PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 295 tys. ocen
7,3 10 1 294806
6,6 58 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Film zdecydowanie za długi przez to niestety miejscami nudny. Przez pierwszą godzinę „zero” akcji tylko długie, wręcz „plastikowe” wprowadzanie do sedna filmu. A i potem sama kulminacja działań zawodzi widza swoim poziomem i efektami (małpy jak najgroźniejszy przeciwnik – śmiech na sali). O ile w „1” pomysł, wykonanie było czymś nowym, może nowatorskim to o tyle „2” przypomina „odgrzewane” danie i to pozbawione smaku. U mnie 5. na 10.

ocenił(a) film na 4
robben76

Cała seria wyjątkowo durna i nudna. Fabuła i pomysł chyba dla troglodytów. Pomysł, żeby pokazywać licealistów (choć film jest od 12 lat) bawiących się w zabijanie jeden drugiego na różne sposoby - godny naprawdę mistrza dziecinady. Dałem 4 zamiast 1 albo 2 tylko dlatego, że są dość dobre zdjęcia i scenografia, oraz muzyka. Aktorzy niech lepiej grają w filmach dla niewidomych, bo patrzeć na tą beznadzieję nie można.

ocenił(a) film na 5
robben76

Podpisuję się

ocenił(a) film na 1
robben76

zgadzam sie mało sie nie porzygałem ta część to gówno w porównaniu do jedynki.

ocenił(a) film na 7
robben76

ogólnie nie był taki zly, milo się ogląda Lawrance. Ale fabuła to jest tak naciągana, że do książki to nawet się nie umywa, nawet obok niej nie stała.