PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Wybrałam się wczoraj do kina na wersję 3D i nie pamiętam, czy kiedykolwiek czułam takie rozczarowanie po seansie.. Film był tak ciemny, że momentami nie wiedziałam, którego z bohaterów aktualnie oglądam. Jedynie sceny kręcone na dworze, w dzień, były znośne, a wszystkie te, gdzie akcja rozgrywała się w pomieszczeniach, tunelach itd, sprawiały wrażenie jakby ktoś majstrował przy ostrości i do tego przyciemnił film.. Nie wspomnę o scenach walki, gdzie kompletnie nie dało się zorientować, kto, gdzie i jak. Zastanawiam się czy to właśnie efekt wersji na którą poszłam, czy widzowie oglądający w 2D również mieli podobne odczucia.
Nie ukrywam, że czekałam na ten film i wszystkie pozostałe części oceniłam na 9, ale po wczorajszym seansie mam ochotę wystawić 6-7 i to z poczuciem niesmaku. Może ponowne obejrzenie, ale już w "normalnej" wersji, pozwoli mi na rzeczywiste ocenienie Kosogłosa...

ocenił(a) film na 7
malami132

Technologia 3D wciąż jest niedoskonała, przyciemniony, nieostry, często klatkujący obraz to standard. Z reguły to zwykłe wyciskacze kasy, w końcu za seans w trójwymiarze trzeba więcej zapłacić.
Film oglądałem w 2D, ale jak wszystkie części ta również cierpi na "kamerowego parkinsona" (obraz się trzęsie), nie wyobrażam sobie oglądać tego w 3D.
Podczas scen w tunelach zastanawiałem się ilu epileptyków na seansie dostało ataku padaczki.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Również zwróciłam uwagę na trzęsącą się kamerę. Jedyne co to dało, to utrudnienie w połapaniu się w akcji w wersji 3D. Np kompletnie nie wiedziałam kto na kogo się rzucił i kto kogo popchnął do tej czarnej wody/brei, która miała ich wszystkich potopić. Przez większość czasu twarze były po prostu nieostre, a w scenach, gdzie nie byli kręceni z bliska, prawie rozmazane. Zmarnowane pieniądze i nic poza tym.

ocenił(a) film na 7
malami132

Co do akcji w mazi również nie miałem pojęcia co się stało (a przypominam że oglądałem w 2D).
Ktoś kogoś pchnął i ktoś zginął. Dopiero później dowiedziałem się że Peeta kogoś zabił...ale kogo? Cóż..nie mam pojęcia.