PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166002
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Najgorszy aktor

ocenił(a) film na 7

W sumie sam film mi się podobał, choć poprzednie części, zwłaszcza pierwsza, były znacznie lepsze.

Co do szczegółów to irytował mnie bardzo swą grą Josh Hutcherson, a konkretnie wymową, może wynika to z faktu, że już podczas lektury książki nie przepadałem za tą postacią i w filmie przerzuciło mi się to na aktora ale ewidentnie mi nie pasował.
A Wy co sądzicie? Czy był jakiś aktor/aktorka który Was irytował?

ocenił(a) film na 10
Calmin

Postać Peety była dla mnie irytująca od 2 części, więc ciężko oceniać, ale Josh dobrze ją odegrał. W tej części popisał się bardziej od Liama, np. w tej scenie, gdy Peeta był na początku przywiązany do łóżka i rozmawiał z Prim. Wtedy mi zaimponował aktorsko.

ocenił(a) film na 8
BozekVooDoo

Żaden aktor mnie nie irytował, ale to może sprawka pana dwa fotele dalej, który ewidentnie został zaciągnięty na seans przez swoją dziewczynę i nie wahał się dzielić swoją pogardą dla filmu. Cała irytacja przeszła na niego. Jak już ktoś wbrew sobie siedzi na filmie, który go rani, uprasza się go o cierpienie w milczeniu...

BozekVooDoo, słuszna uwaga. Widząc taki temat byłam przekonana, że mowa będzie o Liamie.
Według mnie Josh zagrał więcej niż poprawnie, naprawdę dobrze. Nie twierdzę, że jest jakimś wirtuozem rzemiosła, ale podołał roli - przekonał mnie od sylwetki Peeta'y, do jego paranoidalnych zachowań. Im dłużej piszę i przypominam sobie szczegóły, tym bardziej sama siebie przekonuję, że facet się popisał!
Mnie z kolei w książce irytowała postać Gale'a, a na filmie wcale. Ponownie wzbudził we mnie niechęć, to się zgadza. Ale nic poza tym, żadnych uczuć w stronę irytacji, a wcale nie wydaje mi się, żeby to było dobrze - mówiąc wprost, Liam nie przekonał mnie do swojej postaci.