PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629224}

Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 166002
5,2 56 krytyków
Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: Kosogłos. Część 2

~

ocenił(a) film na 10

Uważam, ze ta część jest najlepsza ze wszystkich i najlepiej oddaje w całości książkę. Wielka brawa dla dla Josh, który idealnie odtworzył osobę z lekkim zaburzeniem psychicznym. Pokazał jego walkę z samym sobą i ten jego szal w oczach Jennifer jak zawsze cudownie. Bardzo wzruszającym momentem, byto jak Katniss krzyczała do Jaskra, ze Prim już nie żyje. Ta cena pokazała jak ona bardzo ci śmierci siostry i po prostu chce wyrzucić Siebie tłumiące emocje. Film dokładnie wszystko przedstawił tak jak sobie to wyobrażałam podczas czytania książki. Bardzo mi się podobała scena egzekucji Snowa, dokładnie tak sobie ja wyobrażałam. Zaskoczona byłam również relacja Effie i Haymitcha, ponieważ tego sie nie spodziewałam. Do końca filmu zastanawiałam się czy dodadzą epilog, ponieważ byt takim dopełnieniem całej książki. Nie zawiodłam się. Zabrakło mi jednak sceny pisania przez Katniss i Peete ksiazki oraz pokazania jak wyglądało ich życie o Igrzyskach, jak nawzajem sobie pomagali walczyć ze wspomnieniami. Ale mimo to uważam, ze ta część bije resztę "na łeb i szyje". Dla kogoś kto nie czytał książki, wydarzenia w filmie mogły być zaskakujące. Z wielka chęcią jeszcze raz oglądane te część jak i cala trylogie.