Można już kupować (rezerwacja niemożliwa) bilety na stronie Multikina. Wyjątkowo wcześnie.
A czy działa Ci rezerwacja na stronie Cinema City? Ja próbowałem, ale pokazuje mi, że "za duże zainteresowanie" i brak miejsc. Niby bym zrozumiał, ale sprawdziłem byle jakie miasta i różnorakie godziny i ciągle to samo. To chyba błąd serwisu?
Z tego co czytałam kilka tygodni wcześniej, w tym roku przy okazji maratonów Igrzysk Śmierci bilety można kupić bezpośrednio na stronie lub w kasach kina. Interesowałam się głownie Multikinem, ale myślę, że Cinema City też idzie tą polityką. Chodzi głównie o fakt, że jest bardzo duże zainteresowanie tym maratonem, dlatego kina chcą od razu mieć zapłatę za miejsca, żeby wszystkie były ostatecznie zajęte/wykupione, zamiast rezerwacji, z których można w każdej chwili zrezygnować. Krótko - kina chcą mieć jak największy zysk.
Sprawdzałam tylko maratony, ale jak widać rozciągnęli to też na zwykłe seanse. Pewnie po jakimś tygodniu, max 2, wszystko wróci do normy. Nie dziwmy się - zainteresowanie jest ogromne :)