Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166339
5,1 40 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Wyglada na to że ze zakonczenie serii sie udalo. Po tym jak ostatnia czesc byla oceniona tylko na 65% na RT, Mockingjay part 2 ma na razie 90% pozytywnych opinii (mala proba ale i tak na pewno bedzie wiecej niz miala czesc 1). http://www.rottentomatoes.com/m/the_hunger_games_mockingjay_part_2/

użytkownik usunięty
damiansport1

jestem zaskoczony :) czyżby faktycznie to była najlepsza część ? Oby oby

użytkownik usunięty
damiansport1

Na metacritic juz 72%

ocenił(a) film na 9

UWAGA NA DOLE SPOILERY!!!

xD

damiansport1

Jak może mieć gorsze opinie, skoro pojawia się tutaj mnóstwo pułapek, potworów (zapomniałam jak się zwały te białe pachnące różami), ginie Snow i Coin, i mamy ostateczne zakończenie całej historii. Pewnie długo nie utrzyma się opinia 90% pozytywnych, ale śmiało można zakładać, że Kosogłos 2 będzie wyżej od 1.

Nadienn

Mogłaś/eś oznaczyć, że poniżej jest spoiler.

lubie_kapibary

O, sorki. Myślałam, że ta historia już była tyle razy wałkowana i każdy zdążył przeczytać książkę minimum raz, więc wszystko już jest znane.

ocenił(a) film na 9
Nadienn

Ja akurat książki czytałam kilka razy, ale zdaję sobie sprawę, że jest mnóstwo osób, które nie miały z nimi kontaktu :)

gloryy

A czy ktoś orientuje się czy Kosogłos będzie tylko w wersji 3D? Bo w moim kinie jak na razie jest tylko taka opcja ;/ wierzyć mi się nie chce, żeby nie było filmu w 2D...

ocenił(a) film na 10
panienka_2

Jest 2d w Cinema city np :) Sam kupiłem

ocenił(a) film na 9
panienka_2

U mnie w cinema chyba też nie ma opcji 2D... Ja akurat idę na maraton filmowy i zastanawiam się w jakiej wersji będzie wyemitowany :)

ocenił(a) film na 10
gloryy

Będzie wyemitowany w 2D ponieważ inne części nie są w 3D

gloryy

Też idę na maraton, ale jestem pewna, że będę chciała pójść na to drugi raz i wtedy wolałabym wersję 2D...ale chyba będę musiała ścierpieć 3D...

ocenił(a) film na 4
Nadienn

...............................................................................

Dzięki.

damiansport1

Ale przy tak niewielkiej ilości głosów to normalne. Ostatecznie na pewno nie będzie 90 %. Obstawiam około 75 % ostatecznie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

hobshita to już przebiło

ocenił(a) film na 7
damiansport1

Co tam %, skoro ocena to 7,1/10

damiansport1

Na rottentomatoes już tylko 84%.

ocenił(a) film na 9
returner

to ciagle swietny procent, przeciez 1 czesc miala 60 pare

damiansport1

The Hunger Games (2012) -84%
The Hunger Games: Catching Fire (2013) - 89%
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) - 65%

ocenił(a) film na 9
użytkownik usunięty
damiansport1

Na mc wzrosło do 75%

użytkownik usunięty

niezle :) to będzie najlepsza część :) w końcu

http://www.filmweb.pl/reviews/Cena+bohaterstwa-18040

nawet dobre recenzje od adminów, wychodzi na to że kosogłos part 1 miał spadek formy ale wiadomo że to przez książkę bo w książce jest tak samo, wiedziałem że finał zły nie będzie ba będzie najlepszy i w środę zobaczę to cudo :)

użytkownik usunięty

Kosogłos Część 1 również został oceniony na 7 o ile się nie mylę...

Ja mam teraz mieszane uczucia, czytając, że bardziej skupili się na emocjach (nie znaczy, że źle, bo ta seria, bardziej na nich się koncentruje). Ale myślałem, że będzie długa scena w Kapitolu - a tu podobno 35min. No nic, zobaczę juz w piątek o 20 :)

użytkownik usunięty
damiansport1

http://www.rogerebert.com/reviews/the-hunger-games-mockingjay---part-2-2015
Wynika, że najgorszy z całej czwórki.