1. Zniszczenie orzecha.
2. Egzamin do Drużyny Gwiazd.
3. Ukazanie Śmierci Leeg 2
4. Zabawa w "Prawda i Fałsz"
5. Spory z Jackson.
6. Krwawa Śmierć Boggsa.
7. Niby wybuch w domu.
8. Mroczne sceny w tunelu.
9. Walki na ulicach
10. Ukazanie śmierci Prim.
11. Według mnie piękniej by było, jakby Katniss brutalnie zamordowała Coin :D
12. No i oczywiscie inna śmierć Snowa, bo taka jaka była w książce, zawidołem się.
13. Odgruzowanie 12 dystryktu
14. Ukazanie miłości Katniss i Peety.
15. Epilog z narracją
16. Scena bombardowanie (jeśli nie będzie w pierścieniu ognia)
Ja bym jeszcze do twojej listy dołożyła:
17. ślub Finnick'a z Annie
18. śmierć Finnick'a (jest to jeden z najbardziej smutnych momentów w tej książce według mnie)
19. wyprawa do dystryktu 8
20. I chciałabym także aby pokazali WSZYSTKIE propagity, które były opisane w książce.
Co do ślubu... Nie mogą zapomnieć o torcie.. Spodobała mi się scena gdy Katniss zrozumiała kto wykonał słodkie ozdoby.. A jego śmierć (Finnicka) - tak, oczywiście, że ją pokażą. Zbyt ważne wydarzenie :)
Czekam jeszcze na to jak Hutcherson ukaże "wywiady" Peety..
Cóż.. Czytałaś książkę? :) Peeta w czasie uwięzienia w kapitolu brał udział w wywiadach.. Bodajże w trzech. W pierwszym rozmawiał z Caeserem na temat buntu, stawał po stronie Katniss twierdząc, że została we wszystko wmanipulowana.. Pamiętam jak przypominał jak wpatrywała się w ten drut zanim wysłała go w pole siłowe.. "Nie wiedziała co robi", coś takiego powiedział.
W innym wywiadzie Peeta wyglądał już mniej jak on - wychudzony, makijaż nie potrafił ukryć sińców pod oczami. Katniss obejrzała jego rozmowę razem z Finickiem, a gdy inni przyszli do nich oboje udawali że nic nie widzieli (pomysł naszego wodniaka)
Najważniejszy jest jednak inny wywiad... Gdy Peeta wybuchł i wygadał się o bombardowaniu 13stki. I obraz stał się czerwony.. Od krwi.
Sorka ja po wysłaniu wiadomości do twojego wpisu zorientowałam się że źle zrozumiałam twoją wypowiedz. :) Wiem że chodzi o wywiady Peety po uwięzieniu w Kapitolu. :)
Ja też czekam na
21. scena Katniss i Peety z dziećmi. KONIECZNIE. Zamorduję Francisa jeżeli tego nie pokaże.
22. Wywiad z Finnickiem, ale wątpię żeby to pokazali (to wykorzystywanie go przez Snowa)
23. To, że bomby, przez które zginęła Prim należały do Gale'a. Mam nadzieję, że Katniss mega konkretnie się na niego wkurzy i powiążą to z jego wyjazdem do Dwójki.
NO !!! W książce jest tak to obejętne ,że to mogły być bomby Gale'a . Mam nadzieje ,że w filmie pokażą nieco bardziej wściekłą Katniss ;)
+ głosowanie, czy kolejny raz zorganizować Igrzyska, tym razem z dziećmi Capitolu
dla mnie szczególnie ważna jest śmierć Finnicka (najgorsze co mogła zrobić Collins...- jak dla mnie, oczywiście, bo nie jest to przecież dla wszystkich najsmutniejszy moment)
Dla mnie śmierć Finnick'a to był najsmutniejszy moment w całej trylogii. Collins mnie tym bardzo zaskoczyła, w ogóle się nie spodziewałam, no ale trudno ;C
Moim zdaniem najsmutniejszy moment był jak Katniss mówiła Jaskrowi ,że Prim nie wróci . Aż się łza w oku kręci :3
No to głosowanie jest ciekawe . Ale pewnie nie będzie go w filmie bo nie pociąga za sobą ciągu wydarzeń które były by ważne . Śmierć Finick'a była tak gwałtowna (jak dla mnie ) ,że byłam w ciężkim szoku . Trochę pocieszające ,że Annie ma mieć z nim dziecko . :)
Głosowanie pokazuje jak Katniss się zmieniła, że nie jest taka idealna i w ogóle. Ten moment jest druzgocący, bo ona wciąż pragnie zemsty. Bardzo bym chciała, żeby to pokazali :)
Może niektóre, ale w takim razie to jeśli pousuwają wątki, to po co rodzielili, powinni dodać, jak w Hobbicie ;D