Wyglada na to że ze zakonczenie serii sie udalo. Po tym jak ostatnia czesc byla oceniona tylko na 65% na RT, Mockingjay part 2 ma na razie 90% pozytywnych opinii (mala proba ale i tak na pewno bedzie wiecej niz miala czesc 1). http://www.rottentomatoes.com/m/the_hunger_games_mockingjay_part_2/
Jak może mieć gorsze opinie, skoro pojawia się tutaj mnóstwo pułapek, potworów (zapomniałam jak się zwały te białe pachnące różami), ginie Snow i Coin, i mamy ostateczne zakończenie całej historii. Pewnie długo nie utrzyma się opinia 90% pozytywnych, ale śmiało można zakładać, że Kosogłos 2 będzie wyżej od 1.
O, sorki. Myślałam, że ta historia już była tyle razy wałkowana i każdy zdążył przeczytać książkę minimum raz, więc wszystko już jest znane.
Ja akurat książki czytałam kilka razy, ale zdaję sobie sprawę, że jest mnóstwo osób, które nie miały z nimi kontaktu :)
A czy ktoś orientuje się czy Kosogłos będzie tylko w wersji 3D? Bo w moim kinie jak na razie jest tylko taka opcja ;/ wierzyć mi się nie chce, żeby nie było filmu w 2D...
U mnie w cinema chyba też nie ma opcji 2D... Ja akurat idę na maraton filmowy i zastanawiam się w jakiej wersji będzie wyemitowany :)
Też idę na maraton, ale jestem pewna, że będę chciała pójść na to drugi raz i wtedy wolałabym wersję 2D...ale chyba będę musiała ścierpieć 3D...
...............................................................................
Dzięki.
Ale przy tak niewielkiej ilości głosów to normalne. Ostatecznie na pewno nie będzie 90 %. Obstawiam około 75 % ostatecznie.
The Hunger Games (2012) -84%
The Hunger Games: Catching Fire (2013) - 89%
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) - 65%
niezle :) to będzie najlepsza część :) w końcu
http://www.filmweb.pl/reviews/Cena+bohaterstwa-18040
nawet dobre recenzje od adminów, wychodzi na to że kosogłos part 1 miał spadek formy ale wiadomo że to przez książkę bo w książce jest tak samo, wiedziałem że finał zły nie będzie ba będzie najlepszy i w środę zobaczę to cudo :)
Kosogłos Część 1 również został oceniony na 7 o ile się nie mylę...
Ja mam teraz mieszane uczucia, czytając, że bardziej skupili się na emocjach (nie znaczy, że źle, bo ta seria, bardziej na nich się koncentruje). Ale myślałem, że będzie długa scena w Kapitolu - a tu podobno 35min. No nic, zobaczę juz w piątek o 20 :)