Szczerze mówiąc to zbyt głęboko poszukiwałam sensu filmu i wydaje mi się, że nie znalazłam drugiego dna. Naiwny i w sumie nudny. Najłatwiej manipulować ludźmi gdy nie wiedzą o co chodzi, a tak się dzieje, gdy przywołuje się śnienie i zagnieżdżanie snów, a wtedy nie wiemy kiedy jest rzeczywistość i boimy się, że to właśnie teraz i że to teraz nasz bohater może zginąć. A tak na prawdę rzeczywistości nie ma. Naiwny scenariusz i jak już di Caprio nas przyzwyczaja zakończenie " bez kropki "Nawet podejście do tego filmu jako do filmu typu: kino rozrywkowe, zobacz i zapomnij nie pomogło. Co mi po tych efektach specjalnych, które po pewnym czasie zaczynają nużyć. A fabuła niestety działa usypiająco i nic tu żadne wodotryski wizualne nie pomogą. nuda. Odgrzewanie koncepcji snu. nielogiczne i nieprzekonujące. Kolejna wysokobudżetowa strzelanka, oparta na nazwisku gwiazdy i reżysera. Totalna bzdura. A może to ja oczekiwałam wiecej. Pewnie części ogladających bedzie sie bardzo podobal, część bedzie zawiedziona a część po prostu powie ale to już bylo... Oczywiście na łeb bije inne jemu stawiane w 2010r. filmy ale to kwestia raczej budżetu niż ambicji autorów tego filmu. Na mój gust nie poleciał.. Na pewno wielu z wam się spodoba, ale to moja opinia ;)
Kilka razy dyskutowałem z nią na forach kilku filmów i było jak grochem o ścianę .Jest to przykład niereformowalnej trollicy .Ilość jedynek które wystawiła filmom zawstydziła by największych trolli i prowokatorów tej strony .Pozostaje mieć tylko nadzieję ,ze trolluje i robi sobie jaja bo jeśli ona wystawia te oceny na poważnie i taki jest jej gust to świeć panie nad jej duszą .
To że jakiś film jej się nie podoba to OK. Ale ona stosuje system zero jedynkowy. Albo wystawia notę 10 - Arcydzieło!, albo wystawia notę 1 -nieporozumienie. Tak czy owak wystawianie noty 1 takim filmom jak "Milczenie owiec", "Braveheart" czy" Incepcja" to zdrowa przesada. Za to "Paranormal Activity" dała 7 oczek. Żenada!
Sorry ale jeśli uważasz, że ten film zasługuje na 1/10 to albo nie lubisz któregoś z aktorów albo reżysera albo po prostu nie przepadasz za ludźmi, którym się on podoba ( raczej to ostatnie ). Pewnie sądzisz, że ktoś komu podoba się ten film chce uważać się za inteligentnego bo choćby i nie zrozumiał fabuły ( nie było nic trudnego do zrozumienia ) to odniósł wrażenie, że w tym filmie musi być coś ciekawego. Jeśli twoim zdaniem takie filmy jak "Człowiek z blizną" albo "Rocky" zasługują na 10/10 a w Incepcji nie ma drugiego dna to ciekawe jaki głęboki filozoficzno - transcendentalny przekaz ma "Rocky" ?
Ocenienie aktorstwa Seleny Gomez czy Vanessy Hudgens na 10/10 a Roberta de Niro 6/10 czy Heleny Bonham Carter 1/10 a takich filmów jak Incepcja, Podziemny Krąg czy Chłopcy z ferajny na 1/10 przy ocenie Rocky'ego na 10/10 daje wiele informacji na temat twojego wieku oraz preferencji filmowych. Radzę wstrzymać ci się z odejściem od Disney Channel na rzecz prawdziwego kina o jeszcze kilka lat.
A czy ktoś wchodził w zakładkę z jej komentarzami gdzie jest: "Incepcja - gorąco polecam!!"
