Incepcja

Inception
2010
8,2 651 tys. ocen
8,2 10 1 650908
7,9 78 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Szczerze mówiąc to zbyt głęboko poszukiwałam sensu filmu i wydaje mi się, że nie znalazłam drugiego dna. Naiwny i w sumie nudny. Najłatwiej manipulować ludźmi gdy nie wiedzą o co chodzi, a tak się dzieje, gdy przywołuje się śnienie i zagnieżdżanie snów, a wtedy nie wiemy kiedy jest rzeczywistość i boimy się, że to właśnie teraz i że to teraz nasz bohater może zginąć. A tak na prawdę rzeczywistości nie ma. Naiwny scenariusz i jak już di Caprio nas przyzwyczaja zakończenie " bez kropki "Nawet podejście do tego filmu jako do filmu typu: kino rozrywkowe, zobacz i zapomnij nie pomogło. Co mi po tych efektach specjalnych, które po pewnym czasie zaczynają nużyć. A fabuła niestety działa usypiająco i nic tu żadne wodotryski wizualne nie pomogą. nuda. Odgrzewanie koncepcji snu. nielogiczne i nieprzekonujące. Kolejna wysokobudżetowa strzelanka, oparta na nazwisku gwiazdy i reżysera. Totalna bzdura. A może to ja oczekiwałam wiecej. Pewnie części ogladających bedzie sie bardzo podobal, część bedzie zawiedziona a część po prostu powie ale to już bylo... Oczywiście na łeb bije inne jemu stawiane w 2010r. filmy ale to kwestia raczej budżetu niż ambicji autorów tego filmu. Na mój gust nie poleciał.. Na pewno wielu z wam się spodoba, ale to moja opinia ;)

ocenił(a) film na 9
3Grosze

Szanuję Twoją opinię, ale film na 1/10 i tak jednak nie zasługuje. Nawet po takiej krytyce, zważając przynajmniej na efekty, muzykę i layeru filmu trzeba by postawić chociaż 3, a 1/10 to najniższa ocena z możliwych, także... no, nie mogę się z czymś takim zgodzić, wybacz. xD

ocenił(a) film na 10
Nekori

pewnie to jakiś maniak telenowel :P

ocenił(a) film na 1
sqoczek

Weź w usta wykałaczkę, włóż ręce w kieszenie i pisz uderzając w klawiaturę wykałaczką . Razi mnie Twoje dzieciństwo jakie z sobą prezentujesz , więcej się nie wypowiadaj ;)

sqoczek

Wezwać opiekę społeczną?

Bercikk96

do ciebie na pewno

Entratmer

Jak wyjdą od Ciebie, to powiedz, że mogą do mnie zajść:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Entratmer

Acha

sqoczek

Tak, bo jak mu się nie podoba ten typ filmu to musi być maniakiem telenoweli. Polaczki....

ocenił(a) film na 8
3Grosze

Tak jak napisał(a?) Nekori, film z pewnością nie zasługuje na 1. Pomysł na film jak i fabuła może pewnym osobom nie podejść, ale obraz nadrabia perfekcyjną muzyką, genialnymi efektami i zdjęciami oraz bardzo dobrą grą aktorską.

"Odgrzewanie koncepcji snu. nielogiczne i nieprzekonujące."

Sny nie muszą być logiczne :) Ba, często tak jest, że nie trzymają się kupy (wiem to z własnego doświadczenia).

ocenił(a) film na 10
TheMartino07

Sny nie muszą być logiczne :) Ba, często tak jest, że nie trzymają się kupy (wiem to z własnego doświadczenia) -> zgadzam sie w 100%

Wystarczy ogladnac dodatek do filmu o snach zamiszczony w oryginale! Wszystko co dotyczy snow jest prawdziwe!

ocenił(a) film na 1
VictoR__

Jak nie masz nic do napisania o filmie to lepiej się w ogóle nie wypowiadać ;)

ocenił(a) film na 1
VictoR__

" Wyjdź i nie wracaj " z własnego tematu ? ; o

ocenił(a) film na 1
VictoR__

Daje ocenę 1 dla Twojego komentarza bo mi nie podszedł pod mój gust.. Mało zwrotów akcji i w ogóle, gadasz jak pokręcony i ześwirowany, albo zwrócę uwagę na jeden aspekt, bo długo go pisałeś to daje 2

