Idol z piekła rodem

Get Him to the Greek
2010
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22730
6,0 12 krytyków
Idol z piekła rodem
powrót do forum filmu Idol z piekła rodem

Abstrahując już od przewałkowanego tysiące razy tematu tłumaczeń na polski tytułów (bo niby gdzie tu jakiś sens, nawet fabularny???), to sam film mnie pozytywnie zaskoczył. Nie, nie chodzi o to, że mamy do czynienia ze świetnym kinem, zabójczą komedią itp. a wyłącznie z bardzo nisko zawieszoną temu filmowi poprzeczką. Coś mi się wydaje, że to dobry sposób na tego rodzaju filmy - lekko się do nich zniechęcić a następnie obejrzeć i powiedzieć "hmm...nawet niezły, myślałem że będzie gorszy..."
Pan Hill póki co, nie wiem gdzie i jak musiałby zagrać, to i tak ugrzązł mi głęboko w głowie z roli w "Superbad".
Russell to znowu świetna postać. Tu też chyba ciężko będzie mu się uwolnić z tego rockowego image;) Póki co jest świetny.
Plus za rolę Colma Meaney'a (świetny w "The Damned United" razem z Michealem Sheenem)

ocenił(a) film na 7
glodny1985

Podpisuję się pod oceną dla tego filmu, mnie też zaskoczył biorąc pod uwagę słabą ocenę :)

ocenił(a) film na 8
hotek

Mnie tak samo! Super gra aktorska jak dla mnie, na niektorych momentach miałam ochote płakać, muzyka nieziemska, historia to satyra na dzisiejsze czasy. Naprawde za niska ocena.

użytkownik usunięty
glodny1985

russell nigdy nie uwolni się z tego image'u. bo to nie jest image, który stworzony w filmie, to jest jego image, od jakichś 6/7 lat od kiedy zaczął prowadzić wywiady w mtv. zawsze taki był i się nie zmienił. więc dlaczego miałby chcieć z nim zrywać?