Dajmy się wyhuczeć dziecku. :) Ach te gimbusy... :/
No musze przyznac ze tutaj po czesci sie zgadzam. Film jest bardzo sredni, by nie powiedziec slaby. Przereklamowany i patetyczny.
Pani 3grosze za wszelką cenę chce zwrócić na siebie uwagę poprzez denne i dziecinne posty,a użytkownicy odpisujący jej tylko zapewniają jej rozrywkę w czasie kiedy znajduje się poza kuchnią. Stara się udowodnić sobie i wszystkim na około jaka z niej wielka znawczyni i wyjątkowa osoba która jako jedna z niewielu "ma odwagę by dostrzec beznadziejność",a tak naprawdę ocenia filmy na 1 których nie jest w stanie zrozumieć i ją przerastają. Zapewne wyłącza każdy film po 30 minutach jak w tym czasie nie jest w stanie zrobić na niej wrażenia i wmawia wszystkim,że każdy film ogląda od deski do deski co jest kłamstwem.Każdy normalny człowiek któremu ewidentnie nie podoba się jakiś film nie poświęca na niego 3h,i nikt nie jest w stanie mi wmówić,że jest inaczej. Zresztą o guście tej pani a raczej jego braku świadczy to,że oceniając największe kinowe hity i absolutne klasyki na 1 jest jednocześnie w stanie wystawić ocenę 10 takiemu filmowi jak np. "Straszny film' co jest śmieszne i nie poważne. Jeśli chce Pani na kimś zrobić wrażenie i coś komuś udowodnić to ewidentnie to Pani nie wychodzi. Wszyscy się z Pani śmieją z tego co czytam na forum i są zażenowani tymi miernymi akcjami trollingu wprost z gimnazjum nie ujmując tutaj niczego uczniom tego poziomu wykształcenia. Więc niech dalej Pani robi z siebie pośmiewisko i próbuje trollować to forum,wszyscy inni normalni użytkownicy w tym czasie pójdą po popcorn i będą mieli ubaw czytając te żałosne wypowiedzi :)
Pozdrawiam.
Jeśli aż tak mocną rozrywkę każdemu umożliwiam to czemu mam z tym skończyć? Nie no, ale bez przesady.. nie robię tego celowo
tee-eek.
Ale 3GROSZE napisała wyraźnie, że to jej opinia.
Widzę tendencję, że jeśli ktoś wystawia wysoką notę beznadziejnemu filmowi, zastrzeżając, że to tylko jego opinia, to jest ok. Jeśli jednak ktoś wystawi najniższą notę znanemu i cenionemu filmowi, pomimo zapewnienia autora, że to tylko jego zdanie, to jest trollem.
Dobra, ja też kompletnie nie zgadzam się ze zdaniem autorki tematu. Dawno nie widziałem tak inspirującego filmu xD Pod wpływem tegoż obrazu zdążyłem już kiedyś napisać opowiadanie, ułożyć piosenkę czy też zrobić opartą na pomyśle Nolana sesję RPG :D
Natomiast, powtarzałem już to kilka razy, NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO jak obiektywna ocena filmu na filmweb. Ja rozdaję 6 i 9. Jeśli coś totalnie będzie w moim guście dostaje 10 i serduszko. Jeśli coś będzie totalnie NIE w moim guście, dostaje 1, koniec historii.
No i w sumie jestem w stanie zrozumieć jedynkę dla Incepcji. Generalnie film jest trudny w odbiorze (sic!) Ja potrzebowałem kilku seansów, żeby w pełni zrozumieć znaczenie wszystkich scen. A jeśli kogoś nie porywa styl prowadzenia akcji ala Nolan, no to sorry winnetou - nie ma siły, żeby obejrzał film kilka razy ;)
KOMON WEZMĘ WAS NA KLATĘ!
jesteś trollem bo celowo obnosisz się na forum tymi jedynkami i próbujesz zrobić z siebie na siłę kogoś wyjątkowego,a tymi twoimi pseudo tematami w których się wymądrzasz i prowokujesz nie jesteś w stanie nikomu innemu wmówić,że jest inaczej :)
Jesteś trollem, któremu udało się zdobyć trochę karmy. Chociaż z jednej strony piszesz mądrze swoją krytykę, z drugiej strony wystawiasz 1, co zaważa na twoim trolololo.
Jakby Ci tu powiedzieć.. Gdy warunkowo opuszczałam dom, w którym jakiś matoł ukradł wszystkie klamki, pan doktor dał mi takie kolorowe pigułki i nakazał aby je regularnie zażywać. Niestety czasem o tym zapominam. I wtedy wyłazi ze mnie chamska natura :).
obstawiam rocznik 96,bo w znajomkach ma innego trolla-Bercika który również jest z tego rocznika.
@3Grosze przejrzałem Twój profil. Nie rozumiem Twojego sposobu oceniania. Ja też nie rzucam świetnymi ocenami na prawo i lewo, ale 1/10? To ocena o takiej samej sile jak 10/10, 1/10 to po prostu jakieś totalne, niepojęte nieporozumienie. Nie oceniłem żadnego filmu na 10, podobnie jak żadnego na 1, bo w każdym znajdzie się coś dobrego. Przynajmniej nie widziałem jeszcze takiego, w którym by się nie znalazło. Masz się za wielką kinomaniaczkę, że tak surowo oceniasz filmy, a to co robisz to czysta głupota. Incepcja na 1? Za same efekty należy jej się 4
Masz prawo kliknąć na jaką chcesz ocenę, skrytykować publicznie itd. ale film nawet gdyby nie miał fabuły i muzyki wciąż zasługiwałby na coś powyżej 4 za efekty i aktorstwo, przeorginalny pomysł. Twoja ocena jest infantylna i bezpodstawna. Jak nie możesz przetrawić tego filmu to już lepiej w ogóle nie dawać oceny ... no chyba że to prowokacja.
Nie dziwię się z Twojej opinii, ponieważ sama piszesz:
"Szczerze mówiąc to zbyt głęboko poszukiwałam sensu filmu i wydaje mi się, że nie znalazłam drugiego dna. Naiwny i w sumie nudny. Najłatwiej manipulować ludźmi gdy nie wiedzą o co chodzi" - I tutaj masz rację.
Sam pomysł na film ciekawy, owszem. Ale byt przekombinowany, racja. Jak byłam młodsza, to im bardziej niezrozumiały i pokręcony film, tym bardziej wartościowy mi się wydawał.
Ja daję trójkę za pomysł na scenariusz. Może po prostu montażysta się nie popisał.
A 3Grosze pobudza Was do dyskusji, to dobrze.
Film wydaje się przekombinowany nie dlatego , że taki jest, tylko ktoś ma tutaj problem z rozumieniem tego co ogląda.
To nie jest pobudzanie do dyskusji tylko, tylko celowe irytowanie innych, a to nie dobrze.
Jak zwał, tak zwał - ja tu widzę żywą dyskusję.
A film jest ewidentnie przekombinowany. Schody do schodów prowadzących do klatki schodowej.
Po pierwsze użyłam przenośni.
Po drugie bardzo nie lubię, kiedy zamiast argumentować dlaczego jakiś film jest dobry, autor wypowiedzi skupia całą winę na odbiorcy, mówiąc że nie zrozumiał filmu.
Po pierwsze odniosłem się do jedynego przykładu jaki podałaś uzasadniając przekombinowanie filmu.
Po drugie mogę uzasadnić, dlaczego tak nie jest. Zrezygnowałem z tego, ponieważ uzasadnienie jest oczywiste dla osoby śledzącej akcję filmu i nie chciałem pisać co każda rozgarnięta osoba i tak widzi. Jeżeli sama nie wiesz w czym rzecz, to zapewnie podejrzewam, że oceniasz film bez oglądania lub oglądałaś film szybko przewijając suwakiem na dole ekranu monitora.
"Po drugie mogę uzasadnić, dlaczego tak nie jest."
Czekałam na to.
"...nie chciałem pisać co każda rozgarnięta osoba i tak widzi."
"...oceniasz film bez oglądania lub oglądałaś film szybko przewijając suwakiem na dole ekranu monitora."
Ojej, chyba zaparowała Ci kula-szpiegula i niezbyt dobrze odczytałeś obraz.
Nie bawi mnie dyskusja z Tobą, bo skupiasz się na oczernianiu mnie jakimiś Twoimi projekcjami.
Rzeczywiście nie wiesz czemu w filmie służył element iluzji optycznej związanej ze schodami i klatką schodową?
masz depresje, psycholog poprawi twoją samo ocenę, nie zrobią tego wystawiane przez ciebie niskie oceny filmów których treść przerastała by cie nawet w dobrej kondycji psychicznej .
A znalazłaś pierwsze dno? (pytanie retoryczne) Bo drugiego dna nie znalazłaś, sensu tez nie... Ja powiem szczerze, ze nie znalazłem w Twoich ocenach żadnego logicznego argumentu, bo po co np jeśli oglądasz pierwsza cześć jakiegoś filmu i oceniasz go na 1, co oznacza nieporozumienie, oglądasz cześć 2, a możne wcale nie oglądasz, tylko oceniasz.. Zas sens Twojego przesiadywania tutaj i irytowania ludzi, nasuwa się jeden, masz dożo czasu i bardzo się nudzisz, szukasz tu znajomości ( co widać po ich ilości na Twojej stronie), a pisanie głupot i kryteria oceny filmów, to jedynie Twój sposób zwrócenia na siebie uwagi, widać innego nie znasz, a wszak wiadomo, ze każda potwora znajdzie swojego amatora.
Film, widziałem raz, był okropnie nudny, dziś znowu go zobaczę, może się myliłem.
Odnoszę wrażenie ze wystawiłaś ocenę 1 bo miałaś ochotę na długą dyskusje. Rozumiem ze film Ci się nie podobał, każdy ma prawo do swojej opinii ale 1? Trzeba mieć jakieś porównanie bo jak obejrzysz film gorszy od tego a na pewno już takie widziałaś to jaka ocenę wystawisz -5? 1 daje się największym gniotom , obejrzałem w życiu masę filmów i jeszcze żaden nie zasługiwał na 1. pozdrawiam
jak jesteś taki cwany w oglądaniu to napisz lepszy scenariusz a my obejrzymy i ocenimy. Ten film jest świetny i twórca miał doskonały pomysł.
Jesteś za głupia na ten film więc nie oceniaj takich filmów.
Weszłam na Twój post i tak czytam co tu się działo. Jestem niesamowicie ciekawa co to za rozmowę prowadziliście że 3/4 komentarzy została zablokowana.
Wracając do filmu, to jak większość internautów nie zgodzę się z Twoją opinią, bo film nakręcony został właśnie ze świetnym pomysłem i aż miło oglądać taką produkcję, w dodatku bardzo dobrze obsadzoną. Ja potrzebowałam obejrzeć ten film dwa razy żeby odkryć o co chodzi (uchwycić wszystkie smaczki), bo przyznam że fabuła nieco zagmatwana. Najbardziej miałam problem ze zrozumieniem co jest tym snem a co nie i ile już tych poziomów stworzyli, ale po drugim seansie uważam że robi wrażenie. Może i motyw snów nie jest najnowszy, bo jak to nazwałaś to: odgrzewanie koncepcji snu, ale tematy zostały wyczerpane, już wszystko widzieliśmy na ekranie.
Poza tym przeczytaj swoje wypowiedzi, bo jesteś kolejną osobą na forum, która uważa się za wzór gustu filmowego, a kolejne komentarze Cię tylko pogrążają. Skoro nie chcesz słuchać opinii innych (a zdecydowanej większości film się podobał i to argumentowano) to po co zakładasz wątek? Tylko po to by prowokować agresję?
Ten komentarz mnie rozj**ał: Plosem pana, taka jest stlaśna plawda. Ja mam tylko cztely lata i pół, a jestem tu...... - szkoda gadać ...
Pozdrawiam