PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500891}

Incepcja

Inception
2010
8,2 646 tys. ocen
8,2 10 1 645813
8,0 102 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

1- dosyć oryginalny pomysł (wnikanie w sny/podświadomość etc.) 2- do tego wystarczy dołożyć "akcję" na zasadzie- strzelają z wszystkich stron i nas gonią (uciekajmy stąd jak najszybciej, a przy okazji zabijmy kilku z nich), 3- nagłośnić w mediach 4- oczywiście do tego efekty specjalne i film ma średnią 8,5 (???!!!) i ociera się w rankingu o 10 NAJLEPSZYCH filmów w HISTORII??? to jakaś KPINA, SZOK- tym większy, że ten gniot nie niesie z sobą ŻADNEGO PRZESŁANIA. A wystarczy wziąć 1szy lepszy film z brzegu- niekasowy, rzecz jasna, który trąci odrobiną filozofii, artyzmem, EMPATIĄ, WRAŻLIWOŚCIĄ to zaraz dają filmowi 1-5 bo "nudny", bo "taki, "śmaki" i owaki" :/

użytkownik usunięty
Wad3r

taa jasne...
PS.Mechaniczna pomarańcza to plagiat ''Vinyl'' Andy'ego Warhol'a

ocenił(a) film na 10

EDYCJA POSTA, POMYŁKA

ocenił(a) film na 9
Bachen

Zaznaczam że nie czytałem całości bo nie lubię kłótni i wyzywania się więc nie wiem na jakim etapie debaty jesteście.
Jeżeli ktoś z was poszedł na ten film szukać sensu życia to jest skończonym idiotą;). Incepcja jest filmem sensacyjnym z domieszką S-F i takim filmem już zostanie. Nolan pod żadnym pozorem nie chciał przekazać nam żadnego przesłania bo jak ono by brzmiało? "uważaj kiedy śpisz bo mogą cie op....olić?;)". Film jest kinem przyjemnym i tyle.

ocenił(a) film na 8
rychu1111

"uważaj kiedy śpisz bo mogą cie op....olić?;)" Heh to jest dobre, co prawda przeczytałem z dwie i pół strony waszych tolerancyjnych rozmów, to nie chce mi się czytać już tej końcówki. Przesłań z filmu MOŻNA (ale nie trzeba) wyciągnąć parę np. z Incepcji "uważaj kiedy śpisz bo mogą cie op....olić?;)" jak i "rodzina jest najważniejsza, staraj się zawsze być przy niej, nawet jeżeli jest to trudne do osiągnięcia" lub ewentualnie zjechać film jak tylko się da. Osobiście lubię ten film, dałbym 8,9/10 jednak dałem te 10 bo gra tam moja ulubiona aktorka. I dajcie sobie spokój z jakimkolwiek obrażaniem mojej osoby bo mam to najzwyczajniej w dupie co powiedzą o mnie ludzie którzy znają mnie z tego jak oceniłem film i jaki komentarz wystawiłem. Pozdro.

użytkownik usunięty
bart4u84

ten film to dno

ocenił(a) film na 8

Kompletnie zmarnowany potencjał

ocenił(a) film na 8
Andrewx51

Powiedz mi dzieciaczku dlaczego tak negatywnie wypowiadasz się na temat tego filmu? Odpowiedz konkretami jaka scena spowodowała, że ten film wpychasz do swojego wora ze śmieciami? A jeżeli tak mega negatywnie wypowiadasz się na temat tego filmu to wytłumacz mi i nam wszystkim dlaczego oceniłeś go tak wysoko 8/10 nie adekwatnie do swoich wypowiedzi. Powiem ci jeszcze jedno dzieciaczku; nie kompromituj się więcej swoimi wypowiedziami na forum bo to wstyd. twoje wypowiedzi niczego nie wnoszą i są obraźliwe. Obrażasz osoby które pozytywnie wypowiadają się na temat tego filmu używając ogromnych ogólników. Takie podejście jest bardzo niezdrowe. Proponuję ci abyś zrezygnował z FW i zajął się zajęciem, które w sposób doraźny rozwinie twoją inteligencje.
Pozdrawiam (mimo wszystko).

ocenił(a) film na 8
protektorianin

Zmarnowany potencjał. Ciebie też mogli zrobić mądrzejszego, ale podobnie jak twórcą Incepcji, nie wyszło