PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165995
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

Ale moim zdaniem jest naprawdę dobry. Myślę że po prostu niektórzy nie patrzą w głębię tego filmu, oglądają powierzchownie i umyka im przesłanie. A jest nim to, żebyśmy nie stawiali władzy na pierwszym miejscu, bo to nas niszczy, przez to stajemy nieludzcy. Ta scena kiedy katniss itd. poszli do tej kobiety- kota, to było trochę straszne jak człowiek potrafi ulec osądzie drugiemu i zmarnować życie. Ta kobieta była taka smutna. A Snow mimo że bywał okrutny to go dość polubiłam.

Madelyn

Kobieta kot pokazała drugą stronę Kapitolu, jak się im znudzisz to cię wyrzucą :) Film trochę nie wiedział czym chce być i wyszło średnio wszystko po trochu. Pierwsze dwie części to kino akcji, a dwie ostatnie to już bardziej dramaty gdzie akcję wpychano trochę na siłę. Aktorzy grali różnie ale w sumie nikogo nie dało się lubić przez co robiło się nudnie. Dziwne było zachowanie Kapitolu, który niby potężny i mający ogromną armie i broń wycofuje się i zastawia setki pułapek, które niszczą miasto. Jak przejść przez most na wyspę i go spalić. Co Ci ludzie jak kobieta kot robili w mieście, pojawiła się bo była potrzebna, a dookoła pułapki i wszech ogłoszona ewakuacja, ale nie ja zostanę może starzy znajomi wpadną z wizytą :) Sama Katniss zachowywała się irracjonalnie, raz poza na trudną a chwilę później kocham wszystkich. Całość 4 filmów oceniam na 6. Świat mnie nie poruszył, problemy ludzi też nie szczególnie, bo po wszystkim wszyscy i tak wrócą do swoich zajęć i nadal bedą dystrykty robotników i bogaczy. Zmieni się jedynie sposób wybierania władzy ku chwalę demokracji i zniesione bedą igrzyska. W to miejsce powstaną reality show i sporty drużynowe :D Bohaterowie strasznie nie dali się lubić. Katniss nie może się zdecydować przez 4 filmy kogo kocha a kogo lubi. Zabicie prezydent na końcu zamiast Snow nie miało dla nikogo znaczenia oprócz samej Katniss bo nikt nie wiedział o tym,że ona stała za bombami zrzuconymi na dzieci i prawdopodobnie nikt by nie uwierzył. A oni nic jej nie zrobili. Żadnej kary nic. Normalnie by ją zastrzelili na miejscu za to.