmniej makaka :) Wszystko jasne?

ocenił(a) film na 7
PabloEskobar80

Prawda w oczy kole

ocenił(a) film na 8
PabloEskobar80

"Film antypolski". Za każdym razem rozwala mnie to określenie. Do cholery jasnej wyjdźże ze swojej dziupli tarzanie, nikt nie chce tego państwa od środka zniszczyć.

Sqrchybyk

trafna ironia, ale to zbyt krotki bat na antysemitow.

ocenił(a) film na 10
diepole

Hmm, co zatem proponujesz?

Sqrchybyk

ignorancje.brak kontaktu z takimi osobami...i robic swoje.

ocenił(a) film na 1
Sqrchybyk

jestes typowym zdebilałym lemingiem idz ciągnąć pałe michnikowi lewaku

ocenił(a) film na 10
normalny77

???
Czyżby waćpan Majestic z Frondy?

ocenił(a) film na 5
robertoli34

Redaktor Adam ma głęboko Twoje przepraszam - sarkastyczne, czy nie. On liczy kasę, którą płacisz mu za oglądanie dwudziestki czwórki...

robertoli34

Ja dziękuję za to, że ten film trwa tylko 80 minut. Obawiam się, że dłużej bym nie przetrzymał ;)

ocenił(a) film na 4
Demarest

Dokładnie tak jak mówisz,to jest największy atut tego filmu.