ocenił(a) film na 1
VictoR__

Musisz się naprawdę bardziej postarać , co komentarz to gorszy.. Na pewno z czasem uda Ci się coś dobrego napisać , trzymam kciuki za Ciebie i twoją staranność, bo widzę , że słowa Ci się już powtarzają. Ale nie poddawaj się , walcz do samego końca ;)

ocenił(a) film na 1
VictoR__

A i jestem dziewczyną ;) ..Udał Ci się w końcu komentarz..Jednak moje słowa motywujące zadziałały.. Jestem w szoku, dobra jestem ;).. Z takiego komentarzyka udało Ci się dobrą komedię stworzyć, bo się cały czas śmiałam gdy to czytałam, oby więcej takich osób na tym forum ! Potrafisz rozbawić ludzi. I używaj więcej cytatów , bo z nich jest największa komedia.. Aż mi łzy poleciały

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8
3Grosze

No, fajnie, że to wreszcie zrozumiałaś. Mam nadzieję, że na przyszłość będziesz się tej reguły trzymała.

ocenił(a) film na 9
metropolis

Cóż za wspaniała pointa. :)

Wracając do komentarzu koleżanki...
Rzeczywiście film na 1 nie zasługuje. Koleżanka pomyliła sale kinowe. Nie zatańczysz walca do techno. Zatem nie oceniaj filmu rozrywkowego jako dramatu psychologicznego.
Tak właśnie jest w demokracji, że każdy ma prawo do swojego zdania. Dlatego niestety gimbusiarskie strony takie jak (już niestety) ta nie są miarodajne. Polecam rottentomatoes Tam jest rozgraniczenie pomiędzy widownię i krytyków. Często są spore rozbieżności, ale ja się jeszcze nie przejechałem na opiniach krytyków.

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
VictoR__

Z trollem się po prostu nie dyskutuje takie głupoty pisze że szkoda gadać .....
Film 1/10 nie zasługuje wcale widać że ta osoba jest nie ogarnięta -.-

ocenił(a) film na 1

nieogarnięta *

użytkownik usunięty
3Grosze

Ale się spisałaś ... dużo wniosłaś do tematu ....
Pozdro

ocenił(a) film na 1

Ale Wy się zniżacie.. O matko.. Ostatni raz chyba odpisze na takie idiotyczne komentarze.. A wasze coś wniosły ? Nie sądzę.. Poza tym , że odnosiły się do mojej osoby.. Bo zaczeliście krytykować moje oceny / wchodzić na profil , sprawdzać mój gust etc. A tu się dyskutuje o filmie ! Boże..

użytkownik usunięty
3Grosze

Właśnie ja dyskutuje o filmie ... wkurzasz mnie ze oceniasz film 1/10 ,.....
A film jest świetny

ocenił(a) film na 5

Film jest średni. Zwykły przeciętniak a Nolan to amator. Za dużo bezsensownej akcji. Historia źle poprowadzona. Pogmatwana fabuła ≠ wybitność. Kwestia techniczna to również porażka. Beznadziejne rzępolenie Cimmera i sztuczny Pfister. No ale wiadomo że holiłud lubi nagradzać takie wytwory. Tandetny i sztuczny. Jak pierwszy raz obejrzałem na HBO to się jarałem. Po kilku powtórkach nawet nie polecam.

Banana_Power

eh, właśnie jestem po seansie i nie za bardzo wiem o co tu biega - sen w śnie, drugi poziom, trzeci poziom, (czwarty też chyba był?), otchłań... Pojawiła się u mnie nawet myśl, że żeby przetrawić ten film, wyłowić wszystkie jego niuanse to muszę to zobaczyć jeszcze raz (w zwolnionym tempie?), ale z tego co piszesz, lepiej dać sobie spokój i zapomnieć, nie warto się zamartwiać na śmierć, że już człowiek za głupi jest na takie filmy. Pocieszam się tylko, że Memento był jeszcze bardziej pokręcony. Ten reżyser tak ma, że czasami lubi pogrywać sobie z widzem.

3Grosze

Hipokryzja, poprawiasz innych, a sama napisałaś "naprawdę" z błędem. Ciężko będzie miał z Tobą facet. Jak takiej dogodzić?? Ładna, ale jak domniemam rozkapryszona egocentryczka.

ocenił(a) film na 7
3Grosze

ech 3grosze...
prowokujesz to masz... czegóż się spodziewałaś? Wg Ciebie jesteś NAPRAWDĘ obiektywna w ocenie filmu? Starałaś się? :]
Naprawdę miałaś "ubaw po pachy" po tej ocenie i tym poście? Bo widzisz... niektórzy chcieliby by oceny dawały mu jakiś wskaźnik czy oglądać dany film a Twoja jest jaskrawie niesprawiedliwa. Mogłaś nie oceniać, wystarczyło napisać o swoim rozczarowaniu, niezrozumieniu filmu, wręcz niechęci (do tego gatunku?)... zapewne wtedy znalazłabyś zrozumienie. Oceniając (wybacz słowa) - jak rozkapryszony, zawiedziony, trolowy dzieciak - dostałaś to na co zasłużyłaś. ;]

Myślę, że na drugi raz zastanowisz się czy warto żartować z ludzi (być może lepszym słowem byłoby 'lekceważyć') i po wpisach innych odnośnie już Twojej osoby (próbując zrozumieć ocenę próbowali poznać Ciebie) stracić do siebie szacunek.

Tak na marginesie - ocenę można zmienić (99% ludzi w nią i tak nie uwierzy czy też nie weźmie poważnie), trwając przy niej - pokazujesz brak przemyśleń. Więc po cóż Ci te wpisy i dyskusje na forum? Cóż chciałaś nam przekazać? O czym tu dyskutować skoro Ty nie chcesz? Widać, że tylko chciałaś obniżyć średnią ocenę filmu... ile tylko się da...

pozdr (wybacz wpis personalny ale w tym wątku nie ma o czym dyskutować. za to może przystaniesz w tym pośpiesznym biegu forumowym choć na chwilkę, zaczerpniesz oddech, uśmiechniesz się, machniesz rączką, mrugniesz oczkiem ;] i postanowisz coś z tym zrobić/zmienić)

ocenił(a) film na 8
VanKert

Daj spokój, naprawdę szkoda czasu na dyskutowanie z głupotą. Sorry, ale nie mogę inaczej odnosić się do kogoś, kto daje jedną gwiazdkę takim filmom, jak: Amadeusz (Milosa Formana), Milczenie owiec, Piękny umysł, Angielski pacjent, Wesele (Wojciecha Smarzowskiego), Katedra (Tomasza Bagińskiego). A za takie arcydzieła, jak Forrest Gump czy Ojciec chrzestny daje łaskawie całe trzy gwiazdki.
Dziewczyna (?) jest do leczenia. Ramen.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
3Grosze

śmieszne są twoje oceny

ocenił(a) film na 1

ok

ocenił(a) film na 9
3Grosze

Jeśli daje sie takim filmom 1 to to nie jest "swoje zdanie" tylko głupota albo trol. Dokladnie smieszne sa Twoje oceny

ocenił(a) film na 9
beenhuur

teraz dopiero zobaczylem ile ona dala jedynek jestes zwyklym najzwykleszym TROLEM

3Grosze

po prostu dziewczynko albo nie załapałaś o co chodzi w tym filmie albo jeszcze nie dorosłaś i tyle w temacie. Po ocenie i pierwszy zdaniu odpuściłem sobie dalsze czytanie.

dani2706

Serio? Można nie załapać o co chodzi w tym filmie? Tam nie ma nic do załapywania. Film jest banalny.

ocenił(a) film na 10
3Grosze

Uwierz mi skarbie że, twój trolling uprawiany na tym forum spotka się z wielką dezaprobatą.

ocenił(a) film na 1
Raze

Nie zapomnij poinformować o tym swoim rodzicom.

ocenił(a) film na 10
3Grosze

Dziecinko ja mam ponad 45 lat. Nie zamierzam się z tobą kłócić. Twój trolling pozastawiam bez komentarza. Szkada ze prowokujesz ludzi. Polowie filmom które oceniałaś na 10 i ja oceniłem na 10. Ale nie rozumiem twojego zero- jedynkowego systemu oceniania.

ocenił(a) film na 1
Raze

Plosem pana, taka jest stlaśna plawda. Ja mam tylko cztely lata i pół, a jestem tu najstalsa, wienc cóż zlobić? Siem stalamy, pomagajom nam kolesie ze zlobka, jeden stlasnie na nas bluzga - mleczkiem z butelki - i obrzuca kaskom. Chcieliśmy nawet ściągnoć takiego jednego co niedługo pójdzie do szkoly! On juz umie mówić " kulwa " ! ( I nawet wie co to znacy!!! ) Ale on powiedział, ze z lamelami nie gada, wziął swój lizak i sobie posedł... BUUU... Ja siem tak nie bawiem! Tez biole zabawki i idem do domu, a sami se to pismo lubta, staluchy jedne!

ocenił(a) film na 10
3Grosze

na bank jesteś chora