PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607122}
7,4 42 tys. ocen
7,4 10 1 42163
6,7 33 krytyków
Imagine
powrót do forum filmu Imagine

Film jak dla mnie bardzo OFFowy. Co jak co filmy offowe mają swoj klimat i przewaznie sa
lepsze niz te komercyjne.
Tutaj male zawiedzenie... Film troche nudnawy.
Troche malo sie dzieje, no ale czego oczekiwac od filmu gdzie pierwsze skrzypce graja osoby
niewidome. Na pewno duzy plus za probe ukazania ciezkiego zycia jak i uzwierciedlenia
"oczu" osob niewidomych w postaci wylapywania dzwieku i zapachu. Tak za to duzy plus. No
ale nic po za tym. Jak dla mnie film czasami wial tak nuda, że mialem ochote wziac pilot i
przelaczyc. Jedyne co mnie hamowało to to ze jestem w kinie i nie mam takiej opcji.
Jedyna scena ktora wywarla na mnie wielkie wirazenie po ktorej mialem dobre 5 min szczeke
otwarta to scena w ktorej Ian wyjmuje oczy z czaski.

Pod wzgledem gry aktorskiej - wszystko okej ale dla mnie film przynudnawy.
Ze wzgledu na nude w filmie ocena tylko 5.

Pozdro i prosze bez hejtu. Ja tylko wyrazilem swoja opinie.

ocenił(a) film na 9
tomasz_ratajczak

pozdro i proszę bez hejtu**
to brzmi jakbyś się spodziewał gromów wielkich ;-)

Ja myślę, że to nie był tak naprawdę film o niewidomych i ich ciężkim życiu. Gdyby tak było tez bym był zawiedziony. To był film o zwyczajnych ludziach takich jak ja i Ty.
O tym, że jedni z nas, jak Ian - nie godzą się na zastaną rzeczywistość - ryzykują i zmieniają ją, żyją pełnią życia... inni - jak ten pacjent w śpiączce który wpadł pod pociąg - pozostają w sferze komfortu przez całe życie nie doświadczając nic... na koniec wpadając pod pociąg....

ocenił(a) film na 4
tomasz_ratajczak

Ja się zgadzam film jest faktycznie nudny. Fajne sceny z nalewaniem wody do szklanek z tych rurek i taki wstrząsający moment wizyty w szpitalu u jednego pacjenta. Szkoda, że nie było wątku miłości i chociaż jednej fajnej piosenki takiego pobudzenia w filmie.

ocenił(a) film na 9
MacGregor82

taaak... wątku miłosnego nie było... szkoda... i ta akcja jakoś tak wolno się toczy... żadnych fajnych samochodów nie było... faktycznie nuda...

;-)

ocenił(a) film na 4
siouxie

To miał być wątek miłosny? Nieporozumienie jakieś. Akcja toczyła się tak jakby koleś pił w trakcie pisania scenariusza albo przysypiał. Lubię wolne filmy nawet bardzo. Czekałem na Imagine. ,,Dziewczyna z szafy" kolego obejrzyj sobie to jest magia. Ten film to zmarnowany potencjał. Obejrzałem cały i zapomniałem.

ocenił(a) film na 9
MacGregor82

Oj... To może lepiej popracuj nad tą pamięcią? :-)