Ida

2013
6,6 118 tys. ocen
6,6 10 1 118128
7,4 60 krytyków
Ida
powrót do forum filmu Ida

ten film ma skopaną ścieżkę dźwiękową dlatego mamrotania aktorów nikt nie rozumie . Za granicą
popularny bo z napisami. Dźwiękowiec do zwolnienia , albo niech już więcej nic nie produkuje.
Poziom głośności jest tak różny. Szczególni muzyka za głośno. A istotne kwestie aktorów nie do
zrozumienia

ocenił(a) film na 5
zens

niestety to typowe dla polskiego kina (np. takie filmy Hoffmana - jedzie kawaleria i musisz ściszać bo sąsiedzi walą w sufit. Po chwili podgłaśniasz bo nie słychać dialogów).

ocenił(a) film na 10
zens

Może jestem jakiś wybitny, ale nie miałem najmniejszych problemów ze zrozumieniem dialogów. Co prawda oglądałem tylko w kinie, wydania DVD nie oglądałem, ale wątpię, by dźwięk na nim "zepsuto". Starsze polskie filmy, zwłaszcza z lat 70 i też niektóre z lat 90 (a także przedwojenne) faktycznie miały często taki problem, ale ze współczesnymi nie mam takich problemów.

Sqrchybyk

http://poral.eu/ida.php Na blu-ray dźwięk wyśmienity do wyboru LPCM 2.0 albo DTS-HD Master Audio 5.1 nie ma problemu ze zrozumieniem dialogów.

zens

O, to jest temat dla mnie. Faceta w grobie nie zrozumiałam w ogóle. :(

zens

Bardzo ważna sprawą jest popularność za granicą /bardzo dobrze oceniony / i w Polsce / niska/ ,tylko dlatego że z napisami za granicą.
Film jest bez wątpienia wybitny , mówi o naszej historii więcej niż dotychczasowe .
Czy chcemy czy nie internet JEST najważniejszym z mediów więc Polsce też powinny być napisy.