PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Jak myślicie- czy wątek Delly Cartwright zostanie pominięty? Nie ma w obsadzie ani tu ani na imdb aktorki która by ją grała.
Wydawała mi się dość istotną postacią w książce (tak, tak wiem, epizodyczną, ale była więcej niż w jednej scenie i starała się
"naprawić" wspomnienia Peety). Jestem ciekawa jak potraktują w filmie sceny z odkręcaniem skutków osaczania.

NiepoprawnaMarzycielka

Też się nad tym zastanawiałam. Ja myślę, że raczej Delly zostanie pominięta tak samo jak Magde i rodzina Gale'a.
Moim zdaniem zamiast Delly wspomnienia Peety będzie "naprawiać" Effie (nie wiem dlaczego ona, jakoś coś mi podpowiada, że Effie byłaby najlepszym wyborem), albo Haymitch - bardzo bym chciała, aby to właśnie on.
Trochę się boję, że nie zobaczymy wiele scen z odkręcaniem skutków osaczania Peety zwłaszcza, że w książce wszystko dzieje się z punktu widzenia Katniss i niewiele dowiadujemy się jak przebiega ten proces. Ale, mam nadzieję, że Francis postanowił trochę pozwolić sobie na to odstępstwo i jednak coś zobaczymy (uważam, że ten film nie powinien być PG13 - koszmarny błąd)

ocenił(a) film na 8
lexandra008

Muszą rozepchać drugą połowę książki tak, by zapełnić cały czas filmu. Więc zapewne będzie tak samo jak w przypadku części I Kosogłosa, że zobaczymy parę scen odbywających się z dala od Katniss :)

Rose_Clementine

Oby bo, byłoby ciekawiej spojrzeć na fragment niekoniecznie związaną z Kotną :D
Chciałabym zobaczyć Josha jako osaczonego Peetę. W Kosogłosie cz. I to właśnie on (nie licząc "Drzewa wisielców") zrobił na mnie największe wrażenie. Podobała mi się jego gra w dwóch początkowych częściach, ale dopiero w trzeciej pokazał trochę pazur, za co jestem wdzięczna :) Moim zdaniem to on zasługuję na największe uznanie (jeżeli chodzi o grę aktorską).
Mam nadzieję, że nie wygładzą Coin jak trochę to zrobili w pierwszej części. Strasznie się na tym zawiodłam. Zauważyłam, że Julianne za każdym razem kiedy ma być czarnym charakterem nie wychodzi to najlepiej. Oby w drugiej części to wyprostowali.

ocenił(a) film na 7
lexandra008

Josh w Kosogłosie był fantastyczny, dopiero teraz pokazał co naprawdę potrafi. Nie mogę się doczekać większej liczby scen z nim.

Jak myslicie, pokażą treningi Katniss i Johanny? I test Katniss(w którym się dowiedziała, że nikogo nie słucha i nie wykonuje poleceń)? Strasznie chciałabym zobaczyć te sceny, ale boję się pominięcia tych wątków ( film trwa aż i tylko ok. 2 godziny.)

NiepoprawnaMarzycielka

Gdyby wycieli sceny z Johanną moja ocena filmu od razu by bardzo spadła. Jestem na 100% pewna, że coś wytną, ale mogłyby być to sceny z Plutarchem , za którym nie przepadam a zamiast niego wolałabym więcej Haymitcha i Josha.

Ja się zastanawiam, czy uda nam się zobaczyć Finnicka w bieliźnie, ta scena najbardziej mnie rozbawiła. Przeraża mnie fakt, że pewnie Kosogłos cz. 2 dostanie kategorię PG13, najgorsze co mogą zrobić z tym filmem.

ocenił(a) film na 7
lexandra008

Na 100% Kosogłos cz. 2 dostanie kategorię PG-13, bo chodzi o kasę... Chociaż powiem szczerze, że część 1 nie była aż taka lajtowa, gorzej wypadły igrzyska w dwóch poprzednich częściach ponieważ były bardzo złagodzone, tak samo jak wygląd Katniss, która zawsze wyglądała nienagannie.

ocenił(a) film na 7
NiepoprawnaMarzycielka

Delly w filmie w ogóle niestety nie będzie...A ja mam nadzieję, że pokażą, jak odbywa się głosowanie za kolejnymi igrzyskami dla kapitoliśnkich dzieci . Ta scena w książce nieźle mnie przeraziła ;) No i oczywiście- im więcej Josha tym lepiej :D

ocenił(a) film na 7
Pecia15

Też bardzo chcę zobaczyć tą scenę z głosowaniem, również zrobiła na mnie duże wrażenie. Mam nadzieję, że twórcy nas nie zawiodą i zapewnią nam idealne zakończenie.

Ja dla mnie to jak najwięcej Peety, Finnicka, Johanny i Haymitcha- bo to moje ulubione postacie :)

ocenił(a) film na 7
NiepoprawnaMarzycielka

Zgadzam sięz poprzedniczką odnośnie postaci, również moje ulubione. ;)
W kosogłosie według mnie Peeta wypadł idealnie, i secena kiedy ostrzegł Katniss bomba!
W sród aktorów wypadł bardzo dobrze jednak było go zbyt mało by powiedzieć, że przyćmił wszystkich. Według mnie postać Katniss też wypadła przekonująco. Choć i tak chcialabym w drugiej części zobaczyć więcej Peety

NiepoprawnaMarzycielka

Mamy podobny gust jeżeli chodzi o postaci :D Wymieniłaś wszystkie moje ulubione z wyjątkiem Cinny, którego też bardzo lubię :D