Miałem, że nie będę oglądał... Jednak nie mogłem się oprzeć (WHYYYYYY?????).
A przechodząc do konkretów.
Zwiastun świetny. Czeka nas fenomenalny finał.
Ostatnie zdanie Finnicka "Welcome to the 76th Hunger Games" idealnie dobrane.
Oraz Katniss wzruszająca na egzekucję (?).
Chyba tak. Finnick i jego tekst - świetnie! Ale scena wesela.... aż mi mowę odjęło. Nie spodziewałam się AŻ TAKIEGO przepychu w 13 Dystrykcie. Super to wygląda. Ale i tak moim mistrzem jest czarna maź :D
Moim "mistrzem" zaś scena, gdy Katniss idzie na egzekucję w akompaniamencie bębnów, napina cięciwe i... Urywek. Każdy kto czytał książki wie co dalej będzie :)
Wszystko fajnie i wgl, ale gdzie Johanna?! Przecież połowa scen z drugiej części Kosoglosa była z jej udziałem w książce ;-;
Johannę widać w 10 sekundzie, łysa, stoi blisko Effie. Zgadzam się, musi być jej więcej w filmie, przecież to ważna postać (i jedna z moich ulubionych btw ;) )
[Tak, też nie wytrzymałam i obejrzałam trailer, ciężko u mnie z silną wolą ><]
to jest najlepsza scena :) też miałem nie oglądać ale to mnie tak wołało kliknij kliknij
Niestety nie, mam jeszcze dużo nieprzeczytanych książek np. World War Z, oprócz tego najważniejsze momenty pamiętam np. śmierć tych ważnych 2 osób, śmierć tamtej dziewczynki, podróż przez miasto, zmianę Gale w psychopatę, tą kocią kobietę (nadal się wzdrygam), oraz najważniejsze epilog (na którym nadal się wzruszam). :)