PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554950}
6,8 2,6 tys. ocen
6,8 10 1 2558
6,9 16 krytyków

In the Heights: Wzgórza marzeń
powrót do forum filmu In the Heights: Wzgórza marzeń

Film o Latynosach, przepraszam film o Latinxach, (Latinx jest "gender neutral") z nurtu "woke" ( z ang świadomy społecznie) przegrał w box office z filmem o białej rodzinie walczącej o przetrwanie w post apokaliptycznym świecie. Świadomi społecznie twierdzą, że porażka wynika z jednoczesnej premiery w kinach i na platformie streamingowej, ale przecież Godzilla vis Kong czy Tomorrow War tez tak miały, a filmy odniosły sukces finansowy. Niektórzy twierdzą, że przyczyna leży w braku dywersyfikacji rasowej. Tak jest, brak dywersyfikacji bo w filmie zabrakło...... czarnych Latynosów.

1
Ezo_Okami

Filmu jeszcze nie widziałam, ale porównywanie jego wyników do filmów - widowisk mnie nie przekonuje. Identyczny sposób dystrybucji nie przesądza o podobnych wynikach. Godzilla vs Kong jest częścią serii, a Tomorrow war z tego co widzę, jest filmem z Chrisem (Prattem), czyli jednym z bardziej znanych nazwisk. Oba filmy są megawidowiskami - typem filmu kinowego, na jaki często chodzą widzowie, którzy nie spędzają aż tak wiele czasu w kinie. Musical przyciąga raczej mniejsze grono widzów i niewiele traci w przypadku oglądania na małym ekranie, zwłaszcza jeżeli posiadamy odpowiednie nagłośnienie.
Twierdzenie, że film się nie sprzedaje, bo jest "woke" nie ma dla mnie sensu.

dags89

dziwne bo inne musicale odniosły komercyjny sukces, chociażby La La Land albo Mamma Mia !