PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626983}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014
6,7 217 tys. ocen
6,7 10 1 216763
5,7 61 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 1

Takie nic.

ocenił(a) film na 5

Ponad dwie godziny niczego, już twórcy hobbita mniej rozwlekli ostatnią część niż ten gniot. To, co oni przedstawili w całym tym filmie można by było ująć w 20 min. Sceny, które są tzw: zapychaczami, nic nie wnoszą do fabuły. I ci 'aktorzy', wiem że to film dla młodzieży, ale na disney channel można zobaczyć więcej emocji. Główna aktorka 'gra' jakby w ogóle nie wiedziała co ma zrobić i chodzi po planie z wiecznym, tępym wyrazem twarzy, w sumie tak samo jak w dwóch pierwszych filmach. Cieszę się że nie poszłam na to do kina, bo to byłaby strata pieniędzy i jeszcze większy zawód.

ocenił(a) film na 6
demotywa

Nie takie znowu "nic". Film bardzo fajnie pokazuje role propagandy w rozprzestrzenianiu idei i organizowaniu się ludzi. A tego nie da się pokazać w godzinę. To samo z Hobbitem. Świetny suspens budowany przez pokazywanie wizji świata.

Problem tkwi chyba raczej w dzisiejszej widowni, która jest przyzwyczajona do 'szybkich" filmów, gdzie wszystko dzieje się raz dwa, a montaż często wycina wszystko, co nie jest dialogiem, albo pościgiem. Podobnie było z "Pozdrowieniami z Paryża". Ledwo zdążyłem wczuć się w akcję, a tu nagle koniec filmu. Półtorej godziny minęło nie wiadomo kiedy. Bo za bardzo sprasowali fabułę.

ocenił(a) film na 7
demotywa

Muszę się zgodzić. Co prawda może nie do gry aktorskiej Jen, bo nie uważam, żeby cały czas miała tępy wyraz twarzy, ale do tego, że wszystko co zadziało się w tej części można było ująć w 20 minutach jednego filmu. A tak wydłużali sceny, niektóre dodali i wyszło dwie godziny nudów.