PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1213}

Indiana Jones i ostatnia krucjata

Indiana Jones and the Last Crusade
1989
7,7 255 tys. ocen
7,7 10 1 254653
8,3 65 krytyków
Indiana Jones i ostatnia krucjata
powrót do forum filmu Indiana Jones i ostatnia krucjata

Rewelka! 10/10

ocenił(a) film na 10

To najlepszy film przygodowy od czasów....."Indiany Jonesa i ostatniej krucjaty". Nie trawię ani "Skarbu narodów", ani "Mumii", ani nawet "przereklamowanych "Piratów z Karaibów"> Indiana Jones forever!!!

ocenił(a) film na 8
Indy85

Popieram ręcami i nogoma! "Skarb narodów" albo śmieszna "Sahara" to bzdety w porównaniu do Jonesa

ocenił(a) film na 8
Kamecha

Takze się zgadzam. Istnieją tak naprawde tylko dwie naprawde genialne trylogie przygodowe, i co ciekawe - obie wyprodukowane (co nie znaczy wyreżysoerowane) przez człowieka, kóry był uich pomysłodawcą i napisał do nich scenariusz, oraz który wogóle wymyslił ten film, jak i jego formułę oraz głównego bohatera.
Mam na mysli Georga Lucasa, a te dwie trylogie których mówię to oczywisie stara trylogia "Gwiezdnych Wojen" oraz Indiana Jones.
Te nowe mumie, piraci itp. nie moga się równac z ty,i dwoma wymienionymi trylogiami! Idniana Jones jest po prostu... perfekcyjny! (choc mimo wszystko odrobinkę bardziej cenie GW, ale tylko odrobinkę)
Pozdrawiam wszystkich fanów. Oby czwarta czesc przygód Indiego nas nie zawiodła! Ole!

ocenił(a) film na 10
Indy85

Przyłączam się do tych peanów i mam nadzieję, że czwarta część będzie przynajmniej na takim samym poziomie, o ile nie lepszym od Ostaniej Krucjaty. Pozdrawiam!

darknight

Widziałam już obsadę i zwiastuny Królestwa Kryształowej Czaszki i zapowiada się całkiem obiecująco. Mam nadzieję że nie będzie tak samo jak ze wznowieniem Gwiezdnych Wojen. Wszyscy wtedy się spodziewali wielkiego hitu a tu taka chała... no ale wolę nie krakać:) Oczywiście zgadzam się ze wszystkimi opiniami moich przedmówców:) Pozdrawiam.

Pride

owszem tak jak ty widziałem juz zwiastun tego filmu i również jestem bardzo ciekawy jaki będzie film . Pozdro