PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Trailer 2 Oficjalny

użytkownik usunięty

http://youtube.com/watch?v=n-7KOjsDCQ

użytkownik usunięty

miał być jutro... hmmm "oglądać? nie oglądać???" o to jest pytanie

użytkownik usunięty

już usuneli :( szkoda

użytkownik usunięty

http://youtube.com/watch?v=N-7K_OjsDCQ

użytkownik usunięty

to samo :( usunięty

użytkownik usunięty

Jest na głównym kanale Igrzysk - The Hunger Games

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=n-7K_OjsDCQ

Znalazłem :) zobaczyłem :) pokochałem <3 <3 <3 super nie mam żadnych zarzutów :) szykuje się najlepszy film z Igrzysk Śmierci :)

użytkownik usunięty

Szykuje się film roku. Na Gwiezdne Wojny nie czekam

użytkownik usunięty

Ja czekam na Gwiezdne wojny ale się nie nastawiam z kolei :) jeszcze nie :) więc jak na razie przynajmniej u mnie Igrzyska Śmierci Kosogłos część 2 ma szansę być filmem roku.

Avengers mnie zawiedli
Ant Man to komedia
Papierowe miasta mogą być świetne ale filmem roku nie będą.
Więzień Labiryntu 2 może być rewelacyjny

więc wygrywają Igrzyska :)

użytkownik usunięty

Ja zaś jestem w szoku ile pokazali nowego materiału!

użytkownik usunięty

ano dużo pokazali ogólnie jestem zdziwiony że aż tyle i coś mi się widzi że ujrzymy jeszcze trzeci trailer w okolicach września/pazdziernika

w tamtym roku mało pokazali nowego materiału, dopiero w spotach zaszaleli. Jestem zaskoczony :)

użytkownik usunięty

Po trzecim obejrzeniu zauważyłem Tigris!

użytkownik usunięty

serio? w którym momencie ?

użytkownik usunięty

Pod koniec 2:14

użytkownik usunięty

Po 10 obejrzeniu

2:02

Bomby!

użytkownik usunięty

też zauważyłem po drugim obejrzeniu :)

to ile kosztowały te płyty na DVD? 50 czy 100 zł?

Więzień Labiryntu może i będzie rewelacyjny jako film, ale jako ekranizacja tej wspaniałej książki, będzie po prostu słaby.

użytkownik usunięty
agatkl9

a skąd wiesz że jako ekranizacja książki będzie słaby??? przecież jeszcze nie widziałaś filmu. Pierwsza część była fajna jest i szansa na fantastyczną dwójkę

Nie wiem czy czytałeś książki, ale Więźnia Labiryntu jako ekranizację książki spieprzyli po całości, więc mogę się tylko domyślać co zrobią z częścią drugą. I tak wiem, że wnioskowanie po oglądnięciu zwiastunów jest głupie, no ale sory, różnice między książką a filmem widać z daleka i to jest straszne. :)

użytkownik usunięty
agatkl9

czytałem pierwszą część, i według mnie nie spieprzyli fakt były spore odstępstwa od książki ale to tak samo jak w Igrzyskach, pierwsza część miała ich sporo, druga wręcz niewolniczo wierna książce, trzecia natomiast czyli kosogłos część 1 był nudnawy ale trzymał się tego co było w pierwszej połowie książki tyle

ocenił(a) film na 10

Ja nadal jestem w szoku po obejrzeniu... :)

Bardzo dobry zwiastun. Będzie dużo akcji, sporo ognia. Trzeba sie bedzie wybrac do kina.

no nie jest źle... naprawdę... całkiem ok. Tylko ten ołów/czarna substancja wygląda trochę lipnie.

użytkownik usunięty
sentia

Czytałaś może książki?

ocenił(a) film na 10

Ja się na końcu popłakałem, bo nie wieżę że moja ulubiona książka, film ma już swój koniec, ja chcę kolejne części ja zapowiadali. Ja ogólnie wszystko za 1 razem wyłapałem, chodź czytając nie które sceny wyobrażałem sobie inaczej, np. zrzucenie bomb gdzie była Prim, widziało mnie się to w nocy nie w dzień. W ogóle w zwiastunie występują zmiechy Zombie nie te psy, ale wygląda to mega, mogli dać więcej wybuchów, ale i tak miałem ciary i płacz i wiem że w kinie wpadnę histerię jak już zostanie ta pustka że nie ma już więcej.

tytan5017

Nie spoileruj.

ocenił(a) film na 9
dawidfilm

Finnicka zjedzą zmiechy :) Ciekawe czy był dobry.

UWAGA SPOILER ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

filmowy_laufer

Czytałem książki, więc mi akurat nie spoilerujesz. Chodziło bardziej o innych...

ocenił(a) film na 9
dawidfilm

Wchodząc w tą stronę, raczej pewne jest to, że padną tu spojlery.

filmowy_laufer

Wchodząc w taki temat, większość osób chce podzielić się swoimi wrażeniami z trailera. Jeśli przeczytałeś książki i chcesz napisać jakiś spoiler, nie zaszkodzi Ci zaalarmować napisem: "Spoiler".
Pozdro.

ocenił(a) film na 9
dawidfilm

Każdy kto przebywa na filmwebie od dłuższego czasu, wie że, bardzo łatwo jest trafić na spoiler na forum ;)

filmowy_laufer

Co nie znaczy, że trzeba takie spoilery rozpowszechniać.

użytkownik usunięty
tytan5017

Spoiler
Podczas czytania książki wyobrażałem sobie, że kanały będą białe... Ale te nie wyglądają źle.

Co do zmiechów.
Zastanawiałem się bardzo długo jak będą wyglądać zmiechy - w książce podobni są do Strażników Pokoju, a tutaj jakieś Zombie. Chyba, że widzimy ujęcia po przemianie.

użytkownik usunięty

ale spoilerujecie :D ale za to kocham to forum :)

ocenił(a) film na 10

Też wyobrażałam sobie białe kanały, no i te zmiechy... też myślałam, że będą wyglądać inaczej. Nie zmienia to jednak faktu, że jestem zachwycona zwiastunem :)

użytkownik usunięty
tytan5017

ja miałem podobnie ;( aż łezka w oku się kręci :) idziesz na maraton? ja tak :)

nie i nie zamierzam

użytkownik usunięty
sentia

Szkoda.

ocenił(a) film na 7

Podoba mi się, dynamiczny i o wiele lepszy od tego poprzedniego. Chociaż wydaje mi się, że zdradza trochę za dużo scen (czytałam książkę, ale wiecie o co mi chodzi), być może się czepiam. Ja tam na Kosogłosa czekam w tym roku najbardziej ze wszystkich filmów, które wychodzą i trochę nie mogę uwierzyć, że to już koniec

ocenił(a) film na 10
NiepoprawnaMarzycielka

Ja co roku czekał najbardziej na Igrzyska, nie warze czy wchodził Hobbit, czy teraz Gwiezdne Wojny, Igrzyska zawsze ze mną. Ja nie pamiętam zmiechów Strażników Pokoju, tylko te psy co z 1 części te co zabiły Finicka O.o Wiecie z czym mi się one z kojarzyły, jeszcze do tego ta woda i ogień, do tych Zombie z Harry'ego Pottera i Książę Półkrwi ;) Takie podobne :P No i Tigris pokazali :P Ja chcę zobaczyć ja się rozwala ta cała ulica co wszyscy ludzie idą razem z Katniss i resztą :D

użytkownik usunięty
tytan5017

hah te zombie też mi przypominają Inferiusy z Harry Pottera