PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Trylogia

ocenił(a) film na 8

Ta seria to trylogia ! Mało prawdopodobne aby ostatnia część była podzielona.

ocenił(a) film na 7
Kessie

Jest to potwierdzone, że ostatnia część zostanie podzielona na dwa filmy.

Pecia15

Jeżeli jest potwierdzone, że ostatnia część zostanie podzielona na dwa filmy, to pewnie przerwą w najważniejszym momencie. :c

ocenił(a) film na 7
Adelejde

Spoiler: jeżeli podzielą w najważniejszym momencie to pewnie wtedy, gdy odbiją Peetę.

ocenił(a) film na 7
Pirat_z_Karaibow

chyba masz rację :D

Pirat_z_Karaibow

Też tak myślę, 1 część będzie bardziej w 13 dystrykcie, przygotowania itp, a 2 skupi się na walce z Kapitolem, przywracaniu wspomnień Peety, dobrze też jakby umieścili epilog czyli to, ze Katniss i Peeta doczekali się dzieci

Nimloth88

Bardzo by było miło jakbyś następnym razem napisał/a słowo SPOILER do cholery !!! a nie ja zaczynając drugą część wiem jak się skończy trzecia. Gratuluje debilizmu! Nie ma to a=jak spiepr.z.y.c komuś czytanie. Wchodząc na temat myślałam, że w tworzeniu jest 4 część książki. Myśl człowieku to nie boli.

Claudija91

agresywna smarkulo poczytaj na jaki post odpowiadam, Pirat napisał Spoiler więc dla myślących jednostek byłoby jasne, że zastanawiamy się nad tą zaspoilerowaną informacją... ale może do tego trzeba mieć wyższe IQ. I idź do lekarza, żeby przepisał Ci receptę na dawkę kultury osobistej, bo może faktycznie niesłusznie założyłam, że skoro Pirat napisał spoiler to CI którzy nie chcą wiedzieć co się wydarzy nie będą czytać jego wypowiedzi i odpowiedzi na nią... ale jeśli moja wiara w inteligencję ludzi byłą niesłuszna to można powiedzieć to w sposób kulturalny także gratuluję tobie chamstwa i nieokrzesania zanim napiszesz pomyśl, to nie boli

ocenił(a) film na 7
Nimloth88

...jestem dziewczyną ;)

Pirat_z_Karaibow

oj tam oj tam ;) W takim razie pani Pirat napisała i wybacz

Nimloth88

Nie jestem smarkulą więc sobie daruj tego typu komentarze, bo większość użytkowników, kiedy nie ma nic ciekawego do powiedzenia atakuje wiek, nie mając pewności czy się w tym momencie nie ośmiesza. Należysz do nich. Znam nastolatki, które są dojrzalsze od niejednego dorosłego i te argumenty: 'smarkulo' 'dzieciaku' i wszystkie odnośnie gimnazjalistów są tak żałosne, że aż przykro żyć w takim społeczeństwie. A to, że ktoś wcześniej napisał 'spoiler' ciebie z tego nie zwalnia. Już nie raz widziałam jak ktoś został objechany bo tego nie napisał. Autor tematu tego nie napisał, więc ty powinieneś, bo ja nie mam obowiązku czytania całego wątku, więc komentarz do którego ty się odnosiłeś mogłam pominąć. I też się nie rzucaj, bo mi zarzucasz coś co sam robisz. Jestem ciekawa czy ciebie by szlag nie trafił na moim miejscu. Ale nie skądże, napiszesz, że nie, bo przecież 'domyśliłbyś się'. Po fakcie to każdy taki mądry. Tyle jadu w moją stronę posłałeś marnując cenne chwile, a żal ci było sekundy na jedno małe słowo wcześniej.

Claudija91

Nie było mi żal sekundy po prostu wyszłam z błędnego założenia, że się domyślisz ale skoro nie to mogłaś zwrócić mi uwagę w sposób kulturalny a nie zarzucać debilizm, chodziło mi tylko o to, że jak chcesz, żeby traktować Cię poważnie to możesz sama pisać w sposób kulturalny, naprawdę chodziło mi tylko o to i sorki za smarkulę ale Twoja chamska wypowiedź sugerowała dziecinne zachowanie bez względu na wiek właściwy.
I na marginesie mnie tam spoilery nigdy nie doprowadzają do tak histerycznego zachowania, a właściwie spoilery w ogóle mnie nie ruszają nie wiem czy to źle czy dobrze ale już tak mam.
Na przyszłość po prostu możesz komuś uwagę w sposób spokojny i kulturalny i odniesie to lepszy skutek.

Nimloth88

(EDIT) Gdybym mogła to bym poprawiła, żeby inne osoby wchodząc na forum części 4 wiedziały, że możliwe jest, że będzie tam poruszana historia, która wykracza poza części wcześniejsze ale już się edytować nie da tym bardziej Twoje obrażanie mnie niczego nie zmieni. I P.S. Nimloth to imię żeńskie więc "odnosiłaś"

Claudija91

A tak poza tym mówimy o książce i na dobrą sprawę nie spoilerujemy filmu bo skąd możemy wiedzieć czy twórcy będą wierni książce?

Nimloth88

Ja też przepraszam za słownictwo, ale przeważnie takie gafy robią osoby, które ty nazywasz smarkulami, a z nimi często niestety/stety się nie da. O imieniu nie wiedziałam stąd mój błąd. A co do tematu, to myślałam, że może ma wyjść kolejna książka skoro 4 filmy i dlatego w niego weszłam. Nie zgodzę się tylko do tego, że mówiąc o książce nie spoilerujesz filmu. Robisz to bo film jest adaptacją ;) I zwracaj na to uwagę nastęnym razem bo kolegę niżej to już w ogóle poniosło.

Claudija91

Zawsze się cieszę jak się nieporozumienia w internecie wyjaśniają i kończą w pokojowy sposób, przywraca mi to wiarę w ludzkość :).
Film jest adaptacją ale nigdy nie wiadomo co twórcy wytną a co zostawią ;)
Pozdrawiam Cię i Wesołych Świąt

Claudija91

Wciąż nie wierzę, że są ludzie, którzy wchodzą na strony filmów, które oparte są na książkach, i nie oczekują tam spoilerów. To osoby, które nie czytały książek, powinny wcześniej pomyśleć i się zastanowić, a nie ci, którzy już je przeczytali i piszą na tym forum. A jak już tamte osoby tu wchodzą, to niech się nie dziwią, że ktoś zaspoileruje — nikt im kazać tu nie wchodził, dla mnie to oczywiste, że spoilery mogą wystąpić (:

pietrox2

Do ciebie nie dotarło do tej pory, że weszłam w temat BO po tytule myślałam, że będzie 4 część KSIĄŻKI skoro planowany jest 4 film? Skąd niby miałam wiedzieć, że ostania (3) część książki będzie podzielona powiedz mi? A ostrzeżenie przed ewentualnym spoilerem jest umownie tu przyjęte jako norma. Naturalnie nikt tego nie oczekuje w tematach pt 'zakończenie', bo to już jest przesada.

Claudija91

Ale co to za różnica? Co za różnica, czy chodzi o trzecią książkę, czy o tę "czwartą"? Równie dobrze mogłyby tu być spoilery dla tej 'czwartej książki' i oburzyłabyś się w ten sam sposób. I argument "bo myślałam inaczej" jest trochę słaby — to ci, którzy nie czytali książek powinni się właśnie mieć na uwadze i dbać o siebie, dbać o to, by nie natrafić na żadne spoilery (a jak już trafią, to trudno — też tak miałem), a nie ci, którzy je przeczytali, mają mieć się ciągle na baczności, by przypadkiem nie zepsuć rozrywki komuś, kto wchodzi na forum ekranizacji przyszłych części i łudzi się, że nie zobaczy żadnych spoilerów. No przykro mi, ale tak jest, life is brutal. Na przyszłość radzę Wam zacisnąć zęby, mieć trochę cierpliwości i nie wchodzić na takie podstrony przed przeczytaniem książek.

pietrox2

Dlatego w temat 'zakończenie' albo w 'jak myślicie w który miejscu podzielą film?' bym nie weszła, bo to logiczne, że będą spoilery, ale widać tego nie rozumiesz. a w takim tematach już bywały spoilery, że ręce opadają. Idąc twoim tokiem myślenia osoby, które w ogóle nie czytały książki/nie oglądał filmu w ogóle nie powinny wchodzić na forum.

Claudija91

Tak. Jeśli im zależy na tym, by nie trafić na spoilera, to powinni tak robić. Ja już się wielokrotnie tak sparzyłem, więc się nauczyłem to robić (: Ale widać, że jeszcze nie tak bardzo Ci to zepsuło rozrywki, skoro wolisz się o to kłócić, niż zacząć tego unikać na własną rękę.

pietrox2

To nie o to chodzi. Tylko nie rozumiem dlaczego ci co nie znają treści dowolnego filmu mają nie wchodzić na forum tylko dlatego, że ktoś ma lenia i nie napisze jednego słowa. Forum służy także temu, aby przed pójściem do kina poczytać nieco opinii o filmie. Gdybym ja miała chodzić na wszystko do kina co podług zwiastuna wpadło mi w oko to już dawno bym zbankrutowała. Forum filmwebu niejednokrotnie mi pomogło w selekcji, więc no przepraszam bardzo, ale nie tłumacz czyjegoś lenistwa albo zapominalstwa, bo to żadna wielka filozofia.

ocenił(a) film na 8
Nimloth88

Nimloth88 - jesteś zwykłą suką, mam nadzieje że zapomnę o pierdzielonym spoilerze zanim wyjdzie ostatnia część =.=

Artemisek

Gratuluję Ci kultury osobistej, matka musi być dumna, że z takim szacunkiem odnosisz się do kobiet

Artemisek

A masz zamiar czytać książki? Bo jak nie to nie wiem co Ci zaspoilerowałam bo nikt z nas nie wie co będzie w filmie. Ale jak IQ masz tak wysokie jak poziom Twej kultury to pewnie nawet nie wiesz do czego książka służy.

użytkownik usunięty
Kessie

Czy wogóle zrobią 4 częśc?

Teraz dzielenie tomów na dwa filmy jest w modzie więc całkiem możliwe,ale póki co to są to tylko spekulacje

Nimloth88

Ty jesteś spekulacja.

Dziwią mnie ludzie, którzy nie potrafią korzystać z Google.

Zakrza

to miała być obelga?? No bardzo oryginalna, nikt mnie jeszcze od spekulacji nie wyzywał ... ;)

Nimloth88

W moich stronach czasami tak się mówiło "ty jesteś..." i jakieś słowo, którego użył rozmówca.Przyznam, że to dziecinne, ale nic innego nie chciało mi się wymyślać, a nie chciałem też wyzywać od debili czy idiotów.

A moje rozgoryczenie bierze się stąd, że naprawdę nietrudno znaleźć potwierdzenie tej informacji na kilku stronach (w tym Filmwebie) zarówno polsko- jak i obcojęzycznych. Ja kiedy znajduję jakąś niespotykaną dla mnie informację to albo proszę o źródło, albo sam szukam potwierdzenia, a nie piszę, że to nieprawda.

Oczywiście jeśli nagle Lionsgate zmieni zdanie i zechce nakręcić jednak trzy filmy to wyjdę na frajera, który niepotrzebnie się unosi, ale póki co oficjalnie obowiązująca wersja to 4 filmy.

Zakrza

Ale ja o tym wiem nie ja założyłam wątek i nie ja zadaję pytanie"Czy wogóle zrobią 4 częśc?" Czemu ich nie ponazywasz spekulacjami ;) ;)

I owszem zabieg ten z użyciem słowa znam, ale raczej jako "sam jesteś.." I to jakoś lepiej w mowie niż w piśmie wychodzi :)

Nimloth88

Jak to wiesz? Przecież napisałaś "to tylko spekulacje". Nie czytałem wszystkich komentarzy, a niektórym już wytłumaczono, że będą 4 filmy;)

Zakrza

Ale ok, oni też są spekulacjami.

ocenił(a) film na 6
Kessie

A czemu nie?
Hobbit - jedna książka 3 filmy
Zmierzch - 4 książki 5 filmów
Potter - 7 książek 8 filmów

ocenił(a) film na 8
sybilla_filmweb

To było napisane w 2011 - wtedy jeszcze miałam złudzenia ;)
Tak, wiem, że podział filmów to coś naturalnego - tam gdzie można więcej zarobić, to czemu nie? Teraz nawet wydawnictwa jak tylko mogą to dzielą - książki, które w oryginale są w całości albo opowiadania wydają jakie osobne części zamiast jako jeden zbiór.
Ale akurat co do HP czy Igrzysk to pretensji nie mam.
Co do Hobbita to też fajnie trzy razy iść do kina i znowu oglądać ten świat niż tylko jeden raz. Ale akurat Hobbita wystarczyło by ładnie na dwie części.

Kessie

Tak apropo dzielenia filmów na części, to żałuję, że producenci nie postanowili zrobić tego z W pierścieniu ognia. Wielu ludziom bardzo podobał się ten film, ale myślę, że dużo stracił przez taką kondensację, nie wiem, tak jakoś czuję... Wolałbym, żeby to właśnie ten film był podzielony, a nie Kosogłos, no ale co zrobisz.

ocenił(a) film na 9
pietrox2

A w pierwszej części pierscieni,a byłoby tyle akcji, że hej ;P

filmowy_laufer

Myślę, że to kwestia gustu (: Mnie osobiście bardzo wynudził Kosogłos i wiedziałem, że film na jego podstawie też mnie wynudzi, a jak się jeszcze dowiedziałem, że go podzielą na pół, to olaboga.

pietrox2

Mi osobiście wydaje się że nie cały Kosogłos jest nudny, pierwsze 1/3 książki to straszna nuda, ale potem to już tylko ciekawiej. Dlatego jeśli film jest podzielony, nie spodziewam się aby I część była ciekawa, ciężko z nudnego scenariusza zrobić coś ciekawy